Pank men lycklig

Picknick, middag på Hooters och Wild Animal Park. Vi fyller minsann dagarna med aktiviteter. Spenderar pengar som om varje dag vore den sista och lever som om vi vore på semester. Igår insåg jag dock att jag inte kan fortsätta såhär. Så Augusti healthy month började redan igår. Har nu morgonpromenerat både onsdag och torsdag vilket jag är stolt över! I eftermiddag blir det tidningar,slingor hos frisören och sen teater downtown.

Imorn styr vi norrut mot LA, det ska bli himla spännande att äntligen få komma till denna stad. Det kommer bli Robertson Blvd, Rodeo Drive, Hollywood skylten, stylad av Es flickvän(jobbar i sminkaffär),sökande efter en blommig klänning, sightseeing, besök på Kitson(där alla celebs handlar) och utgång på nattklubb. Pank som en kyrkråtta kommer jag sedan nästa vecka sitta hemma varje dag hahaha. Men Oboy har vi kul!
Det känns även mycket bra att jag nu fixar hemsidan utan några problem, mitt normala tillstånd där tålamodet försvinner efter fem sekunder har försvunnit och jag kan nu med ro ta itu med problemen som dyker upp. Supersweet!
Har även haft tankar på att kanske vilja stanna i USA efter praktiken, vilket är omöjligt då jag inte på något sätt kan få visum, förutom att gifta mig eller få någon snäll själ att sponsra mig...Vi får la se!
Efter en grande kaffe från Starbucks och en vattenflaska måste jag avlägsna mig!

Ciao

Dreamgirl

The definition of a dreamgirl:
If u can believe it, u can be it. Its the best version of ourselves, the one we aspire to be. The knock-down, drag-out.fabulous, smart, funny,sexy,fearless,I´ve-got-it-all-togheter-and-I-know-what-I´m-doing kind of girl.

Jag hade en av dessa coola tjejer på min msn idag. Hon sa detta om sig själv och frågade om jag tyckte hon lät ego. Vad jag gjorde var att LE. Stort. Det finns ju inget bättre än att höra att en av ens bästa vänner mår superbra,har allting under kontroll och är stolt över sig själv. Jag känner mig som henne. Oftast. Man har sina svackor men jag har dem mindre nu än någonsin. Jag önskar för alla mina homies att de har dessa känslor. U go ladies!!

Nu blir det avskedsmiddag!

Ciao

Earthquake!!

Har precis upplevt en jordbävning här i San Diego. Satt lugnt och fridfullt vid min dator när allt började skaka. Trodde faktiskt att Erik tog ut sin frustration genom att skaka loss lite men so was not the case.
5.8 på Richterskalan och Aftonbladet var först att rapportera i Sverige. Erik var före DN,       GOOD JOB erik!

Det var häftigt samtidigt som det ändå är ganska skakande...:)

Ciao

FAN

Jag raderade bilder från min kamera utan att först lägga upp den på datorn. HELVETES JÄVLA SKIT. Hur JÄVLA trög får man bli!?!?!?!?!!?


Brittan i all sanna glans!

Såg att E hade skrivit i sin blogg att hon hade blivit inspirerad av mina joggingturer. Varför jag inför denna healthy month är för att jag ser hur en annan person tagit tag i sig själv och spottat upp sig. Jag talar givetvis om min kära Brittan:)

Hon har minsann kommit iform igen efter sin svacka och jag tänker, kan hon så kan jag. Har la inte haft en svacka dock;) Så nu kör vi så det ryker. Eftersom min roomie vet om planerna kommer han säkert hålla koll på mig, med HÖKÖGON!

Ciao

Fullt ös!

Måndag morgon. Igen. Men idag är vi för första gången i våra nya lokaler. Jag ska inte ljuga. Det suger ganska hårt. De förra lokalerna var fina och låg centralt. Nu sitter vi typ i ett förrådrum med no AC och inga fönster. Men det är ju ej lokalen som definierar praktiken. Jag ska fortsätta med mina uppgifter och idag ger jag mig på hemsidan one more time!
Igår blev det lite shopping i fashion och Mission valley innan vi tog oss till Cheesecake Factory för dinner. Vi fick vänta 50 minuter på bord och fick sedan kasta i oss maten för att hinna till bion kl 8. The Dark Knight. Filmen var bra. Nothing more to say about that one.
Veckan är igen späckad av aktiviteter:
Idag- Baseball
Tisdag- Avskedsmiddag för Emelie & Veronica
Onsdag- Eriks tjej Ashleys B-day(Wild Animal Park på dagen, fått ledigt:) och Dinner på Hooters)
Torsdag- Phantom of the opera-theater, getting my hair did.
Fredag-Lördag-Söndag-
LA!!!!

