HT 2007

Kom och tänka på förra hösten när jag låg här och tittade på Iron Man. Det var mig en helsikes bra höst. Jag pluggade, jag jobbade, jag tränade som en dåre, jag gick ner i vikt, jag hittade en ny frilla, jag mådde bättre på alla plan efter den sköna sommaren i Paris. Allt bara kändes och var super, så känns det iaf nu. Det var Tyskland, det var 50 cent, Otten, det var juldagen, nyår, bra kurser i Öret, roliga fester och mysiga middagskvällar. Jag tror minsann att det var den bästa termine någonsin i Öret.
Jag var så otroligt företagsam och uppe tidigt varje dag, pigg och glad. Den personen försvann under våren och jag vill hitta henne igen. Det är mitt mission för september- hurtiga, pigga och coola primadonnan från hösten 2007,where u at?

Ciao

CV-strulande

Spenderade 3 timmar med att fixa mitt cover letter på franska igår och idag sitter jag med CVet och översätter till svenska och franska. USA verkar ganska kört att få jobba i men så slog mig tanken, what about Canada då? Montreal är ju en underbar stad med både franska och engelska språken, just how I like it! Så jag ska försöka söka lite jobb i Kanada, i Frankrike och i Sverige med start i oktober.

I och med att man är här under valet så har jag försökt så mycket jag kan att förstå den amerikanska politiken. Republikanerna man pratar med ger sina åsikter och demokraterna gör likadant. Just nu pågår (som ni säkert vet) the democratic convention där Obama nu blivit niminerad till den demokratiska kandidaten och nästa vecka är det John(jag har ena foten i graven) Mccains tur att hålla convention. Han har nu utsett sin VP och valde en kvinna vilket många tror var dödsstöten för Obama, med en kvinnlig VP kommer Mccain vinna, no doubt. Only time will tell. Varje dag rullar Obamas,Biden, Mccain och Palins tal och givetvis låter det bra, men med min kritiska utbildning i bakhuvudet gör att jag säger typ BS to everything, who to believe lixom? Knepigt det där.

Så har det gått en månad sen jag började med healthy month och månaden har varit nyttig, träningsfull och lite alkohol. Det känns mycket bra och jag tänker fortsätta i samma spår i september only a little more alkohol:) Lite mer fest gör la inget, eller hur?
Jag har även fått tips på vart man ska dejta och vart man ska hitta bra män- INTE DÄR JAG BOR haha. Där är det meatmarket och killarna är mer into sina triceps än någon annan. Oh well, letar ju ej efter Mr Right utan mer efter Mr Right now.

Idag blir det minigolf, lite shopping på Wal-mart, Costco och sen ska jag fixa min garderob och kolla film. Imorn blir det stranden, H&M och kräftskiva/b-day party. Eftersom det är långhelg (labour-day på måndag så vi är lediga) ska jag vara bakfull på söndag hehe och sen på Zoo på måndag!

See ya Tuesday!

Ciao

New Shoes

Första gången jag åkte till DWShoes hittade jag de sötaste Michael kors-skorna men de kostade $89 och då var det inte aktuellt. Andra gången suktade jag än mer efter dem men budgeten sa nej. Igår när vi åkte dit sa jag till mig själv att ifall de fortfarande kvar skulle jag slå till. Vi hade fått 20%rabatt eftersom vi handlat innan och min budget såg okej ut.

Visst fanns de kvar, i min storlek med! Så nu är de i min ägo! For Shizzle!

Ciao

Så var det ja!

I want to be crazy, hopelessly and desperately in love

I want to experience butterflies, stomach flip flops and sweaty palms

I want to be sprung and enjoy every delicious mind-blowing moment

I want to throw caution to the wind and let my heart fly like a bird

I want to feel my heart skip a beat when I see his name on my caller ID

I want to love like I’ve never been hurt before and don’t know what it is to have your heart broken

I want to love like a teenager without a care in the world, before the reality of jobs,
responsibility and disappointment set in

I want him to consume my thoughts, where everything reminds me of his smell, his laugh, his walk

I want him to be my baby and I want to be his

I want to close my eyes and daydream about letting him get close to me feeling him pressed against me

**Is this a possibility after being grown and knowing what I know? I’m not sure, but it’s what I want

Lånat från www.theflyguychronicles.com 

Det är ju så det ska kännas, right?

 

Ciao


Listor i all sin glans

Jag gör som min vän Eme och lägger in en lista!

Bäst:
Eftersom min sommar var från den 7 maj till den 27 juni så var det helt klart sista veckan med mina vänner i Båstad som var höjdpunkten!

Sämst
Att behöva åka ifrån dessa underbara dagar/vänner som jag spenderade precis innan avfärd till San Diego

Längst
Resan till San Diego, Väntan på festen.

Kortast
Festen- kändes som om den var över innan den började!

Roligast
Pivot, alla andra saker vi skrattade åt under den veckan. Kommer inte ihåg om jag hade fler moments of fun.

Tråkigast
Den hårda träningen och matkosten jag höll under hela tiden hemma.

Sommarens låtar
Neyo- Miss Independent
Rihanna- Distrubia
Chris Brown - Captive

Sanna 2003-2008

Satt och kollade igenom min mail och hittade en del kort från back in the day! Och man ser ju att man förändrats över åren...eller?
2003

2005

2005

2006

2007

2007

2008


Det känns som om man ser likadan ut, kanske bara äldre? Samma hår, samma sminksätt, samma ansiktsuttryck:)
Av ngn anledning finns 2004 inte i datorn, får luska lite i det!

Ciao


Woah hold up!

Woah hold the phone. Did u just go there, OH I went there. Big time. Mitt favvouttryck för tillfället, det är så roligt! Ja se såhär roligt har vi det på konsulatet! Eftersom vi upptäckte en kackerlacka i lägenheten igår så blev det till att städa järnet igår så inte smutsen drar dit fler. Som belöning fick vi ju Tacos på PB bar & grill och fint sällskap så man får la inte vara för bortskämd. Två nya svenska tjejer joinade oss, mycket trevliga!
Jag slösade ungefär två timmar på kommentaren jag fick igår men jag vet innerst inne att den sades för att göra mig ledsen. Vad som är tråkigt är varför personen vill såra mig. As far as I know, så har jag alltid varit god och snäll mot denna person. Nåväl, onsdag och snart har halva veckan gjorts. Det är jäkligt najs, snart helg igen!

