LA= Kändisar!

Im back, baby! Det har hänt en del sen sist! I torsdag firade jag Thanksgiving med sex andra svenska svenskar och vi åt turkey,jams, mashed potatoes, cranberry sauce and the whole lot. Vi spelade spel och normalt blir jag ju smått oigenkänlig när man spelar sådant men denna gången var det S och S som stod för dem rollerna och jag höll mig lite lugnare men skojsingen som tusan var det! Vid två snåret drog vi oss hemåt, morgondagen och LA väntade. Det var MENINGEN att jag skulle shoppa massa men hittade ett par örhängen, och strumpbyxor...Not so much fun..
På kvällen hade vi planer att gå på Pussy CaT Doll loungen som nyligen invigdes på The Viper Room(Johnnys gamla hak), och så blev det. Väl där i väntan på the pussy dolls, berättar S i förbigående att MATTHEW PERRY AKA CHANDLER i FRIENDS sitter längre bort vid ett VIP-bord. Vilket han gör och när vi senare står och dansar kommer han och går förbi mig och vi får ögonkontakt, MAJOR MOMENT i Sannas liv=) Han ser dock extremt plufsig ut med stora påsar under ögonen och tråkigt klädd, MEN han är kändis!!(Bildbevis kommer!)
Kvällen fortsatte på en av toppklubbarna AREA där vi dansade loss till den fabulösa musiken. VId tre-snåret åkte vi hem till vårt fabulösa Rodeway Inn Motel där bara fabulösa och coola people such as ourselves bor i LA. Vem vill bo på The Standard eller Four Seasons egentligen?

Dagen efter var vi möra som tusan men tog oss till Urth Café för frukost och kändisspaning. Vilket vi fick...kanske inte den mest kända MEN Stavros Niarchos, Paris Hiltons gamla pojkvän kom dit med sin far och bror och fikade. Hans far är ju en av världens biljardärer så han är la också lite famoso. Spännande. Bildbevis kommer på det med=) Sen fick vi shoppat lite innan vi käkade och styrde bilen mot San Diego igen. Har haft sjukt skoj sedan i torsdags, thanks ladies!!

Imorgon är det tillbaka till gamla vanliga gym/tvätt/hårslingning/städning innan E anländer tillbaka för inspektion/byte av fiskvatten/Britney-Special! Mysdag. 2 veckor och 2 dagar innan gänget kommer- the countdown begins...=)

Ciao

Ni vet...

dem där dagarna när man bestämt sig för att uträtta en massa saker...Man skulle tvätta,träna,handla,städa och fixa håret....istället har man spenderat tiden i sängen till klockan elva och sen till halv två framför Fresh Prince-Maraton på tv...Ingentin gjort..alls. I suck, for reals.
Men nu har jag tagit mig från soffan och ska hoppa i mina Juicy-byxor(man blir faktiskt mer tagen för en amerikanska i dem) och gå ner och handla lite, sen tvätta och fixa håret, så lite lär jag få gjort...Dock kanske jag skrivit detta efteråt....

Ciao

Mummel

Arbetsveckan är över, imorgon är det som sagt Thanksgiving och på fredag drar jag och tre andra härliga svenska flickor till LA för att besöka Viper Room och se en show, det ska shoppas minsann. Jag har inte shoppat alls mycket denna terminen, vilket har känts tråkigt men samtidigt har jag ju gjort lite utlfykter hit och dit och man ska ju inte klaga eller hur?
Men shoppingådran har börjat närma sig bristningsgräns så jag har gjort en låååååååååååååång lista på vad som ska shoppas. Om dryga två veckor kommer hela bunten från Sverige och då blir det LA LAKERS, Hearst Manor, San Francisco, LA, San DIego och massa in between, jag längtar så att få se några välbekanta ansikten!

Jag måste lära mig att lugna ner mig. Idag när jag kom hem insåg jag att jag glömt mina husnycklar på jobbet. Hoppade in genom fönstret, bytte om och körde tillbaka till jobbet meeeen inga nycklar. Hem igen och hittar dem i ytterfacket där jag aldrig lägger dem nornmalt sett. Snacka om att jag måste lugna mig innan jag brusar upp.

En person jag träffade för många år sedan har kommit tillbaka in i mitt liv igen, mer på allvar denna gången, vilket till 95% gör mig glad och ger mig ett sådant jobbigt leende på läpparna. Ljusglimt i vardagen, me likey=)

På söndag är det Britney Special och jag är faktiskt lite förväntansfull, I know I know, cheesy perhaps meeen det kan jag väl få vara?

