Its not about studying its about spaning!!!


Jag är kär. I hockeyspelarna på Campus, jag är kär i min otroligt snygge italienare, jag är kär i de två mörka pojkarna som så finns håller upp hip hopkvoten i SUB. Jag är kär i gubben som gav mig en gratis väska idag. Jag är kär i min tutorialeader som är så trögt ironisk och rolig. Jag är la helt enkelt kär i livet, en American idol- contestant sa igår: är man positiv och mår bra med livet och all vad det innebär så drar man till sig positiva saker. Det är nog så det är. För livet kunde inte varit bättre...jooo KANSKE om min italienare tog tag i sig själv och fick tummarna ur haha. Valentine is around the corner jue! Ikväll blir det klippning, utgång och dansanade.
Klippet är av en nyfunnen vän, Sheena, som sjunger med sin gitarrspelande vän. Underbart vacker röst har hon!

Ciao

Freddy!

F- how najs med en kissemiss, då får han/hon/den följa med och shoppa tycker jag. Det är bara att sätta på en liten rock och kattboots and u are good to go, kan Paris Hilton ta sina femton hundar på shoppingtur så kan du ta med din kisse! Så det så! And nonononononono Celis, that is not a guy for moi...I can tell u that hahaha.

Den vardagliga lunken har infunnit sig här i Fredericton. Efter helgens bravader har det varit mycket plugg och träning. Det har varit för mycket god mat så man får återigen vara lite försiktig. Igår var en underbart bra dag, fick flera kommerntarer om varför jag var på så bra humör...kunde inte heller komma på vad det var men kanske för att livet är så dejligt? Trots att kanske Freddy inte är den roligaste staden så har man lärt känna så många roliga och knasiga människor som man snackar till höger och vänster med. Nästan varje dag sitter vi och pluggar i det så kallade SUB (StudentUnionBuilding) huset och där har jag mina fem span:) Nu när man slutat tänka på att hitta sina span så dyker de upp överallt! Jag vet dock inte varför jag valt fransk fonetik, nog den tråkigaste kursen jag någonsin läst MEN de andra tre är hur bra som helst och allt kan inte vara roligt i live(brukar alltid ngn säga till mig, kommer dock ej ihåg vem det var..)
Alla hjärtans dag närmar sig och idag vid frukosten var det HATA-DEN-DAGEN-Kampanj. Alla muttrade och stånkade och hade sig, ingen poppis dag alltså. Märkbart var dock att ALLA närvarande var singlar..
Vi ska ta oss på bio, en nya film som kommer ut. Passande nog undrade min kära E(AKA-stockholmaren) om jag vill ha något skickat, så lite lösgodis lagom till den 14nde hade ju varit wunderful!
Ella och jag satt i SUB igår och snackade(på svenska) och jag kommenterade lite lätt att killen framför oss(ung tre cm bort) var fin. Han satt med sina polare och vi tänkte ej mer på det... Två minuter senare står en av hans kompisar framför oss och säger -jag tyckte väl jag hörde svenska...
Givetvis har vi hört ryktas om den svenske killen som finns på Campus som spelar i hockeylaget. Det ryktades även att han nu fått kontrakt och därför skulle upp på högre nivå. Nu stod han livs levande framför oss och GIVETVIS var det han som suttit bredvid oss när vi snackade!!! Men han var astrevlig och låtsades som om han inte hört vad vi sagt...kanske han inte hade heller men inte så troligt haha
Vi får kontakta han(got his number, YES indeed) och se vad han kan berätta om Freddi!

Ha en bra dag mes amies!

CIao

Best songs in a long time!


Halifax!