Arrividerci

Dancing roach!

Så har dansen börjat. Cardio Strip Dance. Här gällde det inte att vara blyg. Det var upp och ner, kasta med huvudet och se så sexy ut som möjligt. I loved it. Använde muskler jag inte använt sen senaste danslektionen. Stretchade ut och kom ihåg den dagen då gå ner i spagat var småpotatis,Well om en vecka är jag tillbaka där jag var innan. Nu när jag vaknat upp och insett varför jag dansar(cuz its the best thing in the world) ska jag leta upp fler lektioner. Vill dansa mer!!!

Igår efter dansen fick jag lust att se film. Jag brukar oftast avsluta kvällarna med mina böcker, slukar ju dem en efter en men igår blev det film. "Whi did I get married". Smårolig och småsorglig film om fyra par som ifrågasätter sina äktenskap. Jag gillade den men med min speciella filmsmak så kommer säkert ingen annan gilla den,förutom Benne då. Han gillar också Stomp the Yard och alla andra filmer jag får slack for. Well now we are two iaf;)

Runt tolvsnåret hörde jag hur Erik började röra sig i badrummet och kom ut i köket, kallsvettig. Något hade hänt, jag såg det i hans blick. (Okej då, jag hade inga linser så han sa att något hade hänt.) Han hade hittat en KACKERLACKA i badrummet!!!!!! Som den man han är tvekade han, ville fly men slog sig på bröstet, släppte ut en grymt och killed the damn raoch! GOOOOD JOOOOB! URK för roaches, nu gäller det att saneringsgubbarna kommer, ASAP!
Eventful monday, indeed!

Ciao

Two months and counting!

En sak är säker. Man ska inte blogga efter 9pm. Nope not at all. Man skriver så mycke känslomössigt bullshit att man blir lite mörkrädd hehe. Pojkvän, vem vill ha det lixom;)
Back at the Consulate, busy as ever med ny hemsida som ska fixas(ftf rädd men min räddning i form av B gör att känns lite bättre), två artiklar som ska skrivas och en inbjudan till ett möte den 10 september. Men det är kul att vara busy busy.
Ikväll börjar danslektionerna vilket ska bli spännande! Annars är sista veckan i Augusti planerad till en ännu en lugn vecka.
I alla bloggar hemma bloggas det om regn,höstplaner, skolstart och jobbstart och dylikt. Så känns det inte ALLS här. Varje morgon rapporteras det om högre temperaturer som komma skall, solen skiner, folk pratar om den stundande sommaren och för oss som redan jobbat två månader känns det inte alls som om hösten står för dörren.
Jag gillar hösten normalt sett. Det är då jag startar mina listor, my umpteenth time to start a new life, äta nyttigt, ny träning och allt annat men denna hösten kommer inte blir normal. 40 graders värme i september-oktober är la inte normal höst.
Men jag ska göra det till höst så mycket jag kan. Jag ska shoppa höstkläder a la San Diego-style. Dvs Bikinis!! Hehe Sen ska jag göra listor, u know me the list-girl;)
Nu ska jag gå tillbaka till min kämpande med nya hemsidan!

Ciao

Midnight blog

Jag vet inte varför men sedan jag kom hit har jag blivit så fokuserad på att jag är singel. Och att jag inte vill vara det. Har egentligen inte funderat på det så mycket innan eftersom man haft massa på gång och förestående resor och annat. Kanske är det bara något inom mig som säger att nu är det dags men då blir det jobbigt för nu ser jag varje kille på gatan som potentiell pojkvän. Jag brukar normalt inte tänka så och vill absolut inte gå runt och fokusera på det, finns tusen andra saker att lägga ner tid och ork på eller hur?
Det blev inget zoo idag utan beach,tvätt och utgång. Drog mig dock hem tidigt från Stingaree, popcorn och min underbara bok får bli underhållningen istället.
Imorn har jag gjort två månader av tiden och praktiken här i San D. Jag trivs fortfarande superbt bra, danslektionerna startar denna veckan, ska leta upp en kurs att läsa på nätet, samt ett gym eller simhall. Vill sysselsätta mig mer. Då kanske tankarna försvinner och även pressen att man "måste träffa någon". Fast vad vet jag....:)


Ciao

Fly guy

Genom olika sidor hittade jag fram till denna sidan. http://www.flyguychronicles.com En kille som skriver om kärlek och andra olika saker ur män perspektiv. Har gått igenom hela hans arkiv av artiklar och det är ganska underhållande och informativa saker som man får läsa. Lite mer förståelse för killar kanske man kan säga att jag har fått. Men det räcker ju att hänga en timme på stranden med E & B för att inse att man aldrig kommer kunna förstå killar och vad och hur de tänker haha.
Anyway, hans artiklar är roliga att läsa och har blivit ett dagligt inslag. Eftersom jag har en del vänner med killproblem så har jag nu för framtida psykologsessioner insupit denna fakta!;)

Ciao

Sing ur heart out!

Downtown finns det ett ställe som heter Shouthouse. Tredje gången vi var där igår och det blir bara bättre och bättre. Bra musik, folk sjunger med, dansar med och önskar låtar av de superba pianisterna. Med tre öldrickande pojkar satt jag där och smutta på mitt vin(jag körde) och sjöng med. Efter två öl(de heter BAB-big ass beer) började pojkarna sjunga allt högre och som de höll på. Jag skrattade så jag nästan trillade av stolen. Det sägs att ju mer man skrattar desto längre lever man, well så som jag skrattat dessa två månader jag varit här så kommer jag bli 111 år. Det blir svårt för min nästa roomie/boyfriend att få mig att skratta lika mycket som Erik gör. Sen har vi B med sin underbara sopranröst som fick folk i publiken i lokalen att vända sig om och undra vems katt man ströp, lawd.

