Hallowwwwweeeeeners!

Happppppppy Halloweeeeeeeeeeeeeeeen y 'all!
Sista dagen i oktober, två månader kvar av året och hela USA är utklädda mumsandes på godis. Idag finns det ingen ursäkt att INTE äta godis. Dock har jag en, jag föråt mig förra fredagen...
Idag blir det kort dag på kontoret. Förre konsulen bjuder ut oss praktikanter på finlunch på en lite finare restaurang och efter den är det hemåt vandra, både för den ena och den andra=) Det blir en ny Halloweenfest ikväll så Marilyn-stassen ska på igen. Har tyvärr inte råd med en ny out fit....Funderade ett tag på att göra mig som en död Marilyn, skulle ju kunna funka det med hehe. Igår såg jag Notebook med S, vilken mysig film ändå, så galet underbar kärlek! Men den ger farliga tankar på att den första kärleken är det bästa och att den inte glöms bort så lätt....
Moving on...på söndag håller jag helt själv sista film festivalen. Jag kommer rigga upp filmen, hålla talet, samla in donations och sen avsluta jippot. Utan någon annans hjälp- All the event planners of the world- Im coming for your jobs!=)
Again,
HAAAAAAAAAAAPPPPPPPPPPPPPPPPPYYYYYYYYYYYYYYYYY HALLLLLLLLOWEEEEEEEEEEEEEEEEEEN!

Ciao

Walk away

You gonna remember me boo
I'm gonna remember you too
I can't forget all the crazy shhh.. we used to do
I can't explain it neither
I ain't never wanna leave ya
Hell its hard to walk away when I hear ya
I saw you with your new girl just yesterday
And I feel that I must confess
Even though it kills me to have to say
Though I know I shouldn't be concerned
When you've had a long day
Does She Scratch your scalp
When you take out your braids
Does she know that you like too
Play PS2 till 6 in the morning
Like I do,I can't explain this feeling
I think about it everyday
And even though we've moved on
It gets so hard to walk away...

Varför ska det vara så jäkla svårt?
 



Obama for president

Igårkväll sändes Obamas 30 minuter special-program. Jag tycker det var mycket bra. Han talade till folket på ett bra dock mycket amerikanskt sätt. Han fick en att tycka om honom än mer. Programmet ade setts av flera miljoner och uppskattats men trots allt Obama har gjort de senaste månaderna har hans försprång på McCain minskats och de skiljer nu bara 5%. I helgen sätter McCain in sin 72timmars republikanspurtkampanj som gjorde att Bush vann förra gången....

Igår tog jag en lång promenad med P3 dokumentären "Mordet på Fadime" i öronen. 90 minuters promenad och ilskan bara växte, hur fan kan det få gå till som det gör? Hedersmord? VA? Helt sjukt.
Dock måste jag säga att en promenad utan musik var för mig inte möjligt innan men det går minsann lika bra med dokumentärer, både lärorikt och rogivande. I eftermiddag blir det nog dokumentär om Kongokrisen. Sen gym. Sen har jag Heroes och Grey´s att se ikväll. Mysigt. I mitt försök att spara pengar inför resorna jag ska göra om några veckor så får jag se till att roa mig på mitt eget lilla sätt, mitt gratis sätt=)

CIao




Recruter!

I gryningen(nåja typ) var inne på jobbet för att haffa referenser till våra kära praktikantansökande i Svea Rike. Efter de samtalen valde vi våra nya efterträdare och ringde upp för att meddela de glada nyheterna. Vi ringde även de två som inte fick platserna och det var ju såklart inte lika roligt. Men nu kan jag lägga rekrytering på min CV, sweet. När Erik lämnade jobbet för golf vid lunch satte jag igång med min loggdagbok och min praktikrapport för kursen jag läser. Skrev nästan allt färdigt och kan nu kryssa bort det från min lista. Tyvärr är listan lång...



Coola Beyonce släpper ny skiva 18 november, Me längtar! Så cool så=) En timme kvar på jobbet,ska jobba på praktikantrapprten som ska skickas till dem snart. 10 veckor kvar av praktiken- hujeda mig vad tiden gårr fort!

Ciao

Chelsea

HILARIOUS! Kolla in dessa intervjuer TI on Chelsea Lately och Snoop Dogg on Chelsea Lately. Again, HILARIOUS! Har aldrig hört talas om denna tjejen men hon e ganska rolig ändå=)

Mixad kompott

Ibland ska man skatta sig lycklig över vad man har och är. Jag är säker på att ni läst om Jennifer Hudsons familjetragedi och som grädde på moset blev även hennes brorson dödad. Det är så sjukt och upprörande att det nästan brister för mig. En 7-årig pojke. Hur kan man leva med sig själv efter något sådan?