Vi ville faktiskt inte åka hem. Inte alls. Halifax slår Fredericton i allt! Halv ett fredageftermiddag hoppade vi in i vår Pontiac Grand Prix som skulle ta oss till Halifax.
 Givetvis propsade jag på att köra, Me looove to drive and we were off! Resan gick fort, klart ligger man mellan 140-160 hela vägen så ska det la gå fort. Rastade gjorde vi mitt i Kanada kändes det som, där ingen annan någonsin varit eller där det vakren fanns tidningar, frisörer eller klädesaffärer, för MAJ GOD vad folk såg ut. Anywhooooo, resan fortsatte och väl framme i Hali checkade vi in på i mina studentögon LYX hotel!Underbara sängar, härligt badrum, underbar frulle och allt annat man kan önskar sig! SOm jag gör på alla hotell(bubbelbad),likadant blev det denna gången med dock utan bubblor:) Fredagkväll tog vi oss till en resturang som verkade till en början vara lite tveksam men som sen visade sig ha underbar mat och mitt sällskap och jag roade oss gott!Vi fortsatte till en klubb som hette The Dome men vår spanjors ID var LAMINERAT och därför släppte de ej in honom så istället slutade kvällen tidigt i de underbara sängarna! Lördagen började med underbar frukost följt av fyra malls och en snabb runda på stan. strosa i -15 grader är inte såå roligt. Men vi gjorde ett VIKTIGT stopp på vägenYes indeed, starbucks finns i mit hjärta och var tvunget att besökas! Det blev en del shopping och folket var mer modemedvetna(med kanadensiska mått mätt) och såg bättre ut i Halifax. Det visade sig också att Ozzy Osbourne var i stan för en konsert coch kändisgalen som jag är tog jag ett litet foto av hans hotell och turnébuss! vi hittade en urmysig resturanf för kvällen och intog där nachos och drinkar och eftersom drinkarna är sjukt billiga blev det en för mycket:) Sen fortsatte vi till Pacifico, en klubb med allt en klubb ska ha sjukt snygga killar, sjukt bra musik och sjukt billiga drinkar! Dock dök en varning upp på väggen runt två snåret-50 grader skulle det vara ute under natten så vi kastade oss in i en taxi och hem till hotellet. Det var en mycket mysig, rolig och spännande helg. Ny stad, nya människor och nya minnen. Vad som gjorde mig mest glad var när nagelstället deklarerade att det tar 35 minuter!!!! att göra naglarna och kostade en spottstyver av vad jag det gör hemma. Så nu har jag FINA naglar igen och sitter och funderar på VARFÖR det tar svenskar TVÅ timmar att göra naglar för 800 spänn när det kostar 300 här och tar 35 min för kinesen? För samma behandling, material och metod????
Bilresan hem gick ännu fortare.. tur inte det fanns några ghostcars(civilbilar) på vägarna, då hade jag varit screwed. Nu måste jag plugga

Ciao

Assistent

Ni vet hur jag alltid velat arbeta ett år som personlig assistent åt någon högt uppsatt chef eller kändis. Well, idag hittade jag den här:
http://www.mediabistro.com/joblistings/jobview.asp?jtit=Student&pss2=britney&wzip=&wcit=Fredericton&ocmt.x=37&indr=1&freelance=0&[email protected]&lname=Nilsson&occupother=&indrother=&ver=0&pss=britney&said=2&empl=&occup=160&wsid=null&joid=71022&page=1&[email protected]&mlid=19&emfr=1&fname=Sanna%20&wcid=38&occupcat=9&occupcatother=&ocmt.y=8&s_events=event2
Assistent åt P.Diddy???? Varför inte, tänkte jag och förberedde mig på att skriva ihop värsta CVn. Men så såg jag att det var en dokussåpa man skulle vara med i för att sen bli assistent åt honom. Och dokussåpor mina vänner, I CANT STAND! Jag har blivit känd som skvallerprinsessan här i Fredericton då jag kan allt om kändisar och de andra havent got a clue. Haha och det kan jag stå ut med, cuz I love GOSSIP, men jag är ej lika förtjust i reality tv så no way, så långt tänker jag inte gå! Hade varit kul dock att söka och se vad de säger...om man fick ngn respons..What do ya think?????

Heath

Igår när jag läste på nätet om Heath Ledgers död hoppade jag upp och berättade chockat för min roomie om händelsen. Hon tittade lite oförstående och undrade nog i sitt stilla sinne varför jag blev så berörd av detta. Vilket jag senare låg och funderade över. Jag är galen i gossip och kändisar, och när något händer där så upprör det mig. Givetvis också beroende på vem det händer. När Anna nicole Smith gick bort berörde det men inte lika mycket som när Mr Ledger dog igår. Det är hemskt att människor i ung ålder rycks bort. Det är egentligen inte bara kändisarna utan nästan alla människor som förolyckas vid ung ålder.
En ex-pojkvän sa en gång till mig att u care a great deal about people, u have a lot of compassion and empathy.
Det är nog sant, jag bryr mig FÖR mycket vilket jag också fått lida en del för. Men jag tänker inte skämmas för att jag tycker det är hemskt när unga människor dör, sen att han är en känd skådespelare som jag var galet kär i efter att ha sett "Ten things I hate about you" och "A knight´s tale" gör ju egentligen ingen skillnad.

Ciao

Es una broma!