Äntligen fredag och IKEA, Marabou,filmkväll och tvätt stundar efter jobbet. Imorn ska jag ut med en pilottjej och dricka drinkar och Zooet ska få sig ett besök. På söndag har jag inga planer. Najs.

Have a good weekend y´all!

Ciao

Im belting it out there

Okej, varje gång jag lär känna nya människor dröjer det inte länge förrän personen öppnar upp sig och berättar om olika problem eller annat som de behöver få ur sig. Jag älskar att lyssna och försöka hjälpa så givetvis finns jag där idel öra. Därav självutnämnd "hobbypsykolog" Men eftersom det är just bara hobbypsykolog så kan man som vän vänta sig att få den behandligen tillbaka när man själv behöver prata. Och det känner jag från många håll inte är fallet. Det blir ett hummande, ett nickande och det löser sig nog och sen vänder samtalet tillbaka till personen mittemot. Jättetrist. Sjukt trist. Det finns egentligen bara fyra-fem personer jag känner jag får en annan respons av och därför har jag ju slutat försöka prata med andra och väljer att bara lyssna på dem för de har gjort klart att de inte är intresserade av att lyssna.Sen finns det ju givetvis dem jag inte har en sådan relation till som gör att vi ej öppnar oss för varann men det är ju ej dem jag pratar om.
Ja jag låter hård men jag har insett att ingen kommer göra mitt liv bättre om jag inte säger ifrån. Så here I go, jag säger ifrån. Jag bryr mig om var och en av er men kan ni inte ge mig samma omtanke så vill jag inte längre bry mig om era problem.
Jag har grubblat på detta länge så det var dax idag att let it all out:)

Ciao lovely darrlins;)

PUH,...

varje morgon har jag typ 20 bloggar att gå igenom innan jag kan sätta igång med rediga sysslor, för bloggarna kommer ju givetvis först;) Hittade Gynnings blogg idag vilket gjorde att jag lade till den på listan och ännu några minuter till min dyrbara morgontid.
Alla serier på tv startar nu i USA och än sålänge har jag dessa som jag ska följa:
Lost
Heroes
Californication
Entourage
Dirty.Sexy.Money
Grey´s
ER
Desperate Housewifes
Private Practise
Making the band 4
Whoaw! WHOAWH! Hur ska jag hinna med allt. Erik har snackat om att skaffa TiVo så att vi kan tivoar dem och sen se dem whenever we want. När jag ser listan känns det som en bra idé.
Jag skrev häromdagen att jag ej kan bo i ett land utan svenskt lösgodis, men kom idag på att jag nog inte kan bo i ett land utan Starbucks. Pust stånk och stön, det blir i såfall Köpenhamn, det finn starbucks men också en bro som tar mig till Malmö snabbt för en lösgodisfix.
Faaaaaast när jag läser veronicaw.blogg.se om livet i NYC får jag sjuk abstinens och vill bo där mer än någon annanstans. SUCK, life is hard. Njaeeeeeee
Idag är det E som har gjort matlådor och han har ej provsmakat maten innan. Så om en timme blir det att våga sig på dem. Scary.
Jag har äntligen efter 2 månader fått in mina skattepengar på mitt konto och kan nu unna mig att leva lite mer. Så imorgon ska jag go wild and crazy och göra BÅDE pedicure OCH manicure!
Livin life on the wild side.

Ciao

Who dares to?

Min vän micela.blogg.se skrev idag om något hon läst i en bok, nämligen att man borde se på sig själv som andra ser på en. Men hur vet man då hur andra ser på en? Ska man våga sig på att fråga sin omgivning och kommer dem i sin tur säga sanningen? Det skulle nog vara skoj att be sina vänner säga exakt hur de ser på en....Frivilliga?Haha

Idag har varit en riktigt bra dag på Konsulatet, jag har jobbat med Eventet vi planerar för den 23 september, sett Usain Bolt överlägset ta guld, snackat med de nya praktikanterna på handelskammaren, ätit god lunch, läst massa roliga bloggar och startat projektet med nya hemsidan Vi lyssnar även på Sverige- Frankrike matchen på radio samt att jag får rapporter från en fransman via MSN, får inte missa en enda detalj:)

Om en timme är det sol i bokform och på himlen.

Ciao

Okär OS-tittande sömmerska

Jag har inte varit kär sen 2003. Detta kom jag på under tiden jag satt och tittade på OS igårkväll. De jag träffade efter amerikanen var faktiskt inte kärlek även om jag tror att jag ville att det skulle vara det och låtsades som om att det var det. Men no, jag har varit kär en gång and thats it. Och ska jag vara ärlig, så vid 25 års ålder hade jag kanske hoppats på att få uppleva den känslan åtminstone två gånger. Men som alla säger, det kommer när det kommer, man ska inte leta upp kärleken, den kommer när du minst anar det. Yeah well, så som jag flyger och far över jorden så är det banne mig bäst att kärleken hänger på för slowmotion är inte min grej;)

Jag spenderade kvällen ensam igår. Erik såg hela tre filmer på bio igår, crazy den mannen men kan man smyga runt inne på en bio och se två gratis filmer så klart man ska göra det! Jag lagade mat, kollade OS och Making the Band (P.Diddy är ju helt konstigt galet weird) Det finns så många snygga killar som lyckats ta sig till OS(eller tycker jag dem är snygga för att de är så duktiga?) Nåväl underhållning är det ialla fall, OS!
Det är kul att få se OS ur en amerikansk synvinkel. Det är såklart stort fokus på de amerikanska stjärnorna men även på Usain bolt och faktiskt var det mycket fokus på Susanna Kallur som de uttalade Kalår, man fick se alla hennes lopp och också diskussion om hur duktig hon var osv. Skoj. Dock har vi ju ej gjort något bra OS hittils vilket är mindre roligt.