Ciao

Snoop

När man sitter såhär i sin ensamhet så får man ju roa sig med något. Hittade dessa klippen av Snoop Dogg lagandes mat med Martha Stewart.
Snoop Dogg cooking part 1
Snoop Dogg cooking part 2

HILARIOUS!
Thanksgiving imorgon och nu ska man vara tacksam för saker,antar jag. Så jag får säga att jag är tacksam för:
-Min praktik
-Att jag är jag
-För allt jag fått göra i livet
-För att jag startar ett nytt kapitel snart

Thanksgiving innebär för mig mycket mat, mycket träning,LA, Shopping and Xmas-spirit=)

Happy Thanksgiving y´all


CIao


Fortsättningen...

"Hej Sanna
Det lät kanske allvarligare än det var, men det är OK att ta fel. Kyrkans titlar är inte alltid helt enkla Församlingsassistent/Hushållsassistent, Komminister/kommunist osv ;-) lol."

 
Vilken 45-åring skriver LOL i sina mail??? Jo tydligen präster,hehe. Tycker ändå det är tokroligt att han skrev tillbaka att det är OK att ta fel, precis som om jag begått ett allvarligt brott och att han nu säger att det är OK att göra fel men att GUD förlåter mig. Ja tack för den du prällen=)

On the brighter side, fick ett glatt besked idag men som vissa andra(personer som inte läser bloggen hehe) hoppar jag inte ut och skriker det på bergens topp, man ska ju inte ropa hej innan man korsat bäcken eller hur är det nu? Andra dagen på ett tyst kontor, skrivit artikel för SWEA, skrivit på levnadsintyg och planerat lite för Thanksgiving. Det ska tydligen bli stora regnskurar idag och imorgon. Mysigt, då ska jag passa på att se på film och bälja te=)
Jag vill hem men ändå inte, vart ska man då ta vägen?

Ciao

I Guds namn..praktikanter har jag inte!

Idag har jag haft mailkontakt med GUD. Eller ja, med honom genom en präst. Jag bad om att få kontakt uppgifter till deras prakitkant och fick detta svaret=

"Hej Oskar är knappast praktikant utan en mycket kompetent assistent i Svenska kyrkan i LA"

Så som den goda praktikant OCH assistent jag är skrev jag tillbaka och bad om ursäkt för mitt klanteri med titlar...Får lite senare ett mail från en annan jag också skrivit till för att få tag på denna person, det svaret löd=

"Han är inte praktikant.....
kontakta Svenska kyrkan i L.A."

HUR
noga kan en titel vara EGENTLIGEN? Han e lika förbannat obetald precis som jag som arbetar som praktikant...Men nej från och med nu är jag ASSISTENT och kallar någon mig för THE INTERN, så ska jag be Konsul och Vice Konsul att maila i mitt namn och klaga för praktikant kan man ju inte vara eller bli kallad....

HERREGUD säger jag bara....


Söndagar i all sin glans

Ni vet när man har en sådan där mysig dag, så mysig att den aldrig borde ta sluss? God frukost i sängen, liten utflykt på Target med S, sen två superba filmer på tv, massa med tidningar med tips inför oh well ya know...gjort matlådor till veckan och ätit god Ceasar sallad medan solen går ner utanför...och snart popcorn och American Music Awards. Jag gillar söndagar, brukar säga att fredagen är min favoritdag men jag tror jag får tänka om...

Jag har typ räknat lite konstigt, jag har sju hela veckor kvar, massor med tid jue! Insåg denna helgen hur bra jag trivs ändå, trots vissa tankar kring saker jag diskuterat ihjäl med diverse människor så trivs jag ju, har gjort hela tiden.

Nehäpp, om jag skulle fixa poppisarna...


Ciao

Söndag

Så här lång tid har jag kvar i San Diego. Ganska cool grej, hittade den på en väns blogg=).
Jag gillar utekvällar då man inte spenderar en spänn. Gick ut med fyra tjejkompisar igår. En av dem kände en födelsedagspojke som hade hyrt sju sviter på Hard Rock Hotel so up and up we went. Magnifik utsikt,gratis dricka och sen gratis inträde till klubben och sen gratis dricka igen, gratis ääär gott! Superbra musik, nästan som om han hade min ipod och spela ifrån, gillar amerikanska nattklubbar o dess musik. Mycket trevlig kväll!

