Höjden av.....lathet.

Svenskarna kommer iår att få fira nationaldagen på en lördag. Alltså missar de en röd dag, en ledig dag. Då har de begärts på vissa företag att man ska få kompensera den dagen genom att ta en extra ledig dag när man vill. Svenskar har fem-sex veckor semester varje år. Vi får betalt när vi är sjuka, när våra barn är sjuka, vi är mamma och pappa-lediga över ett år, ja när får vi INTE betalt och ledighet?

Amerikanare får 2 veckor semester, i vissa fall jobbar man upp sig och får mer i de flesta fall inte. De får INTE betalt när de är sjuka, och går oftast därför till jobbet för de har inte råd att missa en dags lön, de har typ 4-5 månaders mamma-ledighet i vissa stater mindre. Likaså för fransmän som har två månaders mamma-ledighet och tre max fyra veckor semester, så också tyskar och massa andra länder. Men inte vi i Sverige. NEJ GUD OM VI JOBBAR EN TIMME FÖR MYCKET, GUD OM VI INTE FÅR BETALT FÖR DEN DÄR EXTRA FEM MINUTERNA VI SATT ÖVER!!!! ELLER JAG TAR EN VAB-DAG ÄVEN OM MIN LILLE SON INTE E SJUK, SÅ BLIR CHEFEN GLAD FÖR DE BETALAR INTE HAN! Nej men svenskarna i övrigt gör.... 

Vi 80-talister kallas den "lata generationen" men jag vet i fan om inte hela Sverige skulle kallas det lata landet.


Ciao


Sluss

Solen strålar, en busy arbetsdag är nästan över och jag sitter själv kvar. Ett svettigt spinningpass väntar om en dryg timme. Har dragit upp passen till fyra i veckan, då jag nu riktigt längtar till passet. Det är så härligt att få känna hur man tränar hårt hårt!
Dags att packa ihop sig och ta cyklen genom Båstad för en snabb knäckemacka.

Det är eldförbud i hela Skåne så inga majbål- ironiskt att fira valborg med otända majbål. Norska är ju det mysigaste språket ändå- fick en tant idag på telefon som sa JA AKKURAT Det är KEMPEFLOTT, KEMPEFLOTT och ordet för @ är något med krull..så sött!

Det är med konkurrens är roligt. Min engelska är bra. Bäst på denna byrån. Ändå får jag inte spela in meddelande på telefonsvararen på engelska...de andra kunde inte uttala april 30th utan sa på alla inspelningar 13sthfgdjgd....OOOOkay... Men det gillas inte att andra kan...men det skiter jag i, när amerikanarna stövlar in, börjar prata med de andra och kliar sig i huvudet för de inte förstår den stakande engelskan(dumma amerikaner) och jag räddar dem genom att gripa in, ja då blir det tyst hehe. Bitch slap sku jag vilja säga=)

Nu sticker jag
Tjarrå!

Onsdag 29 April

Det är ju helt galet vad fint väder vi har fått här i Svedala 2009, helt underbart! En miniregnskur på en månad, det kan man inte klaga på!
Jag börjar tro att man har olika "tur" i livet, att man minsann är född med tur...eller inte. För några år sedan fick jag en telefon i julklapp och när vi försökte få igång den gick det inte utan vi fick åka in och byta. Min brors funkade alldeles utmärkt. Likadant var det med en av mina födelsedagspresenter i söndags, funkade inte heller så det blev tillbaka till affären direkt....och det är alltid mig det händer, aldrig så att min bror får "den icke-fungerande" Vems dator i familjen kraschar? Jo min. Vem vinner aldrig på triss, inte ens ynka 25 kr? Jo jag. Mor och bror skrapar alltid hem någon liten vinst. MEN jag har la tur i andra saker.....eeeeh äsch jag kommer på det sen!=)

Jag trivs något så himla bra med mina arbetsuppgifter på TB, jag vet exakt vad jag vill syssla med nu fram tills jag är 30. Och.det.känns.så.jäkla.bra.att.ÄNTLIGEN.veta!! Vissa hittar sina yrken direkt, andra som jag snubblar in på något men sitter och kliar sig i huvudet och undrar hur tusan hamnade jag här??

Anywhoo, underbara onsdag med jobb,spinning och hockeymatch! Se nu till att golva jänkarna så att vi kan lämna gruppspelet med huvudet högt!

Ciao


Miss Bee


11 maj 19:30 I AM Tour! YEAH BABY!