Lycka är att hitta en låt du letat med ficklampa efter, var ju som ni säkert kommer ihåg,på fifty centkonsert och då spelade bandet AM2PM. Älskade en av deras låtar och har letat en del efter den. Nu har jag äntligen hittat den!!!
http://youtube.com/watch?v=PRbZrORDhjU&feature=related
Min spanskakurs är ett BIG FAT JOKE.Idag var det spanish quizz och vi fick bland annat frågor om färger på spanska. Då säger en del i klassen, men allså "jag kan inte den färgen, kan vi inte ta en annan?" Varpå läraren säger oooooookej, vi tar den här färgen....varpå eleverna IGEN säger men nej vi kan inte den heller, en annan!
Vad är det för jäkla sätt?? På universitetsnivå????????
Det är ett skämt. Vad som knäckte det hela var att när läraren sa att frågorna ställer jag och ni svarar.
- Ska vi svara på engelska eller spanska???
Hmmm. vi har spanskalektion och gör ett spanskaquizz, its of course in english NOT! Maj god Mörkrädd är vad jag är... När vi fick berätta vad vi arbetat med förra sommaren sa jag att jag jobbat i Paris på en restaurang. Läraren stirrade på mig och sa KAN DU JOBBA DÄR LEGALT?? VA VA VA???
Strcäkte på mig lite stolt och sa U know, Im EUROPEAN;)
Mohahahaha in ur face....Lite roligt var det allt.
Nu har vi iaf tv, och House rullar för fullt, min nya favoritlåt i örat och en god kopp kaffe kl tio på kvällen, ingen sömn inatt:)
Imorn har vi unisont bestämt oss för att ta sovmorgon och hoppa meningslös lektion, vi har det inte vidare svårt här i vår snötäckta stad! Vi har det faktiskt oförskämt bra!

Ciao
Ps Har ni tid över, checka denna föreläsningen, makes one think!
http://www.youtube.com/watch?v=yH6-ihF2E48

Hoodie

Vanligtvis morgonpigga Sanna har varit trött som tusan de senaste morgonarna. Upp och hoppa varje morgon klockan sju och sen långa dagar fram till tolvsnåret. Ska minsann ta sovmorgon imorn har jag bestämt. Igår kom Shara förbi med en liten tv till oss, awesome!! Nu har vi runt 40 kanaler och jag känner hur det lilla jag pluggar om dagarna kommer sjunka än mer. Det finns ju så mycket realitytv att tita på över here!
Häromdagen när vi var i köpcentret hittade jag så äntligen min hoodie som jag så länge tjatat om!image350
Brittan hade en massa olika och denna hittade jag för bara 20 dollar, så det var bara att slå till! den är hur mysig som helst att mysa/plugga i! Som mina nära vet hade jag en "mysklänning" förra året men den fick ej följa med till Kanada, så nu får jag nöja mej med min nya myströja! Nöjd!
På lördag är det så dags att åka. Vi har bokat hotell
http://www.ichotelsgroup.com/h/d/sl/1/en/hotel/yhzct?rpb=hotel&crUrl=/h/d/hi/1/en/hotelsearchresults och allt är färdigt. Shopping, nattklubb på sju våningar och god middag och få sova i BRA sängar! This weekends gonna be bättre än något annat! Nu gäller det bara att fylla på kontot ordentligt!

Ciao 

-30!!

Jag har sagt det innan och jag säger det igen. Det finns inget bättre än att dansa. Danslektionen ikväll var bra och det kommer bli ännu bättre då det visade sig att alla var på en hög nivå. Så det kommer bli fullt ös medvetslös på måndagkvällarna. Måste träna mycket när det är skitmat. Maten är inte onyttig den är bara intetsägande och tråkig och SAMMA varje dag! Men det går inte att göra något åt, det är bara att gilla läget!! På fredag styr vi sju äventyrsfriska svenskar +spanjor bilen(hyrd of course) mot Halifax. Det är där ishockey VM ska spelas i år men vi ska dit för att shoppa, festa och kolla in staden. Därför sitter vi nu alla med näsorna i böckerna för att plugga undan det värsta innan avfärd. En redig roadtrip a la high school-filmerna, Awesome!!
Jo, tyvärr har jag och Ella anammat det amerikanska/kanadensiska tjejsättet att prata, yeah thats like awesome!!! Vi låter för jävligt men igen, det är bara att GILLA läget!
Jag hörde att en av mina Öretvänner också lagt giftpinnarna på hyllan, Sweet!! Good job girl!!! Jag är inne på min 21 dag och jag är mäkta stolt...Man har vatt nära att trilla dit MEN inte gjort det. Det är minus 30 här. DET ÄR SVINKALLT! Men det finns ju inga dåliga kläder utan bara dåliga väder....Så nu handlar det inte om att vara snygg på Campus, utan om att inte frysa ihjäl...synd är det allt för nu har jag tre span på skolan som jag ser titt som tätt. Even sweeter!
Nu är det roadtripsmöte, dags att bestämma rutten!