Löshåret åkte fram igår, kul med annorlunda look=)
Idag blir det långpromenad,lunchlådematlagning och American Music Awards!

Ciao

Konsulattiden rinner iväg...

Tre veckor kvar av arbete på Konsulatet. Jo faktiskt. Sista veckan ska jag vara ledig för att resa runt med gänget som kommer hit! Sen är det en vecka kvar efter jul och nyår men då är det nya praktikanter som ska skolas in och jag ska mest supervise, so not really work. SICK, 21 veckor har jag spenderat här nu, 24 blir det allt som allt då. Sen två veckor jul och nyår. 6 veckor kvar, EVEN SICKER. Samtidigt som det skrämmer mig att lämna en plats jag nu trivs så bra på så är jag såklart redo för ett nytt äventyr, varän det kommer vara.

Britney och Beyonce har bägge nya album ute och min favorit skiva är Beyonces. Brittan har en del bra låtar men en del är konstiga och inte alls något att lyssna på. Ska dock köpa båda=) Sökt tre jobb till, alla i Sverige. Mina föräldrar säger hela tiden att det löser sig det löser sig och det vet jag ju men utsikten att sitta i Båstad de närmaste månaderna- not so much fun...

Snart helg, mysigt värre, Bond väntar ikväll!


Ciao

Let's see u DAAAAAAAAAAAAAANCE sucker, u got nothin on me!

Jag kommer sakna detta. Med Erik,Adam,Joanna och Johan på kontoret. Med Jim och the crew på våra weekly lunches. Vi har så jäkla roligt på kontoret, att få skratta så mycket som jag gör vareviga dag, det är få förunnat. Att få ha dessa människor runt mig, att skratta med, practical jokes, galna kommentarer och upptåg, HILARIOUS. Arbetskollegor som dessa är något man ska cherish! Kommer nästa jobb ha dessa spillevinkar? Me not think so!
Jag och Erik har två veckor till ihop som roomies, han åker bort en vecka och jag en. Sen drar han hem innan jul. SUCK SUCK SUCK. No matter what så kan jag säga att detta halvåret har jag skrattat mer än någonsin. Det har lyft mina spirits och det är så mycket roligare att må bra och vara glad(obviously men inte alltid så lätt) och göra allt till det bästa. Japp jag kommer komma hem sådär löjligt optimistisk och positiv=)

Det är FORTFARANDE varmt här men trots det köpte jag Vinterjacka och är i full jakt efter boots. Dock lär det bli en smärre chock den 11 Januari när jag stiger ut i kylan i Köpenhamn. Bästa att svänga för Starbuckset som ligger där precis vid utgången. Ett sista minne av de Förenta Staterna.....


Ciao


New roomie


Så här ser vår nya roomie ut. Sweet, dock overfeeda jag den. Gav den alldeles för mycket mat. Vilket alla var väldigt concerned about...kanske bättre att jag icke-fisk älskare lämnar den ifred=)
Det var lite som att vakna upp till en ny värld idag. Trots morgonens händelser känns det som om allt är så mycket bättre idag.Allt var mycket roligare. Jag har sökt fler jobb, gjort planer för helgen och ser fram emot julen! Bara USA kan skapa julstämning med såååå mycket lampor, glimmer och utsmyckning-me like. Det är lite som att gå tillbaka till Jersey tiden-02 although this time man är på lite andra plan i livet. Andra thanksgivingen, andra julen på amerikansk mark. Nu har jag lite julklappar att börja samla ihop. Vi har fortfarande värme här, runt 25 grader varje dag. Det känns inte så juligt. Men det kanske blir lite kallare snart...not that I mind the heat=)

Ciao

Drama drama drama

So far this day has been CRAZY!!! Väl i bilen imorse började det. Problemen. Dock löste de sig en timma senare och vi bestämde oss för att unna oss en kaffe på AMPM(världens bästa kaffe). Vi köpte en plastros åt vår kära kollega och vän J eftersom hon är så wonderful som hon är. Kassörskan säger till Erik - Aaah bying a rose for ur beautiful wife?(me, I assume), erik- eeeeeeeh I dont have a wife, its for another girl.... Well,säger kassörskan, If u were a couple, u´d make a beautiful couple....Så sött med så fina komplimanger! Men dagens händelser tog inte slut där....Väl på kontoret väntade två saker, one gift and one responsibility.
En glasskål med en Siamese fighting fish!! Och ett halsband min vän VISSTE att jag ville ha!!! Jag har alltså blivit mamma. Typ. Erik vill vara adoptivpappa iaf för två dagar. Sen flyr han sin kos. Spännande morgon måste jag säga.