Tråkiga

Mina blogginlägg har blivit så tråkiga på sistone, mycket för att jag inte tycker det är så spännande att blogga längre. Roligare att bara läsa andras. Men samtidigt vet jag inte om jag ska lägga ner den...

Ialla fulla fall, 3 och en halv dag kvar av april, min favoritmånad annars men detta året blir nog maj den bästa månaden! det händer så mycket framöver på alla plan. Jag ska på små utflykter, skaffa ny sommargarderob och fortsätta jobba på underbara turistbyrån! Det blir en reunion med klasskamrater från högstadietiden, skoj! Simbassängerna öppnar och jag får börja simma på morgnarna igen, wunderful!

Det är svårare att skriva när allt känns bra och med framtidsutsikter som känns lovande.... anywhoo, får la komma på saker att skriva om sen!

 Ciao

26 år!

Så var denna helgen också slut, så även mn födelsedag! För denna gången! det har grillats, festats,snackats,skrattats och såhär trevligt har jag inte haft på manna minne med sådana härliga kanadicker som jag kallar dem. Götebrog och mina vänner var toppen! Så sjukt nöjd är jag! Födelsedagen innebar, blåbärsmuffin med ljus i till frulle följt av presenter från familj och massor av sms och samtal följt av god mat och pill med presenter. Det var en bra 26-års födelsedag och jag känner hur massa energi kommer för att nu jävlar blir det nya tag. De första 25 åren av ens liv är gjorda och nu är man det yngsta man kommer vara ngnsin igen så bäst att njuta av det! Jag är nöjd med att vara 26, det passar min nuvarande situation och sicken start på det 26-året som jag har framför mig! Det kommer bli superbt bra!

Nu är det fyra dagar jobb,sen ledig fredag och Sommarpremiär på Pepes på lördag!

26-året- Here I come!


Ciao

An early bird..bbbbbbbbbbird bird bird bird=)

Att hoppa upp klockan sju när man inte börjar förrän halv tio är för mig vardag. Jag vill ta tid att sminka mig, äta frulle och kolla nätet=) Egentligen skulle jag gått till gymmet nu på morgonen då jag inte hinner ikväll men oooooooooorkade verkligen inte upp så MANANA!
Det ska bli så sjukt skoj i helgen! Härliga Fredrik,Johanna,Kristoffer och Ella från Kanada-tiden blir sällskapet och Oboy vad det kommer bli roligt, I just know it!
Ilskan från igår gick över under spinningpasset men det som jag sa till J i telefonen- det är slut med mesandet, en cirkel måste brytas och det tänker jag fan i mig göra nu! Ive had about enough!
Sen är det den där frågan om jag ska klippa frilla på torsdag eller jag ska bara slinga och klippa topparna....det hade ju varit fint med lugg....

Computer says nooooooooooo, eller vad säger du Miss Britan=)
Eeeeeeeh, jag började den 1 April på turistbyrån och idag är det den 23e.....har ni tänkt på det att det inte har regnat en enda dag sen dess? Iaf har det inte gjort det där jag varit. Jag klagar inte men det känns konstigt när man är i Sverige, det regnar ju oftast iaf en dag på två veckor....
Jobb/Fotboll/Packa/matlåda och imorn jobb then OFF TO GBG!!! YAY!

MÄHÄ

Mitt problem är tydligt. Samtidigt som jag precis fräst ur mig hur arg jag blir av dessa människor runt mig så tänker jag i nästa sekund att oj hon verkar inte ha så bra självförtroende, jag kanske ska köpa en bok till henne...har man då jag-är-för-snäll-problem---GRAVA skulle jag säga!

Jaja, jag jobbar på det varenda eviga dag ska ni veta, nu blir det lunch!