Ikväll ska jag sy. Två av mina kjolar har gått åt pepparn och den ena kan jag fixa själv. Så sy, städa och OS. Både jag o E har bestämt oss för att ta en lugn vecka och poolen/solen tar hela eftermiddagen.

Håller på med ett Event här på Konsulatet vilket är skoj så Ima get back to that!

Ciao

Its over...hehe

Mina planer på att bo utomlands har totalt grusats. Det kommer inte funka. Och anledningen till det är det här

Sverige har utan diskussion världens bästa lösgodis. Hur kan man välja att leva i ett land som inte har detta godis? Hahaha, som tur är finns ju allas vårt kära IKEA, dit jag ska på fredag för att inhandla lådor till diverse saker. Kanske en dumle eller två får följa med hem....?
Jag står inför en stor utmaning vill jag lova er. På grund av olika anledningar så kommer vi att skapa en helt ny hemsida. Vem får då göra det, jo jag. Från scratch. Det blir att inhandla en domän och därefter sätta upp denna eminenta hemsida. Det kommer bli många blod svett och tårar men lyckas jag blir det superbt att skriva i CVn! OM jag fixar det dvs;)
Nu ska jag hjälpa J och städa ur sitt kontor, företaget går ej så bra så hon flyttar in till oss, FUN!

Ciao

Back and tired

Att man kan drömma om de mest hemska saker. Jag vaknade upp vid sex-tiden, gråtandes. Det var en hemsk dröm och tyvärr verklig men jag lugnade mig när jag insåg att det inte var sant. Jag drömde typ exakt samma dröm sex år sedan då jag var i USA senast. i wonder why...
LA var lika bra denna gången, jag och Ash tog en startour och fick se finfina hus.

VI käkade på restauranger, körde förbi Viper Room, House of Blues och Il Sole, kändistäta hak. Vi bsökte Glendale utomhusköpcenter där jag fick shoppa på H&M. På hemvägen besökte vi en mormonkyrka, nog den finaste jag sett to date.

Det har varit trevligt att ha Eriks vänner här men det är extremt skönt att nu vara själva. Att bara komma hem och bara vara. Det har ju varit lättare för mig än Erik men ändå. Denna veckan ska jag inte göra mer än ligga vid poolen, läsa min bok "En halv gul sol" mycket bra än så länge, E & J, tror den kan vara något för er! Kolla OS och jogga på stranden. Inte ett knop mer än det.

Ciao

Goin back to LA

Finally Friday. Vi inledde dagen med att svänga förbi Starbucks vilket resulterade i att vi var tio minuter försenade, aja baja:)
Om tre timmar åker vi till LA. Det ska bli roligt att komma dit igen. Jag ser fram emot att se ta emot mina tre musketörer och visa dem LA och allt som finns där. Man hör om tjejgäng som gjort roliga resor över världen men jag och mina flicks har aldrig gjort något sånt. Därför hoppas jag innerligt(no pressure ladies;) på att E,J och S masar sig hit i dec så vi fyra kan go wild and crazy en sista(maybe) gång innan alla ska börja jobba och vara allvarliga å sådär! Eller vad säger ni ladies?

Igår när jag kom hem från jobbet fick jag ett ryck. Jag gjorde matlådor till mig o E, jag strök mina skjortor, städade undan all tvätt och diskade och hade mig. Jag kommer bli en excellent flickvän/fästmö/fru till min framtida Pojkvän/fästman/fru, u know it! Jag övar mig flitigt på E och han verkar uppskatta det hehe, who wouldnt;)

Ha en bra helg y´all

Ciao

Jobb out fit, Im in the out fit träsk too!

Då alla håller på med "dagens out-fit" så kan jag ju hoppa på bandvagnen och köra dagens jobb out fit. Jag tycker det är lite lite komiskt att vi ska ha business attire när vi sitter i ett litet rum utan fönster och har en besökare i veckan. Jag och Erik är mest uppklädda på kontoret och ibland ser vi lite out of place ut MEN det är ändå ganska kul att klä sig såhär så inför framtida jobb och det har faktiskt ändrat mitt sätt att se på kläder in general.

Åsså ska man skriva vart man köpt det eller? Haha okej då
Skjorta från Gant
Kjol från Massimo Dutti
Armband från J.LO
Vad tycker ni ärligt om håret? Det är lite tråkig färg ser jag nu i detta ljuset men som sagt slingor blir det i nästa vecka. Och sen en ny frilla, NAJS!
Lyssnar just nu på "Miss Independent" med Ne-Yo, very nice song!

Ciao

Reinvention

Så var man ensam på kontoret idag. Igen. Haha. E firar ett årsdag med sin tjej så han tog ledigt. Inta bara därför men också för att umgås med polaren som är här. Så jag håller ställningarna här själv. Funkar bra. Ni ser ju att jag hinner blogga:)

U always want what u can´t have, right? Jag vill mer och mer för varje dag som går bo kvar i landet men då det är nästintill omöjligt att få ett visum så kommer jag med all säkerhet få lämna landet någon gång i januari. Och bara för att jag inte får vara kvar så vill jag ju givetvis det. Y´all know how it is. Men jag ska försöka med att ansöka om arbetsvisum och kanske kan lura någon arbetsgivare att sponsra mig. Blir det inte så, så är det Paris som får bli min nästa hemstad. Jag.vill.inte.bo.i.Sverige. Jag vet vad det är som gör att jag trivs så bra utomlands, far away från mitt hemland, och varför pina sig och bo någonstans där man inte trivs, eller vad säger du Eme?? Haha

Eftersom denna månad varit fokuserad på träning och rätt kost så blir det annat fokus nästa månad, jag funderar på att ändra frisyr och såg dessa bilder

Kanske hade någon av dessa frisyrerna varit något? Mitt hår har ju en mörkblont/guldton nu och jag har kommit på att när jag var sådär blond så försvann mitt ansikte men nu ser man ansiktet än håret, yes jag har en del att grubbla på i mitt liv kan jag be att få tala om:)
Anywhoo, eftersom jag reinvent my closet, har blivit så brun och fin så hade en ny frisyr varit gräddet på moset.
Imorn bär det av till LA (som jag nämnt tio ggr je sais). Jag och Ashley ska åka moviestars touren och se alla kändisarnas hus och sen ska vi shoppa i Glendale, där det finns ett asbra H&M enligt säkra källor. Det känns lite som om att komma hem när man är på H&M och jag behöver handla billigt nu och H&M rules. Ska jag göra resor under hösten får man spara in på kläderna. Typ.
Den vita klänningen jag hittade i Santa Monica är ett minne blott, hittade en annan blå med söta vita knappar på Macy´s här i San D som jag slog till på. Den är mycket snyggare men kräver att jag inte äter en enda burgare de närmsta 3 veckorna haha. Och vi som ska prova In & Out Burgers i helgen..shoot.