Ciao

Handen i handsken

Har nu varit här i två veckor men it feels like a lifetime. Jag trivs som handen i handsken med mina nyfunna homies, de spelar typ BARA hip hop och rnb på klubbarna och har lärt känna coola kanadicker! På fredag sticker jag och nio andra till Halifax, en närliggande stad med MASSA shopping, awesome clubs och allt annat en stad ska ha. Vi har hyrt två bilar och då killarna planerar att supa så får det bli en killbil och en tjejbil, man vill ju komma levande till Halifax.
image348
Igår var vi på ett ställe som heter Nicky Zee, allmänt känt som white trash-stället numero uno, men I kinda like it, bra musik, och en hel del söta pojkar. Pernilla fick följa Ella till en taxi då hon ej mådde bra och höll knappt på att bli insläppt igen men då tog hon i ända från tårna och sa " I AM A FUCKING SWEDISH EXCHANGESTUDENT!" Hur ska jag veta att man ej får gå ut, mohahahaha seriöst mycket roligt. Idag är det plugg som gäller. Sort of.jag har så svårt att fokusera på det istället för andra roliga saker.
image349
Hockey is religion!

Ciao

I will always...

När jag satt här för några dagar sedan och letade igenom mitt fattiga förråd av musik upptäckte jag att genom att man bor i residence nu kan gå in på andras itunes! De andra som bor i huset. Har på så sätt kunnat lyssna på sjukt varierad musik varje dag. Idag hittade jag Whitney Houstons " I will Always love you". Det var då jag kom på att jag skulle skriva detta inlägg. Fem år är en lång tid och jag vet inte längre vad jag söker, vad jag tror kommer hända eller inte hända. Jag vet inte varför det blev som det blev och jag gjorde något bra förra året. Men så gick allt tillbaka till det som var innan och jag är återigen i gropen. Allt på denna sidan jorden påminner om det som en gång var och någonstans finns det alltid en tanke, en undran, en längtan. Men tack vare Whitneys ljuva stämma och uppmuntrande ord så har jag en gång för alla bestämt mig. No more.image347(Bilden symboliserar, den refererar inte:)
I will always love you.
Men nu finns det inget mer.

Irriterad för att jag var irriterad!

I was having A BAD DAY. Kommer inte ihåg vilken film det var men jag kan höra personen säga orden precis som jag sa dem till mig själv igår. Det var en sämre dag, vakna med huvudvärk och irritationen växte. Sarkastiska kommentarer kom lite titt som tätt och mina nyfunna vänner visste nog inte redigt hur de skulle hantera det. Det blev bättre under dagen, dock hängde molnet kvar hela dagen så när fransyskan stod utanför och rökte var jag galet temptad att springa ut och dra all ilska med röken och sen får spotta ut dem igen en gång för alla. Men STOPP blev det i dörren. Ett rungande nej från flickorna runt mig. Så inget rökande för mig och jag kan nu lägga till rökfri dag 18 på listan.
Jag vet egentligen VARFÖR jag var irriterad och det var ju ingen i min närhet som var föremål för irritationen så det var ju som vanligt trist att de skulle få ta emot den...DOCK var jag ej så farlig som jag brukar vara...:)

Igår var vi återigen på Doolan´s, baren vi var på förra gången. En del fina pojkar(efter sänkta krav,remember) och en mycket fin som jag så snällt kikade på mesta dels av kvällen. Problemet är att STÄLLET ANDAS DESEPERATION. Killarna försöker på VAD SOM HELST; HUR MYCKET SOM HELST och mottot ANYTHING GOES känns starkt påtagligt. Så kombon IRRITATION och vågor av DESPERATION gjorde att Doolan´s lägger vi på hyllan en vecka eller två, så blir det nog bättre nästa gång!

Har dragit på sig en redig förkylning men E:s mamma som är läkare säger att så länge man ej har halsont så kan man träna, så det ska jag göra. Eftermiddagens planer består av plugg, hang at the mall with canadian girls och hockey! Vi blir mer kanadick-aktiga för varje minut!

Ciao!

Bokmalar

image346De andra flickorna pluggar MASSOR. We are talking all the freakin time. Jag har lixom inget att plugga. När jag har gjort mina uppgifter i franskan, spanskan,engelskan och fonetiken återstår....Inget. De andra sitter länge länge länge och bara läser läser. Hm Känns som om jag tar den lätta vägen? Nåväl, jag tycker verkligen att språken är roliga att läsa, engelska kursen är rolig som tusan med uppsatser så egentligen, varför känna så? Jag får helt enkelt ta ett extra pass på gymmet! Sista skoldagen idag för veckan, härligt med sovmorgon imorn! Jag måste ju ändå berätta om min spanska pojke, ja allså inte min men vår vän Manuel, han är så himla rolig och snäll att hänga med! LÄtt den bästa killen vi träffat hittills! De andra kanadensiska pojkarna känns så UNGA. Nåväl, nu har jag alonetime again i en timme, dags att sätta fart på huvudet!