Valdagen börjar närma sig och enligt tidningar och tv leder Obama. Men det roliga med detta weirdo land är att vissa stater kan inte poströsta utan de måste rösta den 4 november. Då de flesta normala människor arbetar hela dagarna. Och kan inte ta sig till vallokalerna. I de fattiga området har det skurits ner på vallokaler för att se till att människor utan bil inte kan ta sig dit. Vill man att alla ska rösta : NEJ. Sorgligt, att bevaka ett val i USA är som att bevaka ett val bland barn som kör med fula regler. Fantastiskt galet att en hel värld ibland dansar efter detta lands pipa och de vet inte ens hur ett demokratiskt och lagligt val ska gå till.

Anywhooo- helgen har varit busy busy. Med filmkväll/spa a la Sanna, sol vid poolen, Halloween party with me as Marilyn Monroe, Fotbolls match mit David B och en utflykt i Newport Beach. Nu ska jag boka hotel i Las Vegas, yes om två veckor bär det av!


Halloween, Shooting range and NewPort!

Tjarrå!

Det är..

värsta Halloween-stämningen här på kontoret. Eller ja om man kallar en överdos på godis för Halloween-stämning. Massa godis finns här och jag har goffat Hershey´s kisses, M&M´s, Starburst och skittles. Har ätit typ non-stop så till och mes skorna känns trånga. Oh well, bara fredag en gång i veckan=) Det var länge sedan jag la upp kändisbilder här i bloggen, så tänkte bjuda på några idag dock mindre vackra bilder

Vad tänkte Christina??? Beyonce i sin nya film, tänk vad "dåligt smink" och några kilos kan göra. Oh well, kan vara skönt att se att inte bara vi normala dödliga gör blunders och har dåliga dagar. Racka ner på kändisar- fredagsnöje. Allt går i fredagens tecken, gotte, lunchdate med resten av gänget, lite minishopping i eftermiddag och spa ikväll( panka Sanna gör eget spa Fanks very mucho)
Igår tvingade(jo jag kan säga tvinga för när man säger snääääälllla jag vågar ej själv och inte menar d så tvingar man=) erik mig att se skräckis med honom.The strangers, psykologisk skräckis. Den var läskig men slutade tråkigt. Trots det sov jag som en stock hela natten och tänkte faktiskt på morgonen att så här gott har jag ej sovit på länge länge, bring on the skräckisar kanske?

Nu blir det lunch, sen MÅSTE jag bli klar med talet, pust....

Tjarrrå


Pank men happy as ever!

Imorse hade jag fått mail. Som har att göra med filmfestivalen. EXCITING. Går det igenom ska jag reveal all but for now, my lips are sealed! Hemsidan är på sluttampen att bli färdig, B har gjort ett asbra jobb, FANKS! Har troligen fått in en artikel i en tidning här i USA och skriver för fullt på talet inför nästa söndag. Kommer jag bli en bra informatör/kommunikatör eller, Hell yeah, baby!
Studsade ur sängen vid sex idag, tvättade, tränade och humöret har varit på topp since then. Life is soooo good, jag tror minsann inte jag har ett endaste bekymmer just nu. Well, jo det har jag ju. Det faktum att dollarn skjutit i höjden och istället för att betala $550=3300kr så betalar jag nu istället $550=4400!!! GAD, då har jag 1200 pjucks över att slösa på mat,kläder,nöjen och resor. DVS nada,zip,niente,rien! Får la sätta mig ner och göra budget för de två månaderna kvar här. Gör ju inget om man är pank vid hemkomst hehe, då väntar ju de OBEFINTLIGA jobben och a-kassa(jag dör hellre än går på a-kassa FYI) Det är iaf sluss på tidningar, äta ute,starbuckskaffe(AMPM är way better anyways) och pedikyrer, naglarna måste jag bara göra=) Vad mer kan man dra in på, som man egentligen inte behöver?

Ciao

Regrets

Satt precis här och tjattrade med Erik och kom på att det faktiskt finns en jag ångrar i livet. Man säger ju ofta att man inte ska ångra något och det är ingen stor grej, men jag ångrar att jag inte vid något tillfälle bosatt mig i NYC. Typ pluggat eller dylikt.  Jag har ju maaaad love for staden, så det är lite konstigt att jag aldrig tog tag i det. Men än är det inte försen,såklart! U never know what the future holds...