Jag ställde den frågan häromdagen, mest till den som ville svara. Hur klarar sig alla kedjorna här? Carl´s Jr, Fat burger, In & Out Burger, MCdonalds, Burger King, Jack in the box och tio andra. Alla har de samma koncept? I don´t get it.

Nu ska jag jobba vidare på Event Calendar-listan!

Ciao

Nothin to tell

Jag har ingen alls lust att blogga. Det har typ inte hänt på de senaste månaderna. Vardagen är ju här nu på riktigt, jag har mer att göra på konsulatet( i ett nafs kom det!) och det finns inget spännande att rapportera. Hade svenskar från Båstad som hälsade på igår och vi gick och käkade tacos och sen yogurtland.

Köpte ny datorväska förrförra helgen, den ser ju ut som en vanlig väska men tji fick den som trodde det, så nu slipper jag gå runt med en ful grå väska som det står datorväska skrivet på typ.
Ikväll blir det BBQ med lite folk, inget annat spännande att rapportera. Ni då????


Ciao

Coronado

Ella sa till mig igår att jag borde ta mig till Coronado Island här i San Diego. Senare samma dag sa E och N att de skulle ta sig dit så jag hängde på. San Diego skyline är fin, not as NYC Skyline men ändå, fin.

Jag gjorde håret igår och jag är relativt nöjd med resultatet, ni ser ju på kortet att det är guldblondin jag kan kallas nu. Kommer att fixa slingor nästa vecka så blir det mer levande. Att man ska behöva göra allt själv, SUCK:)
Jag ska ärligen säga att jag har inte supermycket att göra här på konsulatet men jag har gjort en lista nu på saker jag ska göra så resten av veckan kommer bli mer uppgiftsspäckad. Jag har www.swedishcenter.org som jag sköter och uppdaterar, kommer bli fler uppdateringar in the near future. Sen kommer vi skapa en ny hemsida inom en snar framtid så det kommer bli mycket jobb med den.
Idag ska jag leka guide åt en kompis lillebror och hans polare som är på besök. Det är lugnt på aktivitetsfronten.

Lata

CIao

Can´t help but listen to u

Jag har återupptäckt Darren Hayes. Jag brukar komma tillbaka till hans musik då och då under åren och förra helgen när vi körde till LA hade vi lagt in "Affirmation" på skivan och det fick mig att ladda hem alla andra låtar. Han e fantastic och musiken är wonderful.

Speciellt hans versioner av "Can´t help falling in love" och "I´m lost without you"
Det är en långsam dag på jobbet idag, har inte många uppgifter att ta tag i, dock ska jag göra en lista på vad jag kan göra under resten av veckan, kanske håller mig lite sysselsatt iaf. Ieftermiddag ska jag slutligen ta tag i mitt hår. Har väntat länge nu med att göra det mindre gul/vitt med rädsla för att det blir grönt. Men here goes nothing, lika bra att ta tjuren vid das horn, nicht?

Ciao

Hola Senorita, I have real Gucci for u!

Nej fast i Mexiko blev jag inte. Jag blev inte ens misstrodd och förhörd när jag gick tillbaka in i USA. Mexiko var fint på ett smutsigt sätt. Tiujana är väl kanske inte den finaste delen av Mexiko utan där samlas försäljare, tiggare: fattiga alltså för att störa turister och försöka få dem köpa så mycket som möjligt.

VI käkade lunch och strosade rundor innan vi tog oss tillbaka to American soil. Kul att kunna lägga ett land till på listan. Förhoppningsvis kan jag åka dit någon mer gång!
I lördags var vi på American Football. Stadion var sprängfull(med boys) och det var skoj att ha fått se en sådan match med även om jag inte redigt hängde med i reglerna.

Det har varit en späckad men kul helg, har blivit än mer brun så jag ska nog ta det lite lugnt i veckan. Dock har jag inhandlat världens bästa lotion.
Hittade den på Bath&Body Works och den luktar så gott att jag låg och sniffa lite på min arm igårkväll, weird? Maybe haha. Anywhoo. Detta är vad som hänt i Staterna. Oh och som E sa, Bernie Mac och Isac Hayes har gått bort, jag blir lika illa berörd när en kändis går bort, så också denna gången. I veckan har jag inget inplanerat, dock en kompis lillebror stops by San D i veckan så får la hänga med dem ett tag:) Vi ska ju tillbaka till LA på fredag så bäst att spara pengar.
And oh vi körde porsche till jobbet idag

Känn på den ni:)

Ciao

Analyze this

I Sverige är vi bra duktiga. Vi källsorterar, vi åker tåg mer och mer och försöker göra allt vi kan för att rädda vår värld från att förstöra miljön. Vi är minsann 9 miljoner duktiga människor. 370 miljoner amerikanska invånare, 41 gånger så många som svenskarna, de källsorterar inte, de kör bil så det står härliga till och tåg och buss är bara för low class dvs de som inte har råd med bil, typ uteliggarna. Jag fick rådet när jag kom hit att inte åka bussen med någon form av tillhörighet av värde(läs dator) för de tar den ifrån dej. Varje dag tömmer de soporna utanför vårt hus, varje dag dundrar lastbilen fram som dock går på natural gas. Ett steg i rätt riktning. Bra Amerikat. På Radion säger dem att vattnet börjar ta slut i USA så nu måste vi spara in på vattnet, är inte typ jorden täckt av 80 % vatten? Det är roligt att se skillnader och le lite åt dem. Jag själv är inte glad för att källsortera(vem e d?) så jag klagar inte men hur löjligt känns det inte att 9 miljoner svenskar kämpar med att få flaskorna i rätt påse medan 370 miljoner amerikanare bara trycker ner kaffesump,plastflaskor och glasbehållare i en och samma?

