Cykel

Så har man samlat på sig några fler vuxenpoäng. Hittade en billig cykel på blocket och ringde upp och sa att jag ville komma och titta på cykeln. Sagt och gjort, i slask o tö traskade vi till adressen och fick se den. Vad som mest surrade i huvudet var VAD frågar man? Man har ju sett hur smidigt föräldrar sköter det.
Så jag ställde lite sådär lite frågor som jag trodde skulle bara "normala" frågor vid sånt här tillfälle.
Fem minuter senare var jag på väg på min nya hoj. Den gick hyfsat, Lite skranglig men helt okej!

En egen inköpt cykel, vuxen kallar jag mig från och med nu.
Mycket vuxen.

Ciao

Mums!

För oss som följer GI-metoden så har jag kommit på en underbar efterrätt/mellanmål.
Detta behöver du:
Frusna bär
Marabou 70%choklad

Tina lite frusna bär, hallon, jordgubbar eller blandade bär. Ta två bitar choklad och lägg dem på toppen av bären och kör på ganska hög värme i mikrovågsugnen. När bären blivit lite varma och chokladen ser ut att smälta lite, KLART!
Eftersom bären är varma kommer hela chokladen smälta efter hand.



Bon appetit!!



 

Ok

If you want a man, you must be willing to risk loosing him.





Why didn´t I think of this before?

Ur own kind of person??

Originality people!!!! Vet ni vad som håller på att hända? Kloning. Im telling you all!!! Hela USA kommer nog inom några år hunnit gå igenom Extreme makeover, så då kommer alla se likadana ut där. Eftersom större delar av Europa börjar likna  USA så lär det väl inte dröja innan Extreme makeover börjar röja här med. Extreme Homemakeover härjar ju i alla länder verkar det som så alla hus och lägenheter kommer se likadana ut inom en snar framtid. Jävligt trist tycker jag. Alla ska ha en blogg, om den handlar om allt annat än mode, så suger den, mode är det enda som gäller i detta avlånga landet.
Efter en vecka i New York city insåg jag hur jäkla klonade vi svenska tjejer är. Det skiljer inte mycket mellan Rut och Greta på stan och inte heller mellan Pernilla och Julia heller. Kanske några kilo hit eller dit, någon tröja som är lite annorlunda men annars är det pretty much the same. Boring Boring BORING. Man kan inte jämföra New York och delar av Sverige men nu gör jag det ändå. Vi skulle behöva mer differenser, mer originalitet. Bara för att Ebba von Sydow säger bu så kan väl vi alla andra säga bä. Mode tjejer kommer alltid finnas och det ska dem men de ska för bövelen inte se ner på oss andra som inte delar detta intresset.
Man ska inte se ner på dem som inte vill inreda sin lägenhet enligt senaste modetidningen, man ska höja originalitet, för det finns inte mycket av den.Sen ska man ju inte gå för långt i sitt letande efter att vara ett original, either u are or ur not.

Vet ni vad. Jag kollar för mycket på denna makapär som står bredvid skrivbordet. It´s evil and it´s contagieus. Fast å andra sidan så ger mig tuben ämnen till bloggen!!

Så nu har jag förgyllt några av era minuter:)