Exakt denna kepsen hade han på sig när jag såg honom i helgen, coooooool=)
Torsdag imorgon och veckan snart över IGEN. Men helgen innebär filmkväll/Halloween fest/ David Beckham- match!!

Ciao

Bloggiloggar

Äntligen får jag tid för min kära blogg=) Efter mötet i förmiddags blev det hektiskt ett tag med massa promotion flr film festivalen, talskrivande och inplanering av kommande event. Det snackades även politik och jag får mer och mer insight hur det går till i det amerikanska valet. Tydligen finns det inga sätt att hindra folk från att rösta flera gånger, då man inte ska visa id när man går och röstar. Det är ju oppression as they say så nej ingen legitimation. Därför finns det människor som röstar 5000 gånger och hoppas på att det inte blir upptäckta. Mickey Mouse var en av dem som röstat ett flertal gånger i flera stater. Han är minsann en liten fuskis den=)

Igår var det tillbaka till dansen och eftersom jag var nygammal så sa dansläraren- U! U know the steps, get in the front! Och en tomatröd(kanske åt cherry-hållet, kan inte definiera färgen då jag inte kunde med och titta mig själv i spegeln när detta hände) Sanna gick fram och sade lite skojsamt Ok everybody, look at me;)...vilket de ju gjorde och kom med frågor och hade sig haha. Ja det kanske var danslärare jag skulle blitt=)

På lördag är det Halloween fest och Sanna ska vara Marilyn Monroe! Har ju håret, läppstiftet, skorna, klänningen saknas bara. Lätt och bra! Förra året var det ju den här out-fiten:


Nu ska jag skriva vidare på mitt tal inför nästa filmvisning,jag VET att det är bra att öva mig men tycker ändå det är nervööööööst...

Ciao

Inefficient- that would be moi

Detta har varit min mest ineffektiva dag ever på Konsulatet. Visst jag hittade hostel,hotel och LA Lakers biljetter ( S- ur coming with me=) inför vad som komma skall. Men annars har jag bara suttit och stirrat på datorn, druckit vatten och stundom svarat i telefon. Måndagar är ju inte vidare roliga. Dock blir det nya stripplektioner ikväll i sällskap med J- skoj!

Lite bilder från Seaworld som helt klart var en av mina höjdarutlfykter här i San D. Om en kvart ska vi hem, där väntar boken jag just nu läser (Eric Dickey rular), en stor iskaffe och Oprah, SWEEEET!


Ciao

Its a manic monday!

Hey Y´all!
Måndag morgon och alla på kontoret ser mer eller mindre lika trötta ut. Dock har jag sovit fantastiskt gott men är ändå sjukt trötter. Inte ens godaste kaffet i stan kunde pigga upp.
Sitter och letar hotell i Vegas, dit vi ska om tre veckor!!!! Exciting! Sen kollar jag hotell till helgen i november då jag också ska bort=) Sen blir det inga fler resor för lilla mig då plånkan ekar tom. Det blir ju långresa med hela gänget som kommer den 16nde december! Häromdagen kändes det som om jag skulle åka hem, veckorna kändes korta och få men idag insåg jag att jag har nästan 3 månader kvar så helt klart inte så lite tid kvar!
Nu ska jag leta upp LA Lakers biljetter!

Hittade en bild på vad man får när mixar till det- CUTEST ever


Ciao

Seaworld!

Idag har varit en av mina bästa dagar här i San Diego. Från 12 till 8 spenderade jag och S vår tid på Seaworld med sjölejon, späckhuggare, delfiner och vattenattraktioner. Jag var dyngsur efter den andra åkturen men vad gjorde det, it was fun! Jag såg även en kändis, TYRESE! Det du, Emme, snygg som fan var han! Kvällen avslutades med Shamu- hela Seaworlds alsklingsdjur. Love it!
 Helgen  har hittills varit supermysig och imorgon ska vi åka till en shooting range och skjuta med pickadoller. Sen blir det Walmart/Target med S.

Ciao

Me myself and I

Oftast säger jag inte vad jag verkligen känner- jag tänker börja med det nu.
Oftast gör jag inte det jag verkligen vill-det tänker jag göra nu.
Oftast sätter jag inte mig själv först-det tänker jag börja med nu.
Rådet jag fick: Bli mer självisk, sätt dig själv i första rum, gör sådant som gör dej lycklig.
Im going to take it.