Ciao

Ihjäl dem

Nu ska det tusan i mig bli nya bullar. Jag är faktiskt innerligt trött på självupptagna inbitna avundsjuka nötter man stöter på med för jämna mellanrum. Det är avundsjuka, svartsjuka, ilskna och sneda blickar. Jag brukar normalt sätt inte berätta för folk om vad jag gjort i mitt liv, förutom i bloggen där jag tvingar på folk mina kaffevanor samt vad jag tycker om och inte om=) Men när man träffar nya människor håller jag oftast tyst om mina kunskaper och erfarenheter för tids nog får man säker chansen att berätta eller kanske visa det, på ett positivt sätt. Men ibland inser man att det inte kommer ske med vissa människor. När X berättar om sin Au Pair tid hos en familj som var exakt som min inflikade jag lite försiktigt att jag förstod hur hon hade haft det eftersom jag gjort samma sak i en likadan familj....BLANK STARE sen fortsatte hon med jaha, ja JAG blablabla... Eller när jag kommit hem från en helg i Tyskland..istället för en fråga, hur har du haft det ? Nej istället berättades det vilt och brett om ogräset de själva hade dragit upp ur gräsmattan...Ve och Fasa om de måste höra på hur andra reser och får se saker. Detta gör at jag än mer kniper ihop och säger nada. Låter aldrig folk lära känna mig så när fransmannen kom in på byrån och frågade försiktigt på franska om någon kunde hjälpa honom och jag satte igång och prata på ett språk som är främmande för folk som ju spenderat sina liv med att dra upp ogräs ur en fuckin gräsmatta, ja då kan de ju sitta där och gnissla tänder av irritation. För att då säga HUR HAR DU LÄRT DIG FRANSKA, HAR DU BOTT DÄR? Nej nej helt ointressant, helt onödig fråga medna jag vet jag och mina vänner hade typ OJ va coolt berätta vart har du varit vad har du gjort?

Jävla nötter. Men jag tiger ihjäl dem, IHJÄL DEM, I TELL U! Som min mamma säger, antagligen vet dem inte bättre, de har inte VETT att veta hur man uppför sig socialt, att de är så sjukt upptagna med sitt fuckin OGRÄS. NEWS flash, ask- U MIGHT LEARN SOMETHING!

Ciao

Inrutat kan vara skönt

En vän sa igår att hon skulle hellre ha mitt liv. Med jobb,matlåda och träning varje kväll. Nej fasiken sa jag, njut av studenttiden så länge du bara kan. Men när jag tänkt efter(som jag så många gånger måste göra) så insåg jag att förutom vissa saker så trivs jag ganska bra med jobb/matlåda/träningslivet juts nu. Inrutat, kanske men ordnat och planerat-yes! Jag gillar´t. Sen livar ju helgutflykterna upp=)

Jag sitter just nu på världens utväxt. Mitt hår är mer mörkt än vad det är blonderat. Kanske lät det gå lite väl lång tid mellan slingningarna men nästa torsdag är det dags att fixa barret. Funderar på att klippa lugg samtidigt, how about that? Har funderat länge på det så det är ingen hufflux grej! Tänkte att nu när jag fyller 22 på söndag så kunde jag ju fixa ny frilla....eller vad tros....?

Ikväll blir det tredje spinningpasset för veckan följt av bowling med jobbarkompis och gammal skolkompis som nu blivit mer av ett bowlingumgänge- najs! Imorgon ska jag med päronen på HBG-HBK. Mamma är HBGare och pappa är HBKare...vem ska jag heja på? De som gör första målet ELLER ha den sötaste spelaren...det är väl det det hänger no?

Okej, lets get ready for work y ´all!

Ciao


Single ladies, tons of them!

Inte bara jag som gillar Beyonces låt...=)

BIB!

Tårögd var jag efter att ha sett detta uppträdandet. Helt underbart att få dem alla att tappa hakan! Eller detta! Blödigt värre!
Tillbaka efter supernajs helg i Hamburg. Har bättrat på tyskan(uhu yeah right), åkt sightseeing buss, käkat gott, och tumlat rundor i Hamburgs affärer. På lördagskvällen satt vi på restarang och i närheten satt ett par i 20-års åldern. Han mycket söt, hon i mycket sönderblekt blont hår. De satt och höll varandras händer över bordet och tittade djupt i varandras ögon...jag satt och tittade och tänkte att gud va gulligt, vad mysigt....eller wait a minute....skulle jag verkligen kunna sitta sådär och cheesigt kunna stirra in i någons ögon och gnugga händer? I dont think so. Jag är inte "sån", och det vet jag ju, hahaha det känns bara konstlat och löjligt, men de var ju supersöta while doing it=)
Dags för ny vecka med massa spinning, jobb och Gbg- helg! Lovely!
Nu ska jag titta på de där klippen en gång till, helt jäkla underbara!!


Ciao


Du är överkvalificerad utan arbetserfarenhet?

Normalt sett brukar jag bli lite stirrig och anxious när jag vet att några dagar utan internetuppkoppling hägrar...men inte denna gång! Jag ser fram emot internettystnad, inget knappande på de där knapparna och bara njuta av stadens sorl. Yes, dags för att lätta ankar och brottas med tyskarna i Hamburg. Mumsigt.