Det är Beyonce-FRENZIA här just nu då hon släppte sin skiva igår. Hon var överallt och en sak hon sa reagerade jag på:
I am a very happy person mostly because I choose to be. You can try to think positive and see the positive things in everything- vilket jag ju oftast inte gör när det gäller vissa saker. MEN nu ska jag minsan göra det. Tänka på annorlunda sätt, när jag känner neggot komma fram så plockar jag undan henne och ler istället. Love it.


Ciao

Hilarious right?

Att åka hem igen skrämmer mig. Detta blir sjunde gången jag kommer hem från ett år, ett halvår eller några månaders borta boende och jag ärligt talat vill jag inte göra detta mer. Komma hem till föräldrarhemmet. Denna gången har jag inga planer. Vilket ju gör det ännu värre. Jag vill ju VETA att jag har värsta häftiga jobbet i t ex PARIS så jag kan PLANERA boende och grejer men istället får jag ansöka om att läsa en kurs, bo hos päronen och gråta över en stor GODISPÅSE....Åtminstone har jag KARAMELLKUNGEN att vända mig till=)

Haha nejdå jag är inte deppad eller något, jag tycker bara det är så otroligt att INGEN vill ha min excellenta kunskap, min charmiga personlighet och mina språkkunskaper, jag pratar mer än gärna mycket och högt, how can they NOT want me...=) Oh well, jag har vänner hemma som kämpar gott och väl för att få jobb och kan de vara starka och kämpa på så kan jag! U are my rolemodels ladies, yesseri!

Jag hörde ändå det roligaste idag. En kille på vänner säger till Phoebe: I got a PHD....Oh yeah I got a PRETTY HUGE D¤¤¤....mohahahaha, den ska jag använda på någon kille ngn gång, sooooo do U have a PHD?..... OR do u have a MBA? YES I got a MILLIONAIRE BANK ACCOUNT=)

Have a great day y´all

Ciao

Tips och avslag

Jag måste faktiskt tipsa om en blogg. En fransyska som skriver om mode, livet i Frankrike men mest om kläder. Hon har även bilder på väldigt coola tjejer men sjukt härliga stilar. Hon skriver i senaste inlägget om Stockholm och om svenskarnas stilar, att killarna inte klär sig lika macho som de gör i Frankrike och hur sexiga och sensuella svenska kvinnorna är. Lovely.
http://www.garancedore.fr. Även om man ej kan förstå franska, så är bilderna talande för sig själv-check it out. Det har iaf lett till att jag inser hur mycket snyggare och coolare vi är i Europa. Vi har stil,klass och betydligt mer hippa än amerikanarna. Så det så. För mig är den bloggen också ett sätt att keep up the french.

Ännu ett avslag på en jobbansökan, denna gången som informatör i Ängelholm. Men som alla runt mig på kontoret sa: DU VILL INTE BO I ÄNGELHOLM ÄNDÅ! Vilket ju är sant MEN någon form av positiv feed back hade varit skönt!


Ciao

Cosy

"I really don’t believe that you will love the same thing when you’re 20 as you do at 30. So that was my rule: Before the age of 25, I would never get married. I feel like you have to get to know yourself, know what you want, spend some time by yourself, and be proud of who you are before you can share that with someone else."

Nu har jag gjort det. Jag har dejtat, träffat idioter, träffat prinsar(men som inte varit för mig), jag vet vem jag är och jag vet vad jag vill. Det enda jag inte vet, det är var jag vill spendera livet. Inte en enda plats men iaf för den närmaste framtiden....Har funderat mycket på detta. Jag söker ju jobb överallt från Helsingborg till Londonså vi får väl se vart ödet tar mig.

Har varit en mycket mysig helg. Liten utgång följt av mysiga julfilmer. Träning med drama(long story not worth telling), gudstjänst(fick bekräftat att jag inte tror på att han däruppe finns) och god mat och cheesecke på Factoryn. Mysig brunch i 30 gradig värme, härlig promenad och tidningsfrossa. 2 veckor kvar av november och det börjar vanka mot jul. I USA är tydligen Halloween startskottet för julen för nu efter den högtiden pyntas det, Starbucks har julmuggar och husen kläs med ljusslingor. Dock känns det inte juligt när man slänger på sig shorts,linne och beställer ISlatte på Kafeet. Det ska ju vara halsdukar, vantar och varm gingerbreadlatte(även om jag ej gillar den). Trots att man ska vara glad för evig sommar så trivs jag bäst med vintriga landskap, MEN jag ska njuta denna julen av värmen!