Ciao

Deprimerande resultat

Det var ju själve greven den....jag får bara nej-svar på mina ansökningar. Mongon skulle jag vilja säga tillbaka men jag låter nog bli. Men jag ger inte upp så lätt. Jag ska mope around nu fram till tre och sen på måndag tar vi nya tag och söker än fler jobb, man är ju inte den som är den=) Om bara några minuter ska vi gå och käla lunch, indiskt idag, spännande. Har bara ätit en bunny chow i mitt liv, i NYC och så värst gott var det la inte...

Imorse kom jag upp och tränade och sprang non stop för 30 minuter, japp jag var mäkta stolt. I eftermiddag ska jag göra naglarna,simma och sen blir det nog utgång ikväll. Ihelgen vankas det SeaWorld och skjuta med pickadoll på shooting range. Spännande.

See ya!

Ciao

HIttade...

....värsta bästa jobbet i Paris, något som skulle vara sådär superduperoligt. FIxade med ansökan och skickade iväg. Då står det allra längst ner att man måste börja den 15 december 2008.  Tror jag verkligen inte de tänker vänta till den 12 janauri på mig då precis, oh well, their loss=) Sökt två jobb till idag, inte ,mycket men varje litet jobb resulterar kanske i något. Idag har jag ätit godis till lunch, bra Sanna, Verrrry good! Nyttigt och ger massa energi, for shizzle!

Köpte för en vecka sedan boken "Why men love Bitches". Intressant läsning men också skrämmande och skrattretande, det syns TYDLIGT att amerikanare och svenskar ser annorlunda på kvinnans roll jämte mannens.
" When you want to do something with your man, make it look like it´s his idea, which restaurant do yoyu wanna go to honey, this one or this one? And then when you are at the reastaurant, tell him what a great idea it was of him to pick this specific restaurant" WHAT?? Bara ett av de dåliga tipsen boken ger. Sen finns det såklart en del rätt klockrena exemplar men mest kassa, kvinnan- ska-stå-bakom-mannen-och-lyda-minsta-vink-tips. Sucky!!


Ciao

Lista

Snodde en lista från en väns blogg....=)

Vill
...hitta ett jobb med start den 1 februari.
Önskar...att det verkligen blev av denna gången...
Har...gjort en drastik förändring idag. ¤Stolt¤
Kan...inte sluta lyssna på Beyonces nya låtar.
Ska...söka jobb efter detta blogginlägg.
Måste...simma i eftermiddag, blev ju ingen träning igår.
Tänker...alldeles för jäkla mycket, är det kvinnligt eller bara jag?
Borde...göra flyers till Filmfestivalen och dela ut dem vid tillfälle.
Drömmer...om mycket ska jag säga er.
Känner...glädje.
Ser...fram emot de trips jag planerat under resten av året!

Väldigt intressant fakta, I must say=)

Man lever ju bara en gång.....!

Idag såg vi på Ellen och hon berättade om en 14-åring som dött i cancer. När man ser bilder av en ung pojke som aldrig fick uppleva vad en annan fått sätter man allt i ett annat perspektiv. Då blir med ens ens egna problem yttepyttestora. Man inser hur bra man har det, att man inte behövt gå igenom chemoterapy utan fått leva som en normal människa och uppleva en massa. Då kanske man ska sluta klaga. De senaste dagarnas tankar försvann för en stund och vem är jag som ska klaga, här sitter jag i San Diego, gör en tokrolig praktikplats, har roligt folk att umgås med och roliga ställen att hänga på. Nej nu får det vara sluss på Johnny Deppet och bli little miss sunshine, man lever ju bara en gång eller hur!?

Tredje och sista debatten mellan Obama och McCain är över och enligt opinionmätningar och tidningarna så "vann" Obama igen. McCain har nu mycket att hämta upp inför valdagen om tre veckor, spännande spännande! Btw- har ni tips på jobbsajter, holla at ur girl!=)

Ciao

Ärlig

Alla som känner mig vet att jag haft det lite knivigt med att hitta bra killar. Det har varit den ena skitstöveln efter den andra. Det beror säkerligen på saker jag gjort men framförallt på vilka dessa killarna är. En vis flicka sa att vara singel och komma från en bakgrund med dåliga förhållande gör att man är än mer sårbar som singel. VIlket kanske kan förklara varför mitt singlehood blivit så påtagligt för mig själv de senaste månaderna. När man ser "bra" förhållanden runt om sig inser man kanske vad det är man söker och vad man borde ha haft istället för det man hade.... Jag insåg också idag att en kille i min närhet har varit sjukt respektlös mot mig, vilket jag egentligen inte insåg förrän jag sa det högt till min kusselin. betyder det då att jag inte förstår hur man ska bli behandlad? Jag behandlar ju människor med respekt och tillgivenhet, varför ska jag inte få det tillbaka?
Frågan är också varför man inte kan släppa taget om en person som varit respektlös och rent av elak och sen kasta ut en annan för att ha gjort samma sak. En lobotomi är precis vad jag behöver, sign me up for one!