Ciao

Lördagnatt

Denna värld never seize to amaze me. Vid åtta igårkväll pallrade jag o E oss hem till en liten fest hos nyligen inflyttade värsta kära paret. Stämningen var god och det blev mycket goda skratt och nya bekantskaper. Killarna var skojiga på både gott och ont och vi skramlade iväg i taxis runt elvasnåret. Destination: Frimis.
Väl där konstaterade vi ganska snabbt att utbudet på boys var dåligt. Och då menar jag riktigt jävla illa. Inte ens på Hip hop avdelningen kunde vi få sukta lite. Utan att blow our own horns, så var ju jag och E kvällens snyggaste, no doubt about it.
Vad jag inte kan förstå är hur dagens djs inte kan hålla sig up to date med musiken? Det finns så mycket ny musik out there och med dagens downloadingsystem så borde de kunna ha hur mycket ny och cool musik, men istället spelar de Will Smith "Miami", GAZOLINA och Sean Pauls första singel. Inte en gång. Utan dem kör dem på repeat!!!! Helt jävla värdelösa! Det gör nästan ont i hjärtat på mig när jag svänger de lurviga på dansgolvet. Jag som outbildad dj skulle kunna göra det så väldans mycket bättre. Till och med F¤¤¤ kermit skulle nog göra det bättre!!!
Aggression. Det är det enda ord jag kan använda för de flesta tjejer på uteställen. Så fort du nuddar dem slänger de aggressiva blickar mot dig och du vet att om du gör något tillbaka så kommer det snart ligga tussar av ditt vackra hår på golvet, så därför hoppar du tio steg åt sidan, allt för dem lixom.
Calm the Fudge down(Japp Negin, det låter bättre!), det är meningen vi ska ha skoj jue!!! No wonder there are wars out there!
Värsta händelsen igår. Vid halv två snåret kommer en snygg kille in. Inte den snyggaste jag sett, inte den coolaste men just igår på detta stället så var han nog det. Och det tyckte 99% av den kvinnliga delen samt 67% av den manliga. En tjej speciellt.  I samma ögonblick som han gled in, började hon grinda och gnida sig o hålla på och inom ett par sekunder var det hångel och slask på gång.
Hon var inte ens averge looking, hon var inte ens ful, hon var worse than that.(Förlåt för vad jag säger, men jag måste ju få stata my opinion) Då undrar jag i mitt stilla sinne.Krävs det bara lite bump and grind and ur set for the night???
Är det så för killar, det spelar ingen roll vilken tjej det är bara hon har två ben att stå på och två armar och en mun och ni kan åka hem för en natt in...in what? Hell?

Vi kom fram till i iskylan på väg hem att det finns nog två sorters killar på uteställen.

Anything goes-pojken: Vill bara ha sex. End of story. Vem som helst duger. Vill du ha mig vill jag ha dig-filosofin. Bara jag får sex.

Looking for a mate-pojken: Vill träffa tjej. Vill ha längre förhållande, letar mer utstuderat. Provar sig fram, sökande blickar hela kvällen. Dock något glansiga blickar som kan grumla omdömet men de kämpar på med fokuseringen.

Dock kom vi på att det däremot finns tre olika sorters tjejer.

Skank: Vill ha uppmärksamhet. Vill ha sex. Gör vad som helst. Med vem som helst. Jag tar dig för du ser mest desperat ut.

Flickvänsmaterial-brudar: Söta, välklädda, lagom mystiska, lagom personlighet, lagom blonda, lagom fulla, lagom roliga, lagom väluppfostrade. Lagom helt enkelt.

Those in between: Sen finns det dem som faller utanför båda kategorierna och som man inte redigt vet vad man ska säga om. De är snygga men kanske inte up their with the beauties. De är självständiga men kanske för starka för ordinary boys. De är allt det som ordninary boys can´t handle.

Vi diskuterade en kille igår och kom fram till att han var en sån kille som man bara kunde tycka om som en kompis och då slog det mig att kanske är man själv en sån människa??? Hon är trevlig men hon blir aldrig mer än en kompis??? Those in between girlsen- e det så det är????

Jag fick ej med alla tankar jag hade från ikväll men nu när de nu finns här framför mig kan jag lägga dem åt sidan for now och sätta mig ner med skolpapperna igen. Hämta mig en bit ananas och njuta av söndagseftermiddagen.
 Livet är hårt för those in between;)


Ciao!