Idag fick jag ett samtal av Proffice angående en av tjänsterna de skulle lägga fram min profil för. Igår sa hon att hon skulle lägga fram min profil, idag säger hon att du är nog överkvalificerad för detta jobb, och vi har hittat en annan kandidat som inte har någon akademisk utbildning....jaha så antigen har man INGEN arbetserfarenhet eller så har man FÖR MYCKET UTBILDNING...Hur fan ska de ha det? Nötter.

Nej nu ska jag andas in ny (denna gång tysk luft) innan jag återvänder för att söka fler jobb,köra än fler spinningpass i veckan och återvända med massa positiva tankar!

Ciao

Kocken Sanna i farten!

Alla TV-kockar! Släng er i väggen! Kocken Sanna rular just nu i köket. Min matlåda idag var superenkel men ack så GOD!
Ingridienser:
En laxkotlett
En halv chili
Morötter
Ingefära
Cayennepeppar
Getost
Paprika
Stek laxen,paprika,morötterna och chilin och krydda med ingefära och cayennepeppar. Lägg sedan en bit getost ovanpå allt! DONE!
Kryddstarkt, nyttigt och gott!

SuperSweet!

Ciao

Im busy and I love it!

Helt plötsligt fyllde jag kalendern med aktiviteter och våren ser fullspäckad ut!

Hamburg i helgen, Gbg nästa helg, Vin på Pepes första maj och Valborg, Sthlm och Bounce andra helgen i maj, klassfest och K-rauta flickorna den 15-16nde. Veckorna är fulla turistbyrån, spinningen, gymmet, promenaderna, bowlingkvällar, vårruset(vår officiella kickoff) med mina nya kollegor och utbildning i hur man står emot tjuvar som vill råna turistbyrån! Sen blir det Amadeus-utbildning ovan på allt. I´m lovin it=) Ska jag nu ändå vara Båstad-tjej tills september ska jag minsann göra det bästa av the mother fuckin situation=) Sen får planen som gror i skallen just gör adet- gro, så får vi se vad som hänt tills dess att den ska sättas i verket!



Sista dagen på jobbet imorn innan ich will deutch sprechen!!


Auf Wiederseen!


Busfröt!

Sicken fräckis jag är! Sitter ensam på jobbet och tar tillfället i akt och bloggar!! Hujeda mig vad busigt! Det här med skitsnack på arbetsplats, ja det finns verkligen över allt. Har än så länge inte kommit till en plats där alla åtminstone respekterar varandra och aldrig säger något ont om varann. Men man försöker alltid hålla sig utanför interna fejder när man vet att man inte ska vara kvar längre än fyra månader. Har fått samtal från MediaKompetens, Poolia(4ggr) och nu Proffice(2ggr) som ringer med tjänster som skulle passa mig och att de ska presentera mig och min profil för sina uppdragsgivare. I Sthlm och Gbg. De är så uppspelta och så himla medryckande att man verkligen tror att man har värsta bästa chansen att få denna tjänst. Sen går det några dagar och telefonen är spöklikt tyst. Nej inget av det blev det. Varför Hypa upp det då? Har suttit och glottat lite på jobb nu under förmiddagen men har bestämt mig nu. Har jag inte fått något annat erbjudande innan sista juli tänker jag börja planera för 1 september-flytt, most likely till en stad jag redan bott i men ack så trevlig.

Även om jag inte vill bli vuxen men kanske måste blir det lite mer så kan man ju samtidigt säga att jag "bara" är 26 och sådär lastgammal är man ju inte...eller? VIsst att jag vill börja tjäna pengar men samtidigt är jag inte redo att sluta leva. Jag ser på schemat som sticker fram bland alla papper på bordet att jag kommer jobba mycket hela sommaren vilket kommer ge money money money. Har jag bara en stark buffert inför hösten kan flytten mycket väl bli verklig.

Har nu spinnat två ggr i veckan i två veckor och jag bara love it love it, härlig träning! Ska nästa vecka utöka till tre ggr i veckan! Det ska la ge ngt tycker man!

Ciao

Morgonen är bästa stunden!

Tio i sex skuttade jag upp för att dela ut presenter till mor som fyller år idag! Därefter kastade jag mig ut på Båstads folktomma gator på en långpromenad med Beyonce i öronen! Därefter lite yoggi med upptinade bär- wonderful morning och klockan är bara snart åtta!