Har sökt två jobb idag, inte så bra men det finns minsann inte så många bra jobb ska jag säga er. Får leta vidare imorgon. Snart är det hemgång och gym som gäller. Sen ska jag sätta mig ner i lugn och ro och ta some very important decisions.

Ciao

Akon


"where did u come from, ur out of this world", Jag sa för en tid sedan att Akons nya album kommer vara härlish och efter att hört tre låtar- dayum, I was right. Underbar dansmusik och lätta,mysiga texter, me löve! De senaste dagarna har det kommit sjukt många bra låtar som jag lyssnar på om och om igen (stackars E). Ikväll ska E iväg och då blir det hög musik, städning och matlagning!

Back to jobbsökandet!

Ciao

Trevlig jul for sure!

News in the house. Jag ska fira jul med Jenny,Jonas,Sofia och min käre bror. Jajamen fullt hus. Vi ska resa runt till San Fran,LA och San Diego med en quickie i Mexiko! Ska bli så jäkla najs att de alla kommer hit. 9 weeks and counting! SWEEET! Dessförinnan ser jag fram emot Vegas, Boston och NYC=). Nu känns det som om tiden rinner iväg för mig och att jag inte kommer hinna med allt MEN 9 veckor är ganska länge ändå, Ima make it!

Nu ska jag fokusera hela dagen på att söka jobb, någon måste väl kunna förbarma sig över mig och mina skills!

Ciao


PS- E, nu får du se till att lösa en biljett hit, we want u here too!!

Im doing goooooooooood!


Me hållandes ett tal, Oh yeah! I did gooood=) Vaknade upp med en riktigt glad min, jag ska börja mitt ännu mer positiva liv idag tänkte jag=) Jag och E diskuterade mitt jag-läser-in-mer-i-saker-än-vad-jag-borde-göra-sätt och kom fram till att det skadar bara mig och ingen annan. Jag tror att folk alltid har en bakomliggande tanke med vad de säger, eller ifall de inte svarar inom en dag på mina förfrågningar eller dylikt. Tror jag måste dämpa det där men hur gör man nu det då? Som kille menar E att han tar det exakt för vad det står, och inget annat. Måste börja öva på det.
Idag har jag fått hemsidans alla detaljer klara, snart är det premiär!! Ansökningarna till praktikplatserna är få så vi får förlänga deadlinen, de andra här förstår inte redigt varför folk inte vill komma hit, mina och Eriks teorier var inte välkomna haha men vi som studenter vet nog bättre, eller hur hehe. Annars är lanseringen för nästa film festival igång, den 2e november går den av stapeln och vi promotar allt vi kan. Ska även försöka få ngn form av extra om beck filmen, kanske kan få Persbrandt att skicka ett videomeddelande? Im on it! Jag fick ju tag på Ulf Lundell till pappas 50-års kalas så why not!
Nu blir det uppdatering av Swedish Center!

Ciao

Saknar

Jag har en saknardag idag. Jag saknar mina vänner hemma,promenaderna i Örebro, simmandet, mitt rum i Öret, mitt galna liv i Paris,lägenheterna jag bott i i France. Jag saknar Båstad och dess glans, jag saknar New York med alla tillhörigheter, jag saknar lösgodiset, fiskbullarna, u name it- I miss it. Det blir ju så ibland. Tror det började igårkväll när jag gick igenom alla åren i mitt huvud- från att jag åkte till USA för första gången till nu. Det är mycket under dessa år jag skulle vilja bunta ihop och ta med mig till en plats där jag kan få ha alla dessa saker, problemet är väl hur jag ska hitta en obebodd plats där NYC och Paris får plats:) Men tanken är fin=)

Sammanlagt har jag nu sökt runt 40 jobb varav 11 av dem är riktigt seriösa jobb som jag vill ha. Har fått iväg några till Paris, än fler till Gbg och Sthlm....än så länge drar jag mig för att söka jobb i Umeå och dylika ställen för i ärlighetens namn- JAG.VLL.INTE.BO.HÖGRE.ÄN.STHLM. Jag känner mig som om jag är utanför världen och eftersom jag planerar att göra weekend resor mest hela tiden i framtiden ska det inte ta fem timmar (typ) innan jag lämnat Sveriges gränser,u know what I mean?