Lilla jag

Va fan S, varför säger du så om dig själv?? Nedvärdera inte dig själv!!!!!
Det är inte lätt att alltid tro på sig själv i denna mystiska värld. Det finns människor runt om som kommer se till att du inte alltid känner dig stark, fin och bra. Inte bara människor utan händelser och saker som gör att man doubtar sig själv, misstror det man gör och säger.
Men sen finns det dem som säger att man ska tro på sig själv för jag är bra, jag är fin och jag är bra. Och det är vi ju alla! Alla har vi något som gör oss till speciella personer, som gör oss till något unikt i detta samhälle. Vare sig man är bra på sport, media & kommunikation, kärlek eller matte. U better recognize what ur good at för de flesta andra kommer inte säga det. Deras dåliga självförtroende, deras dåliga självkänsla gör att det måste få dig att se dig själv som lilla du så att de kan känna sig stora, fina och bra.
It´s sad, so sad. Sen hjälper det ju inte att media trycker på, omgivningen likaså. Dock kan man ju dra ner på kändiskonsumtionen( i mitt fall rejält) och mer titta på sig själv och komma på vad som gör mig speciell och unik.
Man blir ju dock tveksam när pojkar lämnar en, när man gör mindre bra ifrån sig i skolan och när man tittar sig i spegeln med en missnöjd blick. Fast vad är det för pojkar?? Egentligen? Vad är det som man lyckas mindre med som man inte kan göra om? Och vad gör man om man ej gillar det man ser? Jo man tar tag i det. Ett bra råd till vännen på andra sidan jorden. U acknowledge the problem and u deal with it!
Det är vad jag ska göra. Ima deal with it-u just watch!

Ciao


Förändring

Det slog mig helt plötsligt. Bar sådär. I mitt dansande runt till Westlifes "When ur looking like that". Denna galna pojkhysteri. Jag kommer bestämt ihåg att bara för några år sedan var jag extremt fokuserad på mig själv och på vad jag ville göra i livet. Någonstans på vägen lurades jag in på en träskstig där allt man kunde tänka på var pojkar. Hur man ska få sig ett nupp, hur man ska hitta kärlek och all tid gick till att prata pojkar. Jag har gjort massa dumma grejer för dessa pojkar jag träffat. Ställt upp, gett, älskat, flygit och farit för deras skull. Och någonstans på vägen glömde jag bort mig själv. Vad jag egentligen viljat och vad som fått mig att må bra. Och det är ej det som jag oftast gjort.
Men jag ska ju inte pensioneras imorn utan är ung och levnadsglad och nu säger jag d bara. Fuck kärlek och fuck allt som har med det manliga könet att göra. Don´t get me wrong! Klart jag vill träffa en pojke, klart jag vill ha a significant other. Men mitt liv ska inte hänga på att jag hittar en sån!!! Släktens ständiga "har du inte träffat ngn???" gjorde sitt, kompisars tryck om att nupp är något som måste inträffa. Again, jag vill att allt sånt ska ske men det är inte DET VIKTIGASTE!
Det är nytt år, bloody 2007 haha, det är dags för en redig förändring. Så är jag inte den jag brukar vara så får ni ha överseende med moi.

"Ju vitare bröd, desto snabbare död"- Ganska fyndigt ändå

Ciao

Jahaja

What makes one do the things that one do? And what makes one don´t do what one´s suppose to do??
Iom NYC- resan så ligger jag nog lite efter i plugget så jag borde sitta på bibblan och pluggilugga men istället har jag spenderat dagen framför datorn och nu framför filmen BLOODDIAMOND. Mycket bra film I have to add. Varför gör man inte det man ska göra??? Dagens fundering.

En vän påminde idag om ångesten inför framtiden. Vart ska man ta vägen, vad ska man jobba med? Med vem kommer man leva med? Kommer man ha samma vänner om tio år som man har idag?Jag vet på ett ungefär vad jag vill att min framtid ska innehålla men i vissa stunder slås man av att kanske det inte är det jag söker utan något annat..egentligen? Vem kommer trä en ring på mitt finger...om ens någon ???
Kommer vännerna trots miles apart ändå vara ens stöttepelare??