Jag fick igår komplimangen av en amerikan att " du har den bästa engelskan av alla foreigners jag träffat" Jag berättade att jag ofta i min ensamhet går runt och pratar på både engelska och franska, för att öva och för att jag tycker det är roligare att ha samtal med mig själv på andra språk. I'm weird I know hehe. Anywhoo, det KAN vara så att mitt konstanta pratande gör att jag har en bra engelska, maybe baby....

Ny vecka!

Ciao

It's the little things in life...

Det är väldigt små saker som kan få en att må bra, som kan göra dagen till en underbar dag. Som att få sin artikel publicerad i en tidning, fått ett samtal klockan sju på morgonen från en speciell person som bara vill säga hej, som att vi ska gå på thai-restaurang på lunchen idag, att man hittar en gammal/ny låt och njuter av den under dagen eller en upplyftande, rolig och galen intervju med Fiddy. Onsdag,torsdag och fredag har varit superba dagar, då de inneburit alla dessa saker och Sanna mår bättre än tidigare. Just nu känns jobbstressen långt borta, pojkproblem är även dem i skyarna långt bort.
Idag blir det långpromenad med dokumentär,shopping på American Apparel och en liten utgång på Johnny Vs....

Vegas....not Paris=)

Sugardaddy

För första gången i mitt liv har jag haft en sugardaddy. I lördags blev jag och två av mina vänner utbjudna av två lite äldre gentlemän på restaurang, nattklubb, dricka och allt. Inte ett öre betala jag den kvällen. Givetvis tror jag att de väntade sig något in return men no way. Personligen gillar jag inte konceptet att någon annan ska betala för en DOCK måste jag ju säga att champagnen, den superbt goda (dyra) maten och utsikten från TAO i det fina hotellet och nattklubben späckad med kändisar och ursnygga människor, so I aint complainin men när det sen kommer till att give back....då vill jag ju ej vara med längre och i längden lär de ej ta det.... OH WELL, kul som satan i gatan var det ju att vara omhändertagen, att få vara på sådana häftiga ställen, inte stå timmar i kö och bara njuta- man blir inte happy med pengar men man blir ta mig tusan happ-IER!!!

Nu är det helg igen och två av våra svenskar ska packa sig hem till Sverige igen, så imorgon blir det utgång med dem och shopping på lördag. Sen blir det gudstjänst på lördag som Konsulatet anordnar. Som pressansvarig får jag ju stå för foton, och att skriva artikel om det!

Have a good weekend!

CIao

On a side note..

Jag är en överanalyserare. Nästan varje sak en person jag bryr mig om analyserar jag sönder och samman. När jag berättade om vissa saker jag analyserade skakade E på huvudet. Det var inget han skulle funderat på överhuvudtaget och menar att folk oftast säger vad de menar utan att ha något bakomliggande. Det är nog så. Jag måste sluta analysera allt, jag måste sluta tänka på vad han/hon/den kommer att tänka om min handling och bara göra vad jag känner för så länge det inte sårar någon. Så jag ska försöka leva efter de reglerna från och med nu...sorta....=)

I eftermiddag blir det gym, Mission Valley(skor!!!) och sen Madagascar!

Ciao

My afternoon walks...




This is what I will miss when I go back home....

Ciao

Update

Nehej, allt går inte på räls, min efterträdare ringde idag och tackade nej till platsen. Mupp. Så nu fortsätter letandet. Har sökt fyra nya jobb i Sverige idag. Ska söka i Paris och London imorgon. Marknaden gör det ju inte vidare lätt, inte heller att man är så långt borta och inte kan springa på intervjuer. On the bright side, har nu Beyonces alla nya låtar,Akons nya låtar och några av Brittans låtar- massa bra musik!! I eftermiddag blir det ny promenad runt the Bay med ny dokumentär, igår blev det Åmselemorden som jag inte lyssnade klart på, får avsluta den och sen ta Thomas Quick-dokumentären. Najs.

Imorgon är det sex veckor exakt till julafton,maj god alltså,lite galet ändå.

Ciao

Inte att förglömma!

JUST DET, Beckham glömde jag ju! Får inte förglömmas, Tack Freddan! Och i hans ära ska jag nu lägga in en bild till jag tog på den lille Britten!