För att återgå till gårdagens tema så tror jag minsann och da att jag ftf inte vill bli vuxen med allt som tillkommer men det jag vill är att få in en redig lön och leva därefter. Jag vill nog inte ge mig ut igen på ett sex månaders äventyr....dock vill jag ge mig ut och stanna två-tre år....Men är detta mina problem, ja då kan man kanske inte klaga. Jag ligger och funderar på dessa problem medan jag läser Obamas bok och blir arg på mig själv för att jag har så "ytliga" problem....Men jag kommer söka arbete i Sverige fram till 1a sept, sen är det sluss auf wiederseen Svedala...HELLLOOOOOO utlandet! Försöker övertala min skotska flicka om planen jag lade upp igår, hon verkar inte helt svårflörtad=)

Snart dags för dag två av tre denna arbetsvecka!

Ciao

To be or not to be vuxen

Har sovit så jädra dåligt. På grund av tusen olika tankar om livet. Såhär 2 veckor innan 26-åriga födelsedagen. Jag vill inte bli vuxen, det är det som är kruxet till allt. Jag vill inte skaffa lägenhet som håller mig fast på ett ställe, eller en kille för då blir framtiden så definitiv och bestämd känns det som.
DOCK vill jag börja tjäna pengar och ha ett stimulerande jobb som jag sen kan ta semester från och göra långa långa resor världen över. Eller kanske ett jobb där jag får några månader här, några månader där...eller...äsch ni ser ju, jag vet varken ut eller in. Jag vet bara att jag just nu hellre bor hemma än att skaffa ngt eget för jag vill ju kunna ge mig av sen igen, vill inte känna att Båstad åter blivit ett hem. Trots att föräldrar och 26-årig dotter inte bör bo ihop så fungerar det relativt bra. Men alla beslut man tar ses över och ifrågasätts...

Men de har rätt. Det är dags att bli vuxen. För ett tag. Jag ska sköta jobbet samtidigt som jag söker den där andra tjänsten som jag ska ta i september. Jag ska prioritera bland de saker jag vill göra och får helt enkelt välja vissa saker och skippa andra. Jag antar att det är ett väldigt vuxet steg, när man är van att göra allt och lite till...Men prioritera is the new black I guess...i mitt liv då. Det får helt enkelt bli så. Jag kan inte ta föräldrar, pengar och resor för givet längre. Jag har alltid vetat att det löser sig på något som det bortskämda lilla barn jag är men NOMORE! så blir bloggarna plötsligt negativa och deppiga igen- then we all know why, Sanna decided to grow up:(


Ciao

Bye Easter

Påsken är rätt så over och det har varit tre bra dagar. Igår fick jag hämta mig efter att ha fått i mig lite för mycket av alkoholhaltiga drycker och när klockan närmade sig åtta på kvällen fick jag äntligen i mig lite mat och kunde sitta upp för att titta på "Gran Torino". Helt okej film. Ganska jobbig söndag. Denna vecka blir kort då jag ska arbeta tre dagar för att sen vara ledig på fredag då vi åker till Hamburg över helgen. Jag får eget hotellrum, LYX! Jag ska shoppa vårjacka,skor och diverse andra saker!! Dock vet jag sedan förra gången vi var i Hamburg(2006)att de inte alltid har samma utbud av kläder som Sverige har då hrm tyskarna har en annan klädstil.....=) Men någto ska man ju kunna hitta! 

Har precis läst ut en av böckerna jag lagt fram och som skulle läsas innan första juni. Den var bra men riktigt sorglig. Nu börjar jag idag på Barack Obamas- min pappa hade en dröm. så får vi se vad den kan ge.

Solen ska vara med oss hela veckan, lovely säger jag! Ha en bra vecka!

Ciao

Långfredagen hade guld i solnedgång

Långfredagen blev en ack så trevlig kväll! Långpromenad, följt av påskägg, massa snack om minnen och planering av sommarresan som blir av i slutet av augusti, I CANT WAIT! det kommer bli ljuvligt- ALLEZ EN VOITURE!

Idag öppnar Pepes Bodega sina dörrar för säsongen och stället lär vara fullsmockat av Båstad-bor samt de turister som tagit en vända ner över påsken. Ska bli himla roligt, senaste jag var på utekväll på Pepes var förrförra julen....Too long.
C U There, om ni har vägarna förbi!

Ciao

Båstad-spanaren

Som det ser ut nu så kommer jag spendera de närmaste fyra månaderna här i Båstad. Och vad vore inte bättre då än att jag bloggar om Båstad-livet? Vad som händer i Båstad? De hemliga ställena som bara vi Båstad-bor känner till, skvallret,kändisarna och skandalerna! Frågan är bara om jag ska skriva om det här eller kanske en blogg till hehe, lite som Gossip Girl, tåls att fundera på...
Idag när jag gick genom Båstad kryllade det av folk, avklädda människor i den starka solen och ett och ett annat känt ansikte annars var det bara turister...Konstrundan startade ju idag i hela Skåne där Båstad har en hel del utställande konstnärer!