Ciao

Framtidstimme

Så var snön återigen på väg bort. Jacka, mössa, vantar, långkallingar och allt annat kastas på på morgon och vid tolvslaget när man vandrar hemåt slås man av svettattacker, jag fattar nada...Kan man säga global warming?? På engelska kursen jag läser ska vi skriva uppsatser...Gissa vad första ämnet är?..... Being a celebrity in 2008. Vi diskuterade BRITNEY på lektionen.....Denna kurs är ju som klippt och skuren för mig:) Däremot är alla andra kurser som värsta lekis! Folk fnissar åt varann, sticker från lektion, sitter och snaskar chips och beter sig som den 15-åringar de är(egentligen 19 men no difference!!!!) Omogna skitungar säger jag bara!
image345
Idag på förslag av Johanna har jag börjat med framtidstimmen! Vilket innebär att en timme kanske ngn dag då coh då ska jag ägna åt att tänka på framtiden, inte mer. Har ju haft lite svårt att leva i nuet annars men nu jäklar gör det hela tiden och tänker ej alls på vad som måste göras inför sommar och höst men då kom vi på den lilla briljanta saken som framtidstimme!
Dags för fonetik och gym!

CIao

Alone time

And the snow keep coming down...Precis som jag och Ella hoppats på började det snöa idag och KANSKE ställs våra kvällslektioner in, inte för att man har supermycket att göra men ORKA ta sig ända ner dit lixom. Haha. Igår ställdes hip hopen in så vi har ännu ej börjat träna...om man inte räknar alla gånger vi springer i trapporna. Vi bor ändå på sjunde våningen så det blir en del! Är så himla trött på maten redan och funderar starkt på att börja köpa sushi till lunch istället. Sen har jag hittat en pojke till. Han bor i samma hus som jag och ganska fin. Kanske inte någon jag skulle falla för annars MEN efter att sållat bland nötterna så fanns bara denna lilla pojke kvar...
Jämfört med de andra svenskarna har jag rätt lätta kurser. Inte mycket hemjobb utan har en del fritid som jag hoppas kunna utnyttja genom att promenera och dylikt ....om bara snön ville ge med sig och fösvinna....I know dubbelmoralen har redan nått mitt lilla huvud. SNÖ vill vi ha så vi slipper lektioner men SNÖ vill vi ej ha så vi kan ut och göra saker. Nästa helg är det Cheese and Wine night i huset och nästa helg ska vi alla åtta i vårt "gäng" sticka till Halifax och shoppa! Hoppas på Victoria Secret och HM!
Nu har jag pluggat undan allt till imorn och ska nu städa lite tror jag allt. Har lite alone time då Johanna labbar så får njuta av ensamt rum!

Ciao


Snow snow

image343image344
Klockan två började det. Klockan sex stängde skolorna, gymmen och allt runt omkring, Svenskarna kastade sig ut tätt följda av spanjoren och egyptiern och EN kanadensare....Kanske stängs skolan imorn också...No classes YEAH!

Ciao

NEIGE; SNÖ ; SNOW ALL OVER!

image341
Fredericton, vår parkering igår...
image342
Det är snöstorm här idag. Det började vid två och har ej slutat än, GALET mycket snö...Kanske blir vi insöade..who knows!

Ciao

Basket och pluggsöndag!

Så var det ju att plugga också...har glömts bort att skrivas ner på TO DO-listan men idag kände vi alla hur pluggådran gjporde sig påmind. Så dagen har ägnats åt diverse ämnen med hög effektivitetsnivå. Jag har även hunnit med att göra en fin CV som ska skickas ut under våren, allvaret börjar ju närma sig!
Mitt i plugget tog vi oss en två timmar promenix med en Tim Horton kaffe på vägen. Mördarbacken på vägen hem(kommer bildbevis sen) tog musten ur oss så nu ska vi hämta andan innan det är middag i stora cafeterian.
Basketen igår var okej, moståndarlaget hade GIVETVIS mycket fina pojkar medan vårt skollag hade fjuniga,taniga,blekfisar som givetvis förlorade. Så nu är det bara hockey som gäller i framtiden. Dags för en ny vecka i sann UNB-anda.
image339
Drinkarna är sjukt billiga så det blev en och en annan white russians och eftersom jag ej förstod bartendern när han frågade om jag ville lämna in kortet i baren och sen fylla på med drinkar så sa jag glatt JA...sen insåg jag vad han menade och fick lite ångest....Men det löste sig, som vi säger i sann SKÅNE-anda DET GÖR DET ALLTID!
image340
Flickor på basket!

Ciao

Tim Horton´s

image338
Igår besökte vi så det omtalade Tim Hortons. Tog en french Vanilla och en blåbärs muffins och visst var det gott....meeeeeen det är ju inte Starbucks, min första coffeeshop, som blivit så dear to me. Vad brukade du dricka Fia? French Vanilla var god men lite väl söt kanske...
Idag har vi varit på marknad, massa mat och smycken, inte sådär jättehäftigt, var som vilken marknad som helst, sen åt vi brunch på ett ställe som hette Cora´s, som hade megagoda bagels och frukttallrikar! Redan en favorit!
Snart dags för middag och Basket!