Ikväll blir det grillning hos oss, vi har en stor grill ute vid poolen och vi har bjudit in lite folk. En tjej åker hem på söndag så det blir sista festen med henne. Såg att jag efter onsdageftermiddags solning faktiskt fått lite färg så idag blir det mer sol inför kvällens övningar!


Gick på jakt efter min klänning igår på Macy´s men hittade istället en ännu finare klänning, som dock kostade $30 mer än den andra men denna var än sötare, som min bror skulle säga "helt rätt i tiden". Dock kräver den att jag låter bli resten av godispåsen som väntar därhemma. De som kommer tidigt ikväll kanske kanske får en godis eller två!
Have a great weekend, om jag ej är tillbaka på måndag är jag fast i Mexiko!

Ciao

080808

Jag vill börja med att be om ursäkt till Cristopher för felstavningen och hoppas att han kan förlåta mig genom att ikväll låta honom gå ut med oss, friends?:)
Jag lyssnade för första gången igår på sommarpratare på radio P1 och började med Robyn. Asbra var det. Sen följde jag upp med Paolo Roberto som jag ännu inte lyssnat färdigt på. Men Robyn sa många saker jag kunde känna igen mig i och E, du borde lyssna på henne, ladda hem, på något sätt tror jag att du fattar vad jag menar. När jag flyttade till USA 2002 fanns det inget annat land jag ville bo i, US and A and nowhere else. Efter året som Au Pair ville jag aldrig se barn igen och jag ville aldrig bo i USA igen. Men när jag kom tillbaka för att ännu en gång bo här så insåg jag att jag kommit över det jag då kände och igen känner jag love love love för landet. Precis som Robyn pratar om. Vad jag älskar med landet är att det finns så många olikheter från coast to coast och olika människor. Det finns hochiemamas med 50 kg för mycket med daisy duke shorts på sig and she is according to herself and many others FIERCE! Det finns hip hop wannabes med femton fake kedjor inköpta på the corner store, five dollars for 15 chains, bitches! Ima hustler u know, säger de med hundögon när de ber dig betala för drinken de precis erbjudit dej, priceless.
Killarna med hoodies,sneakers och baggy jeans, med footballs eller baseball bats i händerna- those are the real american men, eller de amerikanska högljudda flickorna med nasala skrikiga röster. Hip hop-kulturen eller The Jonas brothers fansen. Obama-anhängare eller haters. I Sverige har vi inte dem extrema skillnaderna och jag sakanr det. Varje gång man kommer hem inser man hur många blonda flickor det faktiskt finns där, hur alla ser och klär sig likadant med undantag för en accessoar, hur killarna har tighta kläder och klagar på folk med större storlekar, det kan fakitskt vara snyggt med större strl än de jeans som stramar åt höger och vänster:)
Hur svenskar reagerar till andra ethnicities och pratar om folk vi kanske inte är vana vid hemma i Sverige, som om dem vore något annat än vi. Det är roligt att höra att Robyn bara lyssnade på hip hop/RnB och typ var den enda som gjorde det då, så kan jag känna mig typ nu ibland svenskar som den enda som inte avgudar Winnerbäck, El Fakir eller bara måste gå och lyssna på Håkan effin Hellström. Det är ju typ bara jag som kan hela fiddys låtar....

Don´t get me wrong, jag gillar såklart mina svenska med människor, speciellt mina sköna vänner hemma och de coola peepsen jag har träffat här! Det är bara funderinga utifrån tankar som flyter runt i mitt way to blond for the moment-head.
E & J, jag vill till Paris, y´all know I do, och jag har en plan om hur jag ska gå till väga för att få ett OKEJ jobb i Paris utan att få en chef som hemska Toni- men jag kan la ej skriva det här, de 40 läsare som jag har kan ju sno idén:) Men givetvis ska jag delge den när den är satt in motion, be so sure!
Första veckan av healthy month slutade med 1,2kg mindre, en stor godispåse från Karamellkungen och ikväll blir det utgång. 080808 is a gooood date. And oh The Olympics startar idag- exciting!

Ciao

Mina två första jobb

inför våren har jag sökt idag! Jobben finns i New York City. I know I know, jag tillåts inte att arbeta i USA om jag inte har ett visum vilket jag inte kommer om inte företaget sponsrar mig eller jag gifter mig en amerikanare. MEN jag ville se vad jag får för svar. Det enda jag förlorar är tiden jag lägger ner på att skicka ansökan, right? Ska också om någon månad eller så ta tag i Paris jobben. Har ju min lilla idé om hur jag ska gå tillväga där.

Det blev mycket att göra idag på min ensamma dag och jag trivs alldeles förträffligt med mina arbetsuppgifter. RInga samtal, kontrollera passuppgifter, skriva pressmeddelande, hjälpa virriga svenskar och tjattra med J på kontoret bredvid. Jag vet också vad jag ska söka för sorts jobb inför nästa år och it.feels.great. Nu ska jag leta vidare efter liknande jobb att söka i NYC, kanske kanske något av företagen inser att min kompetens, underbara personlighet och charm inte går att låta glida dem genom händerna....I girl can dream right?

Så fort jag kommer hem blir det att ta tag i barret, det har börjat gulna lite känns det som så det är dags att ta tag i det, eftersom mina färglinser gör mina ögon mörktmörkt bruna ser det ut som om jag har två hål mitt i ansiktet surrounded by gult svinto, hehe. I sight for sore eyes, for shizzle.