Då motivationen att laga mat bara inte infinner sig så sitter jag här inne på mitt lilla rum och ugglar. Kanske har det med att jag är lite folkskygg idag med. Palla med att kallprata lixom.
Sen har mitt söta lilla huvud inte riktigt kommit rätt i tiden. Även om jag ej var borta så länge så hjälper det ju ej att det dära landet gör mig lat. Och trött.Så pigg som jag varit under höstterminen har jag nog aldrig varit...yeaah well I´ll get back there believe u me.
Så nu ska jag se slutet av filmen, sen får det bli sängen...tror jag nog.

Ciao

NYC

27718-12
Im back from my trip to NYC!
Det har varit supermysigt att äntligen få komma tillbaka till den coolaste och fiercest city in tha world of moi. Jag har ej varit ÖVERALLT (yet) så kan ju bara uttala mif från experience:)
Jag har shoppat, jag har sightsat trots det var femtionde gången jag var där, jag har spanat in dem tusen miljoner söta män som vandrar rundor på avenuerna. Its really like heaven on earth!
Det var worth the while att åka dit.

I just love love love New York City.


The first two days....

Antligen ar man tillbaka i New York och jag kan bara saga MAN I LOVE IT!!!!
Massa otroligt sota pojkar springer forbi och huvudet snurrar at alla hall. Har hittat massor av klader som ska inhandlas om pengarna racker. Har finns tusentals olika manniskor,ingen lik den andra och jag alskar variationen jamfort med stora delen klonade svenskar som ramlar rundor pa sveriges gator. Har kan alla vara som de vill utan att behova ses som utanfor eller annorlunda.
Kvallen igar blev grocerieshopping och sen susiresturang. Idag blev det Chinatown, Macys, HM(of course haha), Victorias secret och Time Square. Starbucks var ju tvunget. Imorn ska jag sjalv ta mig in till staden igen for att shoppa vidare och lara kanna staden an mer. Hur d gar med pojken i jersey vet jag ej efter vad som happened idag men d blir nog bra. Har haft det sa underbart i New York idag anda att I dont give a damn....
Har hela dagen levt pa blabarsmuffin, sa kanske rullar man hem hahahaha

Hoppas ni alla har det bra hemma. 
Later

Ciao!

Frisörer i all sin glans

De senaste fyra eller fem åren har jag letat mig fram bland frisörer för att hitta "the one". Den som ska lyssna och vilja göra det bästa av mitt hår. Har man inte filmstjärnehår så får man göra så gott man kan med det barr man fötts med.Jag har varit hos de flesta i Båstad och några stycken här i Örebro. Allt börjar bra, man beställer tid och kommer dit och de tar en titt på håret. För att jag ska kunna få det så bra som det bara går brukar jag ta med mig en bild på någon med den hårfärg jag skulle vilja ha, samt hur jag vill bli klippt. Att det ej blir exakt likadant förstår väl vem som helst men det ger iaf frisören en bild av hur hon ska göra. En gång. En gång lämnade jag Prana i Båstad och var sådär lycklig som man bara är när frisyren känns perfekt. Då trodde jag att jag hittat rätt. Men när jag kom tillbaka några månader senare för att bli mörkhårig blev jag grå/svarthårig. Then and there avslutade jag vårt korta förhållande och letade vidare. Fricks blev nästa ställe och när hon skulle göra mig ljushårig igen, ja då var jag nära att lämna salongen grönhårig. Hon lyckades rädda det med en omgång slingor till men förtroendet för henne var som bortblåst. Man ska givetvis keep in mind att jag inte är lätt som kund, med alla mina växlingar mellan hårfärger, frisyrer etc, men tar man hutlöst betalt så får man ta mig tusan be damn good!!!
Sen klagar de över min hårkvalite. Varje gång så är det något fel. Jag vet att jag färgat, tonat och slingat en miljon gånger och att jag har tunt hår men något går det faktiskt att göra. Bevisligen.

Senast nu i december blev det Fricks igen men en annan frisör. Hon pratade massor, tog ut färgen way too snabbt och klagade på att om inte jag köpte RED KEN schampoo+inpackning+balsam+silikondroppar så skulle jag ha hemskt hår, eller ja det hade jag ju redan...
Dagen efter besöket hade jag nästintill lika mycket utväxt som jag haft när jag gick dit. Och det var också det dyraste besöket jag någonsin gjort hos en frisör. EVER!