Ciao

PS, since I seem to have english-speaking people reading my blog, I will try to write some in english in the future!

Sanna of a bitch...Sanna claus....? Whats ur real name??

Det är roligt ändå att se vilken roll man tar när man träffar nya människor. Dessa nya som jag nu umgås med skulle nog skaka på huvudet när mina kompisar hemma beskrev mig. Det där är inte Sanna skulle de säga. De skulle säga: Sanna är den som glömmer Id när vi ska gå ut så vi får åka hem och hämta det, Sanna är den som jämt är sist klar och som ALLTID har glömt något. Sanna är den som aldrig kan bestämma kurser och den som aldrig hör vad E säger. Hon kan heller aldrig hitta något på internet när vi ska fixa saker. Jag vet inte varför jag är som jag är såhär här men jag känner inte ens igen mig själv...Nåväl, nyårslöftet handlade om förändring sååå jag kanske har tagit det på större allvar hahaha
Utgången igår var skoj, träffade massa killar som vi bor med och som försäkrade om fun times om vi hängde med dem...SURE, boys! Men trevliga var dem men inga snyggingar i hela lokalen. Enligt kanadesiska tjejerna fanns det en del godbitar men de tyckkte samtidigt inte om de svenska killarna så smaken är ju som BAKEN!  Nåväl, Det tråkiga med denna stad att det är ett vitt område. Ytterst få människor från andra bakgrunder eller med andra hudfärger, lite trist, då jag själv gillar diversity:)
Jag klarade dock min första utgång utan en enda ciggelur så nu tror jag minsann att rökandet är ett avslutat kapitel, ingen annan röker so why should I?
Jag har hittat ascoola vänner, kurserna är fixade, aktiviteterna är många. Med PANISK rädsla för viktuppgång har vi alla levt på sallad, massa andra grönsaker och frukt hela veckan vilket har resulterat i att magen fått en frukt och grönchock och utan att gå in på detaljer så är det en del av kroppen som jobbat extraskift under veckan. Och eftersom killbristen nu börjar bli trist ska vi koncentrera oss på ngt annat.
image337
Träningen. Hiphopen börjar på måndag samtidigt som alla aerobicpass ska besökas. Träningskläder är inköpta och avgifter är betalda. Vi har börjat se antydningar till gäng i matsalen, de coola, sportfånarna och så vidare, ska luska vidare i det för det börjar mer och mer likna en film.
Imorn ska vi på marknad, sen basket!

Ciao

Johnny D

Nya Rollingstones som kommer ut. Finare kan det lixom inte bli! Det finns ingen Johnny D här, inte en enda. Men jag och E kämpar tappert på. Vi såg en basketspelare idag och han var inte helt fel... så därför Basketmatch 7:00pm lördagkväll. Förhoppningsvis är hans teammates just as nice:=)
image336
Och yes, killgalen...Den fasen går jag in i nu. När jag pratade med en gammal fransk vän igår slog det mig att efter detta halvåret är det dags att kanske bosätta sig ett tag på en plats och då är det slut på utforskandet och spananden på detta sättet så därför tänker jag bli the headspanare in this god damn town.
Dock blev vi informerade om att Fredericton utsetts till Kanadas fetaste stad och då inte coolaste utan den har flest gravt överviktiga människor. Ikväll blir det pub så jag får se om utbudet är bra...Spanjoren varnade för vulgär dans och white trash all over...Hoppas han var för full för att se de mer coola och snygga folket.

Ciao

Icehockey

Man ska ju göra ALLT första veckan så hockeymatch var ett måste. För oss svenskar är väl hockey inget nytt men får vår kära spanjor var det första gången! UNB(vårt uni) mot montrealerna....Vårt lag vann med 6-2 och lite led jag de andra, de hade ju ändå så fina franska efternamn!image334
Popcorn och öl serverades men popcornen gav oss magknip så ingen utgång för oss. Killarna festade loss och väckte oss med jämna mellanrum under natten.
image335
Idag är sista dagen med lektioner för veckan, så imorn har vi tagit ett gemensamt beslut att faktiskt börja plugga. Första veckan har ju varit mest spring hit och dit. Nu är det frenchtime!