Som sagt, jag saknar....


Ciao

Ps- no Anette, it is definelty NOT U, thank god=)

Update on the weekend!

Hallåja! Det har varit en ganska fullspäckad helg och jag har inte haft det minsta lust att bloggilogga, but here we go! I fredags lade jag om planerna och följde med några svenskar på en fest som var trevlig och efter två glas(!!) vodka snurrade det rejält och jag var hemma redan vid halv ett. Dagen efter spenderade jag och S på Carlsbad Outlet där jag hittade en fin klocka på Guess. Därefter bar det av till Outback Steakhouse och vidare till nattklubben the Ivy. Skoj att få dansa men sjukt dåligt utbud på killar:( Finanskrisen har drabbat amerikanarna hårdare än vad man trott och bara de smarta(snygga), ekonomiskt tänkande killarna stannar hemma hehe.
Igår höll vi första film festivalen. Drygt 40 personer dök upp och jag höll mitt lilla tal om Lasse Hallström. Det gick mycket bra, jag börjar bli mer och mer van vid att stå där framme, känns bra inför framtida jobb!

Sen bara MÅSTE ni ladda hem Beyonces senaste två låtar " If I were a boy" och "Single ladies"! Sjukt bra låtar! Även Akons nya "Right now" och "I'm so paid"! Min helgmusik kan jag ju få lov att berätta.

Oh and, jag har nog "förlorat" två vänner denna veckan. Ingen aning varför men när jag skriver/ringer/messar personerna så får jag inget svar alls. Tråkigt men what am I to do?

Idag är det Columbus Day, typ halva USA håller helgdag men jag och Erik kämpar tappert vidare här på Konsulatet!
I eftermiddag ska vi sticka och shoppa lite, why save money:)

Ciao

Fortkörning- I think NOT!

IGEN försov vi oss imorse och det var kanske därför jag brassade på lite extra på vägen till jobbet. I en kurva säger Erik- AKTA polsen står där. Polisen siktar med sin fartkamera, hoppar sedan på motocykeln och kör efter oss. Tror vi. Med hjärtat i halsgropen och med tankarna på "registration-form" som vi inte har än och med böterna redan utskrivna saktar jag ner för att invänta domen....Men ser hur han tar en annan bil istället!!! LYCKA! Fredagen är inte förstörd!

Jag ser himla mycket fram emot min eftermiddag. Det blir gym,IKEA,La Jolla och shopping! Kanske om jag känner för det slinker jag in för en bio-session, I do what I want as I am free as a bird, bbbbbbbird bird bird bird bird bbbbbbird(för er som sett nya family guy-avsnittet=). Nu ska jag avsluta denna filmfestivals-grejset, skriva talet på små lappar, maila flygbiljett till mor och sen blir det lunch på Thai placet- SWEET!

Have a great weekend y' all!

Ciao

Halloween

HELP! Om två veckor ska jag på STOOOOR Halloweenfest och givetvis måste vi klä ut oss! Now, vad ska jag klä ut mig som??? Någon som har några roliga tips?? Så fall kan ni väl höra av er för min fantasi går på sparlåga just nu, SPICE GIRLS var vi ju utklädda till förra året och det kan jag ju inte vara ensam utan mina girlisar i Örebro så kom igen hit me with som gooood things!

CIao

B: s skills = Sannas nya fiiiiina hemsida:)

Jag har inte sökt ett enda jobb idag. Jag som var så himla jobbsökningssugen, musten gick ur mig efter gårdagens laddning att jag idag bara koncentrerat mig på vår nya hemsida, Maj gad vad fin den är, B är redigt jäkla grym på det där med hemsidor. Ni ska givetvis få adressen dit once it is all done! Har även skrivit färdigt mitt tal som jag ska hålla på söndag, spännande men nervöst, första talet på engelska meeeen inför svenskar mest och med min excellenta engelska, what could possibly go wrong?