Nu har jag igen, trots skarpa varningar från omgivningen(I know Linda, no more) slingat det igen och jag är nöjd. Jag har en superduper toppklippare på Tärnvägen(nästa gång får du ta betalt vännen) och hittar man bara en bra färg in the store så...

Men jag får la leta vidare. Någon måste jag väl få förtroende för...

Ps. FYI miss Fricksfrisören, så ska jag köpa Red Ken serien, men jag gör det på andra sidan atlanten då det är betydligt mycket billigare och du får ej provision...Sorry men så går det.


Nu bär det iväg, nervositeten sprider sig, HUA MIG!

Ciao

NYC

Så sitter man här dan före dan före doppardagen skulle man kunna säga. För jag är som ett litet barn i väntan på julafton. Sist jag var i US and A var för tre långa år sedan och nu är det time igen. Och det känns så rätt i tiden!! Kanske inte om man tänker på hur jag våndats de senaste dagarna , hur jag ska hinna med i första delkursen men som min vän E alltid säger- det löser sig, och det kommer ju göra det, på ett eller annat sätt!!
Packningen står klar, väskan är såklart sprängfull, jag har gått igenom allt för tusende gången och jag kan omöjligt ha glömt något. Och in case I have- jag tror möjligtvis jag kan hitta det glömda i en stan som New York City:)

Imorn blir det S-T-H-L-M med vännen S, sen på söndag bär det av.
CIao!

Mupphytt!

-Damn vad fin du är!
-Tack, men vet du vad, jag bleker mitt hår, jag har färgade kontaktlinser och massor av Brun-utan-sol. Inte mycket är äkta...

Vem är egentligen naturligt fin? Vill man vara fin får man lida pin och det är väl egentligen bara en liten del av jordens befolkning som fått naturlig skönhet. Men vi andra gör så gott vi kan!!!
Provhyttar är väl egentligen varje människas skräck. Med det lilla självförtroende jag hade gick jag modigt in och började prova men ville mest efter en stund springa ut och ja bara fortsätta springa. Springa så mycket att till slut skulle alla defekter vara borta och man kunde återvända och kanske må lite bättre. Lämnade hytten mycket modfälld men försökte tänka glada tankar, som att det finns säkert värre saker än så! Man får ju inte ta det så hårt antar jag.

Har även konstaterat idag att jag är en worrier. Nope not a Warrior, hihihiutan en worrier. För ja oroar mig för varenda minsta liten pytte sak som dyker upp i den lilla världen som jag lever i. Jag oroar mig för kursen vi ska läsa nu, för saker som kommer ske i mars ja tom med saker som kanske eventuellt inträffar 2020!!!! Men mest oroar jag mig för att jag på något sätt kommer missa flyget på söndag! Skulle det inträffa vet jag ej vad jag gör....Men eftersom jag redan nu ej sover på grund av att jag ska åka om fyra dagar så lär jag sitta och stirra hela lördagnatten på klockan så att jag "vaknar" i rätt tid hahaha.

Min lilla Engelska flicka har skaffat sig blogg vilket jag tycker e mycket spännande, I will read it all my dear!
Nu ska jag jag göra pedikyr, manikyr(så gott det går på lösnaglar, hårinpackning(u know its my favourite thing to do Anna=)

Over and out
Ciao
PS. Oboy vad jag gjorde bra i att släppa dig- livet leker ju!!!!
Stor risk för hjärtattack, ja tack.com


2007

Jag är fortfarande kvar i stadiet jag-kommer-minsann-hålla-mina-nyårslöften-stadiet, så snart två veckor in på året sköter jag mig förvånansvärt väl. Inte många giftpinnar, grapefrukt varje morgon och träning minst fem ggr i veckan. Men som sagt, det har ju bara gått två veckor....men detta året ska det få ta tid, för det är väl så man klarar av det!
Mitt största problem just nu är väl egentligen hur jag ska lägga upp min vecka i New York haha, hur jag ska hinna se allt och gå överallt...Japp ett I-landsproblem...men ibland måste man väl ändå få ha sådana med?? Trodde inte jag var så spänd inför resan men när jag nu inte somnat förrän efter fyra snåret varje morron så måste jag väl erkänna att visst fan är jag spänd!!!