Ciao

Gooooooooooooooooooooooooood

morning!!!! Idag har jag äran att sköta konsulatet helt själv. E har tagit ledigt och de andra är också lediga. Givetvis ringer telefonen stup i kvarten och jag har besök som vi typ aldrig får oanmält. Hur ska jag nu hinna blogga??? ;)

Igår var jag med den andra tjejerna på Dragshow i Hillcrest. Det var helt a waste of time att jag spenderat en timme emd att föna, sminka och klä upp mig inför kvällen då 99% var homosexuella män. Det var ganska gulligt att se alla dessa män gå runt och hålla varann i handen eller pussa lite sött på varann. Inte lika gulligt var paren som grovhånglade men vilket par är någonsin det oavsett kön? Dragshowen var skoj och underhållande dock tycker jag att utdelningen av 1dollars var lite överdriven. Killarna gjorde ett bra jobb med att mima till låtarna och dansa och en av dem var ruskigt lik Cher/ Marilin Manson men sååå bra var det inte att de skulle få plocka dollars efter en sekund av framförandet. Men det var en kul och annorlunda kväll och musiken var bra!

Igår hittade jag en del bloggar som hejvilt diskuterade Blondinbellas "övergrepp". Eftersom jag bara läst lite grann om detta via hennes blogg, Aftonbladet och DN har jag inte fattat att folk faktiskt tror att det är ett PR trick. Ifall att det är det så tycker jag hon är den hemskaste människan, hur kan man ljuga om en sådan sak vi tjejer kämpar mot varje dag? Ifall det inte är det så tycker jag att alla människor ska stödja och slåss för henne. Övergrepp, hur de än går till, är fel och ALDRIG OFFRETS fel.

Jag fick lite tips idag av J om hur jag ska gå tillväga för att kanske få stanna i USA nästa år, det ska bli mitt lilla projekt under hösten. Jag vet inte om jag vill stanna till 100% men jag vill prova och se om det går. Giftemål is out the question som det ser ut nu, så ska jag stanna ska det vara tack vare mig själv.

Nu måste jag ta tag i mina uppgifter som ligger här och pockar på min uppmärksamhet.

The verdict is in: The dress is to be bought..if I find it next weekend, ska kolla Macy´s här i San D i helgen också!

Ciao

Wohooo

Wow. Att gå från 19 unika bloggläsare till 45 på samma dag är extremt hilariously cool! Så många har jag aldrig haft! But keep it up folks, kul med så många läsare! Det ser ut som jag får ta mig tillbaka till Santa Monica nästa helg och köpa klänningen, om den finns kvar. Annars ska jag spendera tiden i LA med en starmap och köra runt bland kändisarnas hus, kanske man får en glimt av någon "betydelsefull".
Dagen har gått fort idag och om en knapp timme blir det mer läsning vid poolen innan jogging för att sen ta mig till Mo´s för drag show! Jag lovar, kommer en av dessa "personer" upp och vill ge mig en lapdance kommer jag bitch slap him/her back to den lilla håla de kom från:) I don´t do lap dances haha.

See ya 2morow!

Ciao

Varje morgon...

...slår jag och E på TVn för att få ta del av nyheterna. Det känns som en viktig del av våra konsulära uppgifter att vara uppdaterade. Idag informerade de om att det nu finns ett nytt varningsystem ifall man glömmer sina barn i bilen. VA? Glömmer sina barn i bilen, bara idioter gör det!!!! Eller kanske ska jag säga amerikanare. När du går ut ur din bil komemr du ihåg att ta med handväskan så det inte ligger något i bilen av värde för evenutella tjuvar. Men har du barn kommer du väl för bövelen ihåg dem utan att något som hänger på din nyckelknippa börjar pipa???!!!! Även om jag älskar att bo i detta land upphör jag aldrig att förvånas över hur mycket skit de kommer på, och hur dumma många av dem verkar vara. Hur mycke ologiska saker! En sak de har dock som är superbra är Carpool. Eftersom det finns sjukt mycket bilar och eftersom alla amerikaner kör varsin bil har de nu en egen fil för de bilar som har fler än EN passagerare. Så när vi körde till LA var vi TRE i bilen och fick därför en egen fil att köra i och susade om alla andra! Jihaaa! Det var inte många som körde i den filen så trots att du får en egen fil när ni åker tillsammans uppmuntrar det inte amerikanare till att samåka. I know why. För den ostdrypande burgaren, supersize coca-colan och de tre pomme frites påsar måste JU få plats på passagerarsätet, hallloooo?

Eftersom detta är en healthy month så kommer nästa månad bli en make-over month. Yes, jag har börjat med teman på mina månader. Jag håller på att gå igenom min garderob då jag har kommit på att jag vill ändra min klädstil, har fått mega mycket inspiration de senaste veckorna och ser kläder på ett helt annat sätt än before! Så himla skoj! Eftersom håret ser ut som" hej kom och hjälp mig" så ska jag ändra det också, funderar på att bli mörkare...Shall I leave my blondness? HELL NO haha men en annan nyans got damn it!
Köpte världens finaste armband på Macy´s i LA  och är sugen på att rensa ut alla smycken och köpa nytt nytt nytt! Jag blev påmind idag om att mina skattepengar inte kommit än(GOT DAMN U SKATTEVERKET) så när de kommer, förhoppningsvis i Sept så kan jag få shoppa loss litta, lucky moi!
Dock ångrar jag att jag inte köpte denna klänning i LA eller vad tycker ni?

The winds of change, I can feel them och jag tror det beror på att jag mår.så.bra. Är det orättvist att man får ha det så bra som jag har det #knack knack i bordet#? Läste på en kompis blogg om karma. Jag tror faktiskt att jag förtjänar att ha det som jag har det om man tänker tillbaka två år...

O vet ni, jag ska faktiskt till LA nästnästa helg igen, again lucky moi!

CIao

Know what?

Vet ni vad. Jag vill också vara kär. Jo minsann och da. Jag har min kära vän därhemma som minsann säger att man inte blir lyckligare av att vara kär. Fast. När man ser par som detta så blir man lite avundsjuk i tredje tån på vänster sida från vänster räknat.