OH yeah, he is looking at me=) Ska inte helle glömma Ladainian Tomlinson en av de bästa footballs spelarna här i San D. Så listan är ganska lång! Förhoppningsvis blir det kanske fler, har ju en del tid kvar. Tyvärr kan jag inte länka till artikel då den ej finns utlagd...hittar jag den så kommer den upp här=) Tidningen heter dock Nordstjernan  Den senaste veckan starting last tuesday har varit helt galet bra,mått bra, gjort roliga saker och levt livet fullt ut. Man kan inte säga annat än att man har det bra. Nu ska jag bara hitta ett jädrans jobb sen så!

Ciao

I've been published bitches!

I'VE BEEN PUBLISHED!!! I den senaste versiona av den svensk-amerikanska tidningen Nordstjernan har de publicerat en artikel jag skrivit! Min första riktiga artikel i en riktig tidning. Det kan ju inte bli bättre!!!

Ciao

VEGAS!

I'm back Bitches! Vegas was awesome awesome!! Kändisar, fester, lights and wonderful settings! Efter en sex timmars drive kom vi fram och hittade till Motellet direkt och för 50 dollar natten så får man vad man betalar för. Men det var helt okej. Det roligaste var att på parkeringen träffade vi två killar som claimade att de var RAP-Stars,kända...och så...Meeeeeen varför bor ni då på 50 dollar-motel??? Juuuust  a question=) Vi vandrade runt på strippen och såg allt som finns att se i Vegas sen bar det av till förfesten med svenskar killar och sen PURE, där Lindsay Lohan festade loss. Jag såg en skymt av henne, så en kändis-CHECK!
Där stannade vi och dansade loss till den underbara musiken fram tills fem. Vid tolv nästa dag tog vi oss till FASHION SHOW, ett stort mall där vi shoppade loss. Vidare till vårt nya hotell där vi vilade innan vi gjorde oss representabla och tog oss till the Venetian, fiiiiiint hotel där två killar väntade på oss. De bjöd på Champagne.supergod mat och världensutsikt på restaurangen/nattklubben TAO. När vi entrade nattklubben, vem ser jag inte då? PEREZ HILTON!!!

Såhär såg han ut i lördags!!! Amanda Bynes, Tommy Lee och Lindsay Lohan(igen) var där men jag såg bara!!!! Perez. SWEEEEEEET! Kändisheaven for me!
TAO var underbart bra, värsta bästa klubben med tjejer i bikini i badkar, på sängar och dansandes. Superduper bra musik och MASSA hunkar. Bästa kvällen lätt...och gratis=)
På söndagen gick vi till MGM Grand och tittade på de lejon de har där..under hemska förhållanden på det lilla utrymmet de hade men underbart gulliga...
Helgen var hur underbar som helst och Vegas är ett MÅSTE för alla! Det finns såååå mycket att göra.
Kändisar jag sett under min tid:
Madonna
Tyrese
Lindsay Lohan
Perez Hilton

Audrina Partdrige
Var det ngn mer? OH well, LOVE IT, jag har fått min kändisdos and I love love it! Nu kan jag åka tillbaka till Båstad och se svenska kändisar igen haha. Nu är det ny vecka och en massa förändringar är på gång....Spännande.
BTW- ni måste skaffa Beyonces nya skiva, den har gått på repeat under de tolv timmar vi körde till och från Vegas, AWESOME!!


Ciao


Vegas!

Landet är fortfarande i eufori, Obama är kung och såvitt jag förstår finns det inget större i amerikansk historia, iaf just nu. Men jag läser också i bloggar att de svarta känner hat från de vita, att många vita nu vill visa att "ni ska inte tro att ni är på vår nivå nu". Om dett är läget känner jag ett intensivt "FY FAN FÖR ER" Obama representerar inte bara att en svart man har tagit sig in i Vita Huset utan också en förändring för ett sargat land som Bush glömt bort i sin iver att starta krig och leka president. USA måste bygga upp hela landet igen, ekonomiskt och respektmässigt. Den världsmakt som de en gång varit är dem inte längre idag och det är det som Obama har framför sig att skapa och återupprätta.
Nog om Obama,haha, det finns ju faktiskt en annan sak som händer nu framöver.....

YEAH BABY! Im going to Vegas imorgon! Klockan nio styr vi kosan mot Nevada(ännu en stat som man kan pricka av på listan 6 so far) Helgen ska spenderas med aktiviteter som spela bort lite pengar(eller vinna mer kanske), festa på coola klubbar, och gå längs stripen...ja livet är fan inte jobbigt hehe.