Ciao

Analys

image333
Efter tre dagar på campus har jag nu gått in i analysstadiet. Är det för att det är långt norr upp i Kanada som människorna här ser ut som de gör, eller är det för att studenter överlag i Kanada skiter i kläder? Eller är det helt enkelt så att DETTA är modet här? UGGs mysbyxor, collegtöjor, hästsvans och stora ryggsäckar ser man på varannan person. 90% av killarna av skägg(antagligen för att se äldre ut) och slitna och trasiga tröjor, skitiga byxor och trasiga skor. Inga problem att känna sig fräsch iaf! Nu är äntligen alla kurser färdiga och bestämda och jag har mysiga lärare. Det här ska bli skoj. Jag har hittat en hunk till, även han i italiensk tröja...mörk (men inte mörkhyad) skäggig(dock på ett snyggt sätt) och helt okej kläder. Man har ju sänkt sina standardkrav några pinnhål så nu ska vi nog kunna hitta en och en annan. Dock är ALLA supertrevliga!
Jag har redan blvit klassad som killgalen i vårt lilla gäng och det är ju egentligen inte redigt sant men samtidigt så måste man ju fördriva fritiden med ngt och why not spana på boysen????
Ikväll ska vi på ishockey och kolla in skollaget! Nu kanske jag ska pluggilugga lite, hör hur Johanna rabblar spanska bakom mig!

Ciao

Italianos!

Jag har hittat honom. The one and only hunk på Campus. Först hade vi franska tillsammans men sen bytade jag så no more mr snygglo. Men när jag steg in i spanskasalen satt han där, lixom lite väntandes på mig:) Han har italienskt utseende och mycket riktigt hade han italienskt påbrå och pratade italienska. Jag satt snett bakom och tittade eller ja GLODDE på honom när han satt och bet ihop käkarna sådär sexigt. MUMS! Så spanskan känns just nu väldigt lockande! Sen...jag har inte rökt på 9 dagar. Snart börjar utgångsdagar men ingen annan röker så jag ska minsann hålla mig, Smoking is out the door! Hur går det för er andra?


Ciao darrlings!


Kurs hit och kurs dit

Det var ett himla bytande på kurser ska ni veta. Efter att fått klartecken att läsa fyra så gick jag iväg på business och höll på att sätta kaffet i halsen, nono ingen kurs för mig. Massa plugg, massa regler och massa fnurr, No way jose sa jag och spurtade vidare till franskan. Där var jag dock för bra för den kursen(yes Im brushing my shoulders off haha) och flyttades till en annan klass men den kursen verkar skoj! Sen är frågan om jag ska ta fransk fonetik eller media ecology....
Oh well, när dagen gryr som det brukar heta...näää det gör det inte men mitt nya ordspråk. Jag trivs verkligen mycket bra, skolan är najs, tyvärr inga snygga killar än men torsdag är ladies night och då är det utgång på gång. Så jag hoppas på success, man måste ju prova på olika viner som man säger så lets try the guys också....Jag vet, egenhändiga ihopknåpade ordspråk I know!image332Från mitt fönster.
Det är mycke snö kvar men ändå har en massa smält bort, idag var det solsken och flera plusgrader, weird!

Ciao

I want Äcon and Bägg!

Så var första lektionen avklarad och det verkar inte sådär överdrivet svårt. Just nu är jag i kamp med syon hemma i Örebro om att få läsa fyra ist för fem kurser, jag menar man vill ju inte PLUGGA här. det är ju ej därför vi kom hit. Vi ska ju resa och roa oss:) Nu till något annat. Människor på Campus är antingen sladdriga dvs fula kläder som hade utgångsdatum 1880-talet, utväxt ner till midjan, JÄTTETJOCKA eller bara ingen stil alls. De finns givetvis undantag men några skönheter är det inte tal om. Sett kanske en och en annan söt pojke men det är inget fel på nacken än så länge. Speciellt tjejerna väger betydligt mer, hemma i Sverige känner jag mig stor i jämförelse med andra, här är jag ju vad man i sverige skulle säga ANOREKTIKER... adn u know what I mean then right!?
Men maten är bra, typ som svensk mat med additional bagels, eggs bacon och fried stuff men man kan välja salladen och spaghetti istället. På fredag ska alla utbytesstudenter samlas så då får vi se vad mer för folk det finns att hänga med! Än så länge går det bra med min kära roommate, och det är faktiskt inte så kallt men en kille upplyste oss vid frullen om att det har varit så kallt om 60grader minus....sen sa han att det var för 20 år sedan...jamen PREEEEECIS som om det kommer bli så kallt i år..:) Oh well, han flirtade nog bara med Ella(en av Umeå-tjejerna)haha.
Ikväll ska det vara hip hop lektioner som jag och E tänkte prova på, tänker inte läsa tyska utan tar en engelskakurs istället, vill ju kunna dansa kvällstid! Sen får vi se hur de blir i slutändan!
Hoppas allt är bra hemma! uppdatera moi- what is happening at home???