Jag erkänner det vitt och brett, no shame here lixom. Desperado är man inte men det ser ju mysigt ut, eller hur E?:)

Ciao

Hade det inte..

...varit coolt att gifta sig den 080808? Eller 090909? Nej 101010 slår bäst. Det ska jag minsann satsa på, ett bröllop den 10 oktober  2010. Höstbröllop. Sweet. Jag vet ju redan hur min klänning ska se ut, size på bröllopet och hela faderullan. Vi alla vet att det saknas en groom men who needs one när alla andra detaljerna är på plats? Om någon av mina vänner går i giftastankar och av någon anledning bestämmer sig för att ta mitt datum, så I will kick ur cute litle a¤¤ mohahaha. Det är en superbt bra dag idag, haft lite att göra på jobbet och ska i eftermiddag läsa min superbra bok vid poolen medan tvättmaskinen tvättar och erik dammsuger hehe, take a hint darrlin! Nejdå det ska jag göra, det är städar och tvättar dag!

Klubben vi var på.Kress. Parkeringen. NAJS

Ikväll blir det film och popcorn!

Ciao

LA news again:)

LA var coolt. Galen som jag är i kändisar fick jag besöka flera av de ställen jag sett Brittan und the andra exita.'
Efter inköpet på Kitson tog vi oss till Starbuckset som förmodligen massa celebs varit på och där fick jag mina första frappe detta året, min nya favorit, Mocha Frappucino Light,
Jag fick även se(som jag skrev i tidigare inlägg) stjärnorna och givetvis hittade jag mina favoritstjärna

Det var himla skoj att få komma dit och E är som vanligt underbart sällis. Fick även se mig den sötaste killen jag sett sedan jag kom hit. Första starbucks, där stod han i kön och vi log lite fånigt mot varann, hihi lite roligt med flörtande ändå:) Idag åkte Eriks kompis hem och imorn kommer nästa och vet ni vad? Han har precis varit och köpt lösgodis till mig!!!!! Så på fredag får jag gotta till det med mitt älskade godis, det är typ det enda jag saknar med  Sverige! min healthy month går mycket bra, är dock pank som en kyrkråtta. Så jag kommer följa med på aktiviteter som E och N kommer göra men jag kommer inte spendera en dime. I helgen ska vi tillbaka till Outletet vid mexikanska gränsen. Ash och N ska shoppa, erik och jag ska sitta med varsin bok på Starbucks, vi har ej råd. Sen ska vi ställa bilen och gå över till Mexiko och käka middag. Känn på den! PÅ kvällen blir det amerikansk football, ska bli skoj att se!

Ciao

Back from LA


Sweet weekend. Jag har varit på Robertson Blvd, Hollywood Blvd, Rodeo Drive och sett Hollywood skylten. Jag har sett två kända ansikten men bara b-kändisar som jag ej kan namnet på. Jag har inte blivit insläppt på up scale klubben Les Deux, utan fick fortsätta till Kress och Vice som var minst lika bra. Jag har shoppat på kitson där Paris och Britney handlar ALLTID. Har gått förbi The Ivy där kändisar alltid käkar men såg ingen. Jag har strosat på Santa Monica Promenade. Druckit massa starbucks, ätit god mat och njutit av värmen. Blivit sminkad av Ash,eriks gf på the Grove där apparently Rihanna ska vara hela tiden.Har sett stjärnorna på gatorna, massa fina pojkar, vackra människor. När jag får kameran att fungera ska jag visa er med ett mer utförligt inlägg.
I like LA a lot, fick dock ej känslan att här skulle jag vilja bo men jag gillade staden. Nästa gång ska jag bege mig upp i bergen och leta upp the stars! EN redig kändis måste jag se under min vistelse här på västkusten. Jag körden även bil INNE i LA och hela vägen hem. Sexfiliga motorvägar(brush ur shoulder off:) Sen har jag också kommit fram till varför jag tenderar att gillar mörkare killar och foreign boys, men det ska jag inte skriva om här!

Tjolavippen, nu ska jag på lunch!

Ciao

Down but its workin its way up

Okej, jag sörjer fortfarande mitt hår. Varje gång jag tittar i spegeln blir jag nästan lite tårögd. MEN jag vet ju att jag kan fixa till det, antingen med silverschampoo hos A i eftermiddag eller med en toning på söndagkväll. Så egentligen behöver jag inte sörja..men man gör ju det ändå lite grann.
Anywhoooo, det är bara typ tre timmar tills vi börjar vår roadtrip till LA! Vi(mest Erik) har knåpat ihop en skiva som vi ska lyssna på, jag har tidning och bok och snacksen ska Erik hämta hemma när han plockar upp visiterande vännen. Ska bli spännande med LA, indeed.
Medan jag är i LA så kan ni få hålla till godo med denna mannen så länge!


Ciao

Katastrof

Är det omöjligt för hårfrisörer att göra blont hår ordentligt och rätt? VA? När jag lämnade salongen igår såg jag ut såhär

Det är jätteblont och jag ser ut som en bimbo, det är än värre i ljus, gult, vitt blandat. Jag sa till henne att jag inte var nöjd och bitchen svarar med att hon kan lägga in mörk färg men det kostar 85 dollar till. Jag blir så jäkla trött, här snackar de om att man ska gå till frissan för det blir bara skit när man gör det själv BULLSHIT!
Jag har inte haft tid att fixa det då vi var på theater och bar igår och idag åker vi till LA direkt efter jobbet. Det får bli att fixa på måndag. Men det är så ledsamt.
Teatern var underbar, baren efteråt var mysig och härlig med live musik och roliga låtar. Sällskapet är som alltid wunderschön, de lyfte upp my spirits när jag inom mig sörjde mitt hår. Så jag får gå runt som en platina blond bimbo i LA, sen får jag fixa tillbaka det....Ännu roligare är att hon sa: U look like a natural blond, mitt svar MOHAHAHAHAAHAHA.

Ciao


RSS 2.0