Ciao

"Se en konflikt som en möjlighet att göra något bättre" Joanna Kot.

Obama (again)

Som svensk och vit är det faktiskt inte så lätt att förstå vad det egentligen betyder för den african-american befolkningen att Barack Obama faktiskt vann och är den första svarta presidenten. Efter att ha pratat med en nära vän som är just african-american började jag ta in lite mer vad det egentligen betyder. Humöret var på topp och han skojade om att nu ska vita huset målas svart, det blir barbeques på baksidan och nu tar vi över. Men sen bakom allt skojande så fanns det ändå en känsla av han kände sig mer delaktig i landet, mer accepterad och att de nu börjar närma sig samma nivå som den vita befolkningen i USA. Det var inte så länge sedan Rosa Parks vägrade resa sig och startade den kamp som än idag utkämpats av the african-american people. DN har en artikel här: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3166&a=848329 om hur de egentligen inte varit alls länge som de svarta hade samma rättigheter som resten av folket i USA. Jag kan ärligt som svensk och som den person jag är säga att jag aldrig sett skillnad på hudfärg. Aldrig tänkt en tanke att du är sämre än mig för att du är av en annan etnicitet eller hudfärg och därför kan jag inte förstå folk boendes i Kentucky och Louisiana som visar ett sådant hat mot de svarta. Just mycket för att jag är svensk och aldrig upplevt slaveri och allt som kommer till med det förflutna. Men det sorgliga är helt enkelt "They just don´t know better". Om man ser på hur det röstats i valet så har nästan alla kuststater, både på väst och öst röstat för Obama medan de inskränkta staterna i mitten av landet där folket aldrig varit längre än närliggande stad, aldrig fått uppleva något annat än de vita Amerika. Aldrig umgåtts eller ens varit i samma lokal som en non-white person, De vet inget om resten av världen. Kelli Pickler, american Idol-tävlande, just från en av sydstaterna ställde upp i ett frågeprogram och sa: FRANCE? IS THAT A COUNTRY OR THE CAPITAL OF EUROPE? Hon kan givetvis inte representera alla i sydstaterna MEN det ger en bild av hur vissa amerikaner ser på resten av världen. Ignoranta, inskränkta och obildade. Kanske kan de nu med en ny president, en african american president komma ifrån detta, åtminstone lite så att HELA USA kan ändra sina tankar om hudfärg. Det kommer ta tid men kanske kan det ske.

Jag blev så glad för hans glädje, jag tror verkligen detta är ett historiskt val som kanske kanske kan ändra världen, åtminstone ta den i rätt riktning.

Over and out

S

OBAMA OBAMA OBAMA

Sådärja, Johanna, får jag ha det såhär eller är det fortfarande för rosa o grönt...jag glömde bort färgkodsrestriktionerna haha. Madonna var asbra, vi satt dock väldigt långt borta men hon lyckades få mig att dansa hur mycket som helst, speciellt när "Like a prayer" spelades, then the crowd went bananas! Sen när Madonna annonserade att Barack Obama var den nya presidenten, ja då var glädjen total! Vem berättade för dig om detta historiska event som hände, att Amerika fick sin första svarta president? jo Madonna...yep Im brushing my shoulders off...=)
Konsert var bra, Obama är president och jag söker jobb så det står härliga till, it cant get better than that!
Och ja, du har rätt Johanna, jag ska inte leva mig in i framtiden, its here and now och jag tänkte faktiskt dem tankarna igår på konserten, sluta tänka framåt och bara leva en vecka i taget...So PROMISE, ska leva i nu nu nu nu!

Så, dags att återgå till att planera mötet den 18 nov.

Tjarrå!


PS- OBAMA OBAMA OBAMA-DS

4/11- historisk dag?

Regnet öste ner idag när jag kastade mig in i bilen för att köra till jobbet denna historiska dag. Inte bra med regn vilket säkert kan stoppa många från att ta sig till vallokalerna. Om ungefär fem timmar kommer vi kunna se ungefär hur det kommer att gå. Jag är jättespänd,hade tyckt det vore så roligt om Obama fick vinna, jag tror verkligen att hans seger kommer kunna leda till stora förändringar på många olika plan. Kanske inte bara i USA men i världen. I believe in change=)
Vet ni vad jag ska göra ikväll? Jo jag ska på Madonna-konsert!!! Jag o J hittade biljetter på Craig´s list igår och bestämde oss för att go wild and crazy och köpa dem! Så ikväll blir det Madonna för hela slanten! Fun Fun FUN!'