Ciao

Day 2

image329
Lite bilder dådå. Här ser ni en del av rummet, varsin säng, varsin garedrob och halva byrån var. Det ni inte ser är två skriv bord, thats it.
image330
Här ska jag ha mestadels lektioner, Tilley Hall. Området är mysigt men backigt och idag när J, jag och de andra två svenska tjejerna tog oss en promenad insåg vi hur JOBBIGT det kommer bli att gå hem från skolan då det är uppförsbacke- brickehills- släng dej i väggen! Det blev Canadian Bagels idag till lunch och sen tog vi oss gående till WalMart där vi handlade än mer förnödenheter....Kortet svishar som bara den.
De andra tjejerna är lika sugna som jag på resor till Montreal, Quebec, Toronto, New York. Ishockeymatcher, skidutflykter och massa annat. Dock är flygresor svindyrt inrikes i Kanada eller till USA så det får nog bli buss kanske.
image331
Det bra med Kanada är att man faktiskt kan gå här, de har trottoarer om än små men jämfört med USA är det guld. Vi har gått runt hela dagen och nått både köpcentrum, WalMart och resturanger.
Snart är det dinner time nere i en av kafeterierna!

Ciao

Update!

Jag är så äntligen i Kanada. Jag ska uppdatera men får göra det en annan gång. Neeeeeeeeeeeeeeeej jag skoja bara, here we go!
Det första som hände REDAN i sthlm var att vi sena i starten och på så sätt missade vi flyget i Paris. Där fick en flirtig fin pojke sätta oss på ett annat flyg som istället skulle gå till Montreal några timmar senare. Väl i Montreal fick vi vänta några timmar men det gjorde mig inget då folk prataade härlig franska och var GOD DAMN CUTE!! Im liking Canada already! När jag såg planet som skulle ta mig till Fredricton var det nära jag vände hemåt igen. ETT PROPELLER PLAN av minsta sorten. Jenny, du som brukar behöva ta dig en hutt inför ett vanligt plan hade nog tagit tio denna gång, maj god, lite läskigt var det allt. Alla 39 stuvades in i planet och skramlade iväg till resmålet. Väl där möttes vi hav snövallar a la 3 meter och -18 grader. Trött och irriterad dvs på bästa humör mottogs vi av en universitetvärd som tog oss till ett hostel där vi föll i säng. Halv tolv väcktes vi an ev röst som sa att vi skulle MINSANN checka ut halv tolv så nu var det dags att röra på påkarna. Några timmar senare kom vi så äntligen fram till vårt boende och jag måste säga att det är litet WAY LITET. Strcäker vi ut armarna så kan vi hålla handen när vi sover haha. Men det kommer funka, det är lungt! Js kompis som bor här hämtade oss i bilen och runt fyra fick vi vårt första mål mat SUBWAY och sen bar det av till Walmart där vi handlade alla förnödenheter som behövdes. i har hälsat på två andra svenska tjejer, en hel del andra boende i huset och sett campus, Örebro släng dig i väggen, fyrdubbelt så stort kanske, ja d blir inte lätt att hitta:)

Nåväl, på minussidan ligger att det är EN toalett på typ 8-9 personer, likadant med duschen. Men man får la stå ut.
Sedärja, här sitter man och tar det lugnt och tänker att det ska bli en lugn kväll när två små svenska pojkar knackar på och frågar om det kanske ska vara en pubrunda på stan? Vad säger man till det, Yes sir I CAN BOOGIE....mohahahaha jag har så roligt åt mig själv, jet lagen som kanske sitter i ftf:)
Oh well, dags att sluta dådå, Kanada verkar najs, skolan verkar bra, folket likasaå omggivningarna är mysiga, man ka gå vart man än ska, det finns Starbucks(Nej Fia, kanadickerna tyckte som du, DIT GÅR MAN INTE haha), Tim Hortons, och allt annat man kan tänkas behöva! Jag tror jag kommer trivas. Nu ska man bara komma in i schemat, hur man tar sig fram och sen ska vi leta upp boysen...Så som jag spanar tror J att jag har bara pojkar på hjärnan...och så är det ju inte....

Hoppas allt är bra hemma där ni är, himla kul med så många kommentarer hahaha!
Hörs snart!!!

Ciao


Brrrr

Det är -9 grader Celsius i Fredericton, Kanada. Jag höll på att dö igårkväll då det var +2 grader. Bäst jag inhandlar en rejält varm jacka imorgon. Annars kommer jag hålla mig inomhus den första månaden, thats for sure.

Ciao


2008 baby!

2008 är här. Första dagen på året. Det är bara att njuta av stunden att man har 364 dagar kvar av detta året and Im gonna make the best of this! Nyårsafton var mysig, god mat, roliga tal och trevligt sällskap. Idag är det på allvar dags att packa ner allt, har gått och dragit på det nu ett tag men lika br att få det gjort. 

See u on the other side of the world!

Ciao 

RSS 2.0