Valet går mot sin höjdpunkt nu och Obama leder enligt alla opinionsmätningar. Han har varit klart bäst i båda debatterna och även Biden var bättre än Palin i deras debatt. Smutskastning är det som försegår mest. Varje dag rullar reklamer från Obamas och McCains håll med ord som "Obama sa ja till detta och tänk då vad som kommer hända? Nej han är ej lämpad" och sen " I'm John McCain and I approved this message". Det går även mycket om vilka lagar man ska rösta nej och ja till. Bland annat finns det en som säger att vi MÅSTE rösta nej till same sex marriage. Nu lär man ut till barnen i skolorna att en kille får gifta sig med en kille och föräldrarna får inte sätta stopp för detta- VART ÄR VÅR VÄRLD PÅ VÄG??? NEj RÖSTA NEJ TILL SAME SEX MARRIAGE!
På TV!! 2008! Sjukt tycker jag. Men this is America, homofobernas land till en viss del. Sorgligt.
Intressant och skrämmande, aldrig skulle denna propaganda och sätt att göra reklam få finnas i Sverige.

Fick ett så inspirerande och välskrivet mail imorse av mina kära jkpgare, hon e bra hon säger jag bara. Nu är det två timmar tills jag ska hem och tvätta, sola och sen hip hopa:)

Ciao


Maniac

Jag blir galen. Går och funderar på två saker hela tiden och den ena kan jag inte diskutera eller få feed back på med någon endaste människa jag känner. Det är bara jag som kan ta beslut om detta och det spelar ingen roll om någon skulle vilja hjälpa mig komma fram till en solution- det är bara jag tyvärr. Oh well, Det löser sig. Det gör det alltid, right Timbuk!? Den andra saken har jag skrivit ett långt mail till E om, ja E du får det tunga ansvaret att ta hand om mitt ena problem hehe.

Det är jobbigt att söka jobb. Nu har jag hittat lite jobb i Paris också som jag ska söka imorgon. Men det är psykiskt ansträngande. Därför tycker jag att jag är VÄRD att ligga ute vid poolen med en iskaffe (made by Erik) och sola. Dte är värmebölja här och över 100 grader(38 celsius).

Over and out



Jobb,jobb,jobb,jobb!

Idag har jag sökt 31 jobb. 6 seriöst och resten var att man kunde pricka i en lista på liknande jobb och skicka samma CV så det gjorde jag. Men de andra 6 jobben är några som jag verkligen skulle vilja ha. I Stockholm och NYC var dessa jobb. Jag har anmält mig till nya danslektioner starting october 20th, börjat simma(wunderlicious!) och börjat planera in saker varje helg framöver. Här är vi grymt effektiva.
På söndag ska jag hålla tal. På filmfestivalen ska någon tala om regissören och som den informatör jag är så får jag ta tag i det. SItter och klurar på hur det ska bli, men det blir säkert bra!
Ska även fixa flyers vi kan dela ut på söndag inför nästa filmvisning den 2e oktober. Full rulle! Det är elva veckor kvar i San Diego så man måste profitera som vi säger i France!

Jag har fyra jobb till i NYC som jag ska söka och sen ska jag fokusera på Paris imorgon.

Ciao

Idag är det...

....exakt tre år sedan jag startade denna blogg. Får väl ta tillfället i akt att tacka min inspiration för att börja blogga- Micela. Hennes blogg var den första jag läste i bloggsfären och kom på att jag ville ha en jag med. Den har varit en utmärkt kommunikationsform för mig och mna vänner att hålla sig uppdaterade om hur vi lever våra liv när vi inte är i samma stad. Bloggen har fått berätta om mitt liv i Örebro, somrarna i Paris och nu mina halvår i Kanada och USA. Har vid två tillfällen läst igenom bloggen och sett hur humör gått upp och ner men framför allt hur jag blivit en mer positiv och gladare människa. Att jag blivit nöjdare med livet och att jag verkligen uppskattar mina vänner och familj mer och mer. Man inser när man blir äldre vad som är viktigt och hade jag inte haft dessa stöttepelare som jag haft sen jag kom till Örebro så hade jag inte varit den jag är idag.
Nu blev det känslomässigt och jag ser nog att Jpkg-tjejen fnissar litta=), men det är tre år sedan jag började på universitet och dessa tre åren har jag gett mig otroligt mycket. Bästa vännerna, utflykter, galna upptåg, sorg och svek men mest roliga saker och alla saker har jag skrivit om i bloggen och kan nu se tillbaka på allt detta och inget är glömt! Sweeeet.