Samtidigt kämpar jag med att komma på en superduper föllsepresent till min snart femtioåriga far, vad ger man någon man kan säga ha nästan allt? Ja allt han vill ha då. Jag kan ju bara inbilla mig att Bruce Springsteen kommer komma och uppträda för honom, hur hårt jag än önskar. So what to give....???

Nu har jag undvikit plugg och städning hela morgonen, time to get busy!
Btw- MKV C är ej egentligen något jag ser fram emot att läsa men den truppen jag ska läsa med så kan det nog bli hur jäkla skoj som helst!!!

Ciao

Summering av 2006!

Gjorde du något år 2006 som du aldrig gjort förut:
Ja! Jag gav upp et säkert sommarjobb för att prova på lyckan i Paris med mina två musketörer!
Höll du några av dina nyårslöften:
Njaeee gjorde nog ej d tyvärr...
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år:
Jajamen både kusinen och en nära vän!
Dog någon som stod dig nära:
Nej, som tur är!
Vilka länder besökte du:
Paris,Frankrike och Luxemburg, Tyskland, Belgien
Är det något du saknade år 2006 som du vill ha år 2007:
Lite kärlek skulle inte skada, resa ännu mer men nu till andra nya länder!
Vilka datum från år 2006 kommer du alltid minnas, och varför:
11 juni när vi åkte till Paris och började äventyret.
Vad var dina största framgångar i år:
Att jag klarade av skolan, fick jobb i Paris och har gjort mig med negativ energi!
Största misstaget:
Att jag föll för fel fransman!
Har du varit sjuk eller skadat dig:
Sjuk? Kan man bli det?
Bästa köpet:
Svarta stuprör, trodde aldrig jag skulle ha det på mig!
Vad spenderade du mest pengar på:
Parisnöjen, flygbiljetter, telefonsamtal
Gjorde någonting dig riktigt glad:
Mina vänner, Paris
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2006:
Shakira - hips don't lie, Chamillionaire-Ridin.
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år:
Ungefär likadant dock kanske liiite gladare under sommaren.
Rikare eller fattigare?
Rik de första sex månaderna, fattig som tusan sista halvåret.
Vad önskar du att du gjort mer:
Njutit mer och brytt mig mindre om allt och alla!
Hur många one night stands?
Ett
Blev du kär i år:
Nej snarare tvärtom!
Blev du arg i år:
Galet arg vid vissa tillfällen!!
Favoritprogram på tv:
Grey´s, House, Cityakuten, Lost
Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året:
Jag hatade någon under en viss period men det är glömt och gömt nu. Onödigt att slösa energi på idioter som han.
Bästa boken du läste i år:
Den vita massajen.I cirkelns mitt
Största musikaliska upptäckten:
Tja, gamla godingar min granne skickat och justins skiva.
Något du önskade dig och fick:
Att få resa tillbaka till New York!!!
Något du önskade dig men inte fick:
Kärlek och att uppnå mitt eviga mål- men skam den som ger sig!!
Vad gjorde du på din födelsedag?
Åt marängsviss med fyra vänner!
Hur skulle du beskriva din stil år 2006:
Lite förvirrad-letar fortfarande efter SANNA-stilen!
Vilken politisk debatt engagerade dig mest:
Tja inte engagerat mig så värst mycket men följer kriget i Somalia med sorgliga ögon.
De bästa nya människorna du träffade:
Nomi, Anna K, Anna W
En värdefull läxa du har lärt dig i år:
Att de flesta killar faktiskt är idioter och att jag kommer att tro det tills någon bevisar motsatsen!

RSS 2.0