Ciao

La France dans mon coeur.

J skickade fler låtar från P-tiden och jag minns allt vi var med om den där tiden med start 2004. Bortsett från allt vad som hände mellan oss där så fick jag/vi ta del av en kultur, en musikstil så annorlunda från min svenska. Jag älskar den, vill alltid veta mer, och trots att kanske många skakar på huvudet åt mitt intresse så låter jag det ändå leva i högsta grad. Jag tror inte min franska tid är över. Jag har insett under min tid i Sverige eller i USA eller i England att det är Frankrike och dess miljoner knäppa men ack så charmiga fransmän som gör mig gladast, som är bäst helt enkelt. Så känner jag iaf denna GOOD FRIDAY - who knows hur jag känner imorgon? Kanske rålängtarjag då efter allt det amerikanska, allt det monsterstora och kaxiga? Fan alltså, hade kanke livet varit lättare om man bara stannat i Båstad hela livet och inte vetat vad man i högsta grad missar out there?!

Det är ännu en underbar morgon denna vecka, kaffe latten står och svalnar lite brevid mig och snart aska jag dra mig ut på en promenad som avslutas in inhandling av påskägg!


Ciao

Påsk!

Åhh vad härligt att faktiskt få gå till ett jobb som man tycker om och känner att man uträttar något på! Jag trivs som fisken i vattnet och en plan har börjat ta form i mitt lilla huvud över hur jag ska vidare sen efter denna sommar på turistbyrån.....Magnifique! E började skicka låtar från Paris-tiden för några minuter sedan och jag har gåshud över hela kroppen, fy fasiken vad jag saknar den tiden, den var lätt den bästa tiden ever. Musiken är underbar. Minnena är oförglömliga, hehe thats why they are memories I guess=)
Nu är det påsk och godisets helg och vad vore en påsk utan godis? Men mest ser jag fram emot Js sällis imorgon och en rejäl utgång a la kusinerna!
On a side note: Kim Kardashian släpper work out-video den femtielfte i raden av kändisar som gör det....vem i helsike köper den där skiten? Vem fasiken står framför en TV och hoppar efter en kändis på inspelat band?


Även om det är en sporre att man kanske en dag ser ut som Kim här så nej tack, jag kör på min spinning. Jag kan inte fatta att jag tyckte det var så tråkigt förr? Men det kanske är en mognads sak, jag var nog inte mogen för det då=)
Nu är det iaf fyra dagar påsk med påskägg, härliga promenader i en gassande sol i ett folkfullt Båstad! Om jag ska vara ärlig så bor jag HELT KLART på den finaste orten i Hela Sverige, på sommaren slår ingen oss!

Ciao

GLAD PÅSK EVERYONE!


Spinning och morgonpromenader every day keeps the anger away.

Spinningen var inte alls så tråkig som jag trodde den skulle vara och nästa pass väntar imorgon! Jobbet går strålande och jag trivs som en fisk i vattnet. Har kanske ett jobb till på gång i Sthlm, iaf en möjlig intervju så jag beklagar mig inte! JAG VET att det kommer gå galant i futuren med! Lite tro på sig själv och man sopar banan med världen hehe.

På fredag har jag date med kusinen i H-stad och på lördag bär det av till P-E-P-E-S där vi ska svänga de lurviga, ska bli fantastiskt skoj. Faktiskt. Ännu en sak som ska bli fantastiskt skoj är Canada-reunienen!! Alla är klara utom P och M men jag tror nog M bokar sig snart till Gbg och att P kommer som en extra present sådär dagen innan! FAB! Det ska bli redigt helylle att träffa alla igen! Det är faktiskt ett år sedan jag träffade de flesta OCH förra året när jag fyllde 25 var jag med dessa Canada-ladiesarna. Vem kommer jag vara med detta året? JO! Canada-ladiesarna! Total Success!

Det märks att morgonpromenader gör underverk för mitt humör, är konstant på glatt humör nu för tiden!


Ciao

There is nothin like a great monday!

Varje gång jag återvänder till Båstad ser jag vissa människor som bor här. Inget konstigt med det. Men de här tjejerna jag ser har alltid småbarn runt sig. De har minsann alltid blivit mamma när jag kommer hem. 1,2,3,4 barn och alla är småttingar. Gör de inget annat än ploppar ut barn? Weird.
Efter bara fyra dagar har jag nu kommit in i arbetet och jag trivs mycket bra. Det händer saker hela tiden och jag lär mig nya system och program varje dag. Jag kan besvara de flesta frågor folk ringer och frågar och jag trivs...eller sa jag det redan?