Imorgonkväll blir det matlagning och film med fyra andra svenskar, hemma hos mig. På torsdag bär det nog av till Vegas, annars fredagmorgon. Fullspäckad vecka, no money= Bad Combo. Men man lever bara en gång=)

Tyvärr börjar tankarna vandra vidare till nya platser. Trots att det är 2 månader kvar här börjar jag drömma mig mot ny stad,nytt jobb och nya utmaningar. Jag har trivts superbt här i San Diego, träffat en del människor som gjort att jag ser annorlunda på saker och praktiken har utvecklat mig något enormt. Skulle inte vilja ta bort något och ångrar INTE att jag åkte hit. Hade ju varit trevligt att ha träffat en liten flirt men som de säger i France, ce que sera, sera..Om det nu passar in vet jag inte men dem säger faktiskt så=)

Har idag tagit tag i jobbsökandet igen och har än så länge sökt fyra jobb i Sverige,igår sökte jag fem i London. Jag får hålla på såhär tills någon jäkel väljer att ge mig ett positivt svar och sen barkar det dit jag får jobbet helt enkelt. Ve och Fasa om jag måste spendera månader i Båstad....Nothin bad about my hometown men roligare kan man ju ha det.

Nu är det dags för lunch, känner hur magen kurrar.

Tjarrå

GO OBAMA!

Obama or McCain!


Det är nu två dagar innan valdagen. VId denna tiden(amerikansk tid) på tisdag kommer det vara ganska klart vem som vinner valet. Kommer McCain komma ifatt Obama eller har hans försprång varit långt nog? Jättespännande måste jag säga att det är. Överallt finns det skyltar med "REMEMBER TO VOTE" eller som en kyrka inte långt ifrån oss skrivit " REMEBER to VOTE"- spelar ju ingen roll hur man uttrycker sig- så länge budskapet går fram right?

Nu har jag filmfestivalen om två timmar sen blir det träning och Desperate housewives och Entourage. Sen som jag nämnt tidigare- fyra dagar av jobb,träning och fixande inför Vegas....and remember-what happens in Vegas, stays in Vegas sooooo I aint telin u nothin=)

Heja Obama!

Ciao

1 november

Idag sa J på telefon att "du ska bara veta hur bra du har det i värmen". Vilket jag tänkte på när jag i tunn t-shirt och korta byxor gick min 90 minuters promenad runt the bay. Vattnet skimrade i solen,klarblå himmel och folk i bikini. Ett litet bröllop hölls precis vid strandkanten och jag insåg där och då att ett strandbröllop är inte helt fel ändå, det såg så jättemysigt ut. Jag är jätteglad för att vi har detta klimat som vi har, samtidigt som jag saknar en riktig höst med allt vad det innebär i Sverige så kan inte låta bli att njuta av att kunna gå i flip flops 1 november, att varje dag vakna av solens skinande och att kunna lägga sig vid poolen varje eftermiddag. Sjukt underbart. Idag blev det "Stureplansmorden" under promenaden. Mycket intressant.

Min kväll består av svenskt gotte, övning av tal för imorn och film. Ibland finns det inget bättre än en ensam moviesnight. Imorgon far E till Las Vegas för en vecka. Vilket betyder att jag blir ensam på konsulat,i lägenhet, i bilen. Vilket innebär mycke hip hop and RnB på radion, mycket Sanna-musik i lgh och definitivt mycket tråkigare arbetsdagar på konsulat. Jag har exakt tio veckor kvar av praktiken här, vilket skrämmer mig. Igen ska jag åka hem till päronens hus, igen är jag utan planer för framtiden men jag är också igen nära familj och vänner. Jag vet att det kommer gå bra, att jag kommer hitta jobb och har därför bestämt mig för att inte oroa mig, tänker inte förstöra tiden här med att lägga tid på det. Inte heller på de andra sakerna jag funderar på. Jag ska bara live my life(iyeah iyeah iyeah -sjunger TI sådär fint där) hehe.

Ciao

Marilyn with wings


Yeah, jag gick som Marilyn igen men glömde vissa detaljer, like her mole=) Oh well, satte på vingar istället, för som den döda människa hon är, sitter hon nog uppe i himlen på ett moln, i röd klänning men med vita vingar!

Ciao

RSS 2.0