Idag har jag hittat fyra jobb som jag ska söka under veckan, alla fyra i samma stad i Sverige. Har skickat runt min CV till pålitliga och duktiga människor som gett tips och råd- THANKS!! På fredag ska alla fyra skickas ut. Har som mål att nu i början söka minst fem jobb i veckan, så får vi se vad man får för respons! Jag har GIVETVIS inte gett upp utomlandsboendet men jobben jag kommer söka passar mig som handen i handsken!

Ikväll är det andra debatten mellan Obama och McCain och varje tillfälle jag får att diskutera politik med amerikanerna tar jag vara på. Förvånansvärt är båda två pojkarna jag pratat med republikaner men detta valet kan de inte med att rösta på McCain och Palin pga av hennes idiotiska åsikter och hans ignoranta sätt mot sitt eget folk och kärleken för krig.

Jag.har.så.sjukt.mycket.att.göra.här.nu. Tiden bara rinner iväg från mig, men roligt har jag ju, lärorikt och skoj! Jag gillar dock när jag inte har redig koll så nu.måste.jag.göra.en.lista. LOVE LISTS!

Ciao

I lördags ...


I lördags fick jag så äntligen känna av regnet på riktigt. När vi tog oss till restaurangen på lördagskvällen öppnade sig himlen. Helt fel tillfälle eftersom hår och kläder inte var skyddade men ändå var det trevligt att se det=)
Föräldrar hemma och jetlaggade och livet och vardagen fortsätter i San D. Imorse låg det många grejer som skulle fixas ASAP så hela förmiddagen har jag suttit upptagen med allt inför filmfestivalen på söndag, bara en sak kvar. När något måste bli färdigt, ja då jäklar är jag effektiv!
Satt precis och räknade ut att det är 11 helger innan jul kvar, inte mycket precis...MEN enough tid att göra de saker jag vill göra! Sitter med kalendern i högsta högsta hugg och planerar Vegas, Seaworld och klurar på fler saker.

SIx Flags rollercoasters igår var crazy!! Två av dem jag åkte var jag allvarligt skraj! Den ena åkte man baklänges upp och sen flippade dem över en och man föll som fritt fall rakt ner och sen i loopar, var skiträdd! Den andra var superman, man sattes i en position som om man flyger och när vi åkte uppåt kändes det som om man hängde fritt ovanför marken, öppnade inte ögonen en gång under den riden, fy sjuttsingen! Men de andra var roliga och jag får la klappa mig på axeln att jag var modig(läs dumdristig). Nåväl det också gjort att bocka av på listan!

Ciao

Back as an active blogger!

Så var föräldrarveckan över. Det har varit underbart najs, verrrrry verrrrry najs fågelbajs as we say:) Vi har sightsat i San D och LA. Vi har varit på Zoo och sett mitt nuvarande favoritdjur-pandan! Sötare kan de ej bli. Suttit i bilkö och förundrats över hur jäkla många bilar det finns i detta land. Fikat och käkat frukostar och middagar på restauranger. Blit förkylda och sovit för lite. Det har varit över 40 grader och varmare än ngnsin i slutet av augusti än ngnsin i San Diego. En sak är säker. Jag tycker inte om för mycket värme. Jag vill ha variation och tänker i fortsättningen bo där det finns det som vi kallar årstider. Har visat Konsulatet och allt som varit viktigt för lilla moi i San D, en av de många tingen var ju E, om man nu kan kalla han för ett ting:) Men problemet med att bror min ej är med, då min kära pappa ska beställa tre kaffe istället för fyra...uttalet blir - Can I get free coffees? Och svaret- No sir, the coffee is not free.... Hade H varit med hade d varit lättare:)

Imorn är det den fjärde oktober, ny start på sista delen av tiden i San D. Ska börja simma med S imorgon, ska bli kul att komma igång med simningen igen. Planerat för oktober:
- Filmfestival
- Six Flags
- Fotbollsmatch med David Beckham himself!
- Las Vegas
- Nytt träningsschema!

Det har diskuterats hejvilt med mina föräldrar, vilka jag får gifta mig med, vilka som är off the list, vad jag ska göra arbetsmässigt i framtiden och dylikt.
Tro det eller ej men kändisar har blivit mindre intressant. Det är inte lika roligt längre. Jag insåg att jag har äntligen kommit till den mest kändistäta staden/staten i världen och tycker inte om det, not one bit. Jag SKA dock se en världskändis innan  jag åker hem, om jag så ska campa utanför ngns hus:) THEN, Im over it.
Anywhoooo, Im back in the bloguniverse, excited about the future three months! Håll i hatten, nu åker vi!

CIao

RSS 2.0