Måndag morgon, efter en hemsk natt med tre mardrömmar där jag vaknade svettig och rädd, var superbt bra med roliga mail och solsken och en mysig cykeltur till jobbet. För varje dag blir livet bättre och jag tror stenhårt på vad Emelie sa: Om två år tar vi över världen!

Ciao

Det är bra att veta...

Dags för ny vecka med jobb och NY träning. Jag ska återigen prova på spinning. Jag gillade inte spinning när jag provade det några gånger för några år sedan men har bestämt mig för att hoppa upp i sadeln(literally) och prova igen. Det sägs ju vara sjukt bra träning och jag behöver lite variation till mina promenader, danspass och joggingturer. Gym och spinning gör kanske träningen än roligare! Till sommaren blir det ju morgonsimning som jag älskar!

Det har gått 15 veckor av 2009. Som tur är har jag ett jobb att gå till. Jag bor ju ftf hos mina föräldrar vilket INTE är idealet för en 26-åring men sånt är det. Jag vet att jag har arbete till den 1 september vilket är skönt. Jag vet att jag ha en utbildning jag ska avklara under samma period. Jag vet att jag har små utflykter planerade och en rolig sommar i Båstad att se fram emot. Jag vet att nästa helg är det påskhelg och det blir Pepes Bodega besök och kanske något påskägg...beroende på om jag orkar med en "sockerbakfylla" till. Jag vet att helgen efter får jag spendera utanför Sveriges gränser- najs! Det är bra att veta sådana saker när man bor hemma hos föräldrar med sina bästa vänner långt borta. Det gör att bo hemma går an..iaf fram tills den 1 september.

Ciao

Sockerbakfylla

Jag har upptäckt en sak. Jag bestämde mig för ett tag sedan för att utesluta socker från mitt liv under ett tag för att se vad som hände. Det gick väl några veckor och så en dag köpte jag några godisbitar. Mumsade i mig dem och sen var det inget mer med det. MEN. Dagen efter vaknade jag med värsta sockerbakfyllan. Ansiktet var svullet, huvudet dunkade och jag kände mig trött och som en redig bakfylla kan kännas. Skumt tänkte jag, men trotsade "bakfyllan" och levde på som vanligt. Jag googlade sockerbakfylla och hittade flera blogginlägg där folk skriver om sin sockerbakfylla. Jag har inte känt av den så kraftigt förr när jag körde sockerfria veckor men på senaste är det nästan värre än alkoholrelaterade bakfyllor. Det är trist att några "sockerbitar" ska förstöra hela dagen efter, att det ska ta en hel dag för kroppen att återhämta  sig från lite socker. Antingen får man sluta och aldrig äta sockret eller äta socker mer regelbundet....

Utdrag ur blogg jag hittade:

"Vaknade med huvudvärk i dag, men gick ändå upp och gjorde de sysslor jag alltid gör på mornarna. Kändes lite bättre efter en stund och ett par treo. Men känner mig deppig och irriterad och börjar undra om jag inte är sockerbakfull.

Det är nämligen så att jag håller ganska strikt diet 6 dagar i veckan, men så på lördagar, får jag äta i stort sett vad jag vill och som gammal hetsätare som jag är svullar jag rätt bra i choklad då, så kroppen får ju en supersockerchock varje lördag...och på söndagarna är jag deppig och irriterad igen... Varje vecka likadant"

Jag som är lösgodisglad vill kanske inte förevigt ge upp det även om det idag är långt mellan godispåsarna, men ska man behöva stå ut med "bakfylla" varje gång man äter några godisbitar. Trist tycker jag.

Ciao


Absolutley FAB!

Ju mer jag ser av Bee desto mer blir jag helt till mig över konserten i maj. Jag bara måste se henne live igen.

BEYONCE PERFORMS

För mig är hon helt fantastisk på alla plan.


Sitter och ...

...kollar genom veckans kändisbilder. Man har ju sina favoriter att glotta på


Jag tycker dem är så fantastiskt vackra, och ska jag erkänna en sak...Jag har helt tappat "the-Brittan- intresse"! Men jag antar att allt har sin tid, sin Era...Il y avait une epouqe ou...
Jag blir så himla illa berörd när kända människor dör, när jag läste om Heath Ledger, Bernie Mac och nu Jade Goody. det är konstigt det där kan jag känna. DE har ju ej berört mig överhuvudtaget men jag sörjer dem mer än folk i dödsannonserna i tidningen.

2timmars promenad blev det idag! Wunderfulicious men ont i fossingarna har jag, dags för fotbad och smörjande. Det kändes nästan lite som San D när jag gick och gick i den varma solen och jag låtsades gå på stranden i Pacific Beach, men skogen, gröna ängarna som nu är här är lika mysigt det!
Härligt att jag inspirerade två av mina vänner till promenix, A i Örebro och E i Skottland även om E hävdar sig har varit på väg ut när jag berättade om min promenad,hohoho=)

Ciao

Fredagssolen

Åååååååååååååååååh vad det är underbart med solen! Lagom varmt och solen skiner och hela jag spritter. Life is goood. Första jobbveckan gjord och jag har idag fått tre jobb som jag lagts fram för genom två rekryteringsfirmor. Kanske blir det något riktigt jobb in the near future? Samtidigt trivs jag på turistbyrån och känner att turism är himla skoj och rätt! Kanske ska härda ut med praktiklön och sen jobba massa i sommar för att sen flytta till Staden med stort S för att hitta jobb på plats? Staden med stort S är just nu flera städer som typ Paris, Stockholm,London. Comme d´hab.

Imorgon ska det blir 15 grader varmt och jag har redan nu bestämt mig för att jag ska bege mig ut på en monsterpromenad på morgonen. Senare blir det ju annat så förmiddagen ska ägnas åt promenix. Nästa helg är det påsk med allt det innebär. Förra året vid denna tiden satt fyra svenska flickor i Kanada och väntade på svenskt påskgodis. Allas kom fram utom mitt, hehe. Jag fick det långt efter påsk...så kan det gå, men i år är jag på hemmaplan så påsken i år blir godisfyllt...förmodligen. Pepes Bodega slår upp sina portar och jag och kusselinen ska svänga de lurviga vilket jag ser fram emot mucho mucho.

Men nu ska denna helgen njutas fullt ut, på måndag är det back to work med allt vad det innebär!

Ciao

Leva på jobbet i sommar

Jag fick se schemat för jobb i sommar....jag ska jobba mellan 40 och 49 TIMMAR i veckan. Det positiva är ju att det ger pengar att leva på till hösten om Herr Obama inte reder ut ekonomin med de 5000 miljarder de nu ska rädda världen med. Ja då kan jag leva på mina 20 000 kanske...Nåväl, upp klockan sju ska jag på morgonpromenad, hoppas solen skiner lite extra tidigt imorgon! Sista dagen på jobbveckan. Kul att kunna säga så ändå!

Så om ni ej hör av mig, ser mig eller något sånt så jobbar,sover och äter jag på huset på torget. Lika bra att bo där när man ändå ska jobba sju dagar i veckan 12 timmar om dagen=)

Tja då!

U think u can fool me?

Solen lyste, det var första april som gällde, nytt jobb och nya utmaningar och jobbarkompisar. Dagen gick i ett nafs med rolig arbetsuppgift och mer information om vad Bjäre erbjuder än vad jag trodde fanns. God matlåda(den här terminen ska jag variera eller vad tycker du Erik?), och mysig promenad som slut på dagen. Jag tror detta jobb kommer att blir bra för de nästa fem månaderna!

Jag har även köpt gymkort, men inte där jag ville först. På Nordic Club sa dem "Vi kan sätta dig på ett tolv månaders kontrakt som du kan avbryta sen när du vill" Okej sa jag, då vill jag ha det skrivet i kontraktet. "Ja, vi kan se hur det blir" fick jag som svar. Sen försökte hon locka mig att bestämma mig fort. "Dessa erbjudande vi har gäller bara tom 31 mars sen blir det mycket dyrare" Du får fram till klockan nio ikväll".
Vad läser jag i tidningen denna morgon? "Börja träna på Nordic Club NU och dår fina erbjudande fram tills den sista maj" Vadå slut på erbjudande??? Jävla skitsnack. I saw right effin through them. Så jag avbeställde allt jag tänkt mig därute och spenderar nu min tid i spinninghallen och på gymmet på drivan. Ja, jag gillar inte spinning BUT I will give it a try=)

Två dagar kvar av en lååååång=) jobbvecka! Inget planerat för denna helg, kanske för en gångs skull njuta av att det är helg, vilket man ju inte redigt gör när man är arbetslös! En vecka kvar till påsk! Najs!

Ciao

RSS 2.0