På fredag har jag varit här i en månad. Juli har varit sjukt underbart bra. Jag är så glad över att jag fått chansen att få bo här och göra denna praktiken, inte en sekund ångrar jag mig. Om ni trodde att jag e confused utifrån inlägget angående killar, so fear not, jag har aldrig mått bättre än jag gör nu! Får jag fortsätta må såhär hela tiden, ja då finns det inga gränser för vad jag kommer klara av i framtiden! Dock så har månadens leverne satt sina spår och jag känner mig inte tillfreds med min träning och mina matrutiner. Så den 1a augusti inför jag healthy month. Under augusti ska jag försöka att leva väldigt nyttigt och träningsrikt i 6 dagar och ta det lite lugnare den sjunde. Dock innebär inte healthy month på något sätt att jag skulle sluta leva, det är bara att man orkar ju så mycket mer när man håller igång! Låter som en bra idé eller hur? Varför jag berättar är för att i slutet av augusti måste jag ju redovisa results;) Vet man att andra vet att man jobbar mot ett mål så har man mer press på sej:)

Jag hoppas alla ni andra har det lika bra som jag, i alla de städer och byar ni alla befinner er i!

Ciao

Skrattattack

Ni borde vara avundsjuka på mig. Inte för att jag får bo i San Diego i ett halvår. Inte för att jag har fått en bra praktik eller för att ni inte ser ut som jag (mohahaha) UTAN för att jag får bo med Erik. Han e ju så jäkla rolig att jag skrattar så magen hoppar varje dag. Igår skrattade jag så jag inte visst vart jag skulle ta vägen och finns det något bättre? Nu har han även en polare på besök som fyller på skratten!
Shoppingen igår på outletet blev mycket trevlig, hittade små fynd, välbehövliga saker som sov shorts från Polo Ralph Lauren,undies från CK och kofta från Forever 21.

We sure did some shopping:), stället ligger precis vid mexikanska gränsen så man kan nästan säga  att jag var i Mexiko igår hehe.
Nu måste jag få i mig frulle.

Ciao

I challenge thee!

Antar du utmaningen?

Hittade denna utmaning på Ebba Von Sydows blogg så tänkte du kunde ju vara skoj:)
1) Vad åt du till frukost?

-Vattenmelon, knäckemackor med kalkon.
2) Lägg ut den senaste bilden du tagit på dig själv.
- På mig själv av mig själv, oj det var nog den här då!

3) Vem fick du ditt senaste sms ifrån?
- Joanna
4) Vilken färg har din dator? Alltså skalet...
- Den är sådär härligta vackert mörkgrå.
5) När var du arg senast?
-När en person igår tog sig ett möte mitt i flytten- Disrespectful!
6) Ditt bästa minne från skoltiden?
- Spaningen i korridorerna
7) Ditt sämsta minne från skoltiden?
- Skitsnacket, utfrysning,bantningshets.
8) Yoga eller löpning?
- Löpning som jag tagit upp på sistone!
9) Spaghetti Bolognese eller Oxfilé Provencale?
- Spaghetti, stora köttgrejer e inte redigt min grej.
10) Vilka tidningar läser du regelbundet?
- USweekly,Intouch men jag försöker hålla mig till nätet, det blir ju så dyrt annars:)
11) Favoritkaraktär i deckare?
- Tony i det där engelska programmet, där han kan se vad mördare tänker.
12) Teveprogram du aldrig missar?
- I höst blir det Entourage!
13) Vem är du avundsjuk på?
- Jag är mer avundsjuk på människors olika egenskaper jag inte har än hela människor
14) Din bästa revansch?
- Att jag lever det lvi som jag lever, de trodde kanske inte många om mig förr.
15) Din bästa chef ever respektive din sämsta?
- Min bästa säger vi är på Markör oc sämsta får N i US och T i France slåss om, värre än dem finns inte!!
16) Mat som du aldrig någonsin kommer att äta? Orsak?
- Myror eller inälvsmat, det hörs väl varför jag ej kommer prova?
17) Offentlig person som du skulle vilja ta dig ett snack med?
- Jag undrar ändå inte om Amy winehouse hade varit en galen samtalspartner?
18) Kaffe eller te?
- Kaffe, te vid vissa undantag.
19) Skostorlek?
- 37-38
20) Hur ofta är du på IKEA?
- När man är utomlands är IKEA ett måste, en gg hittills i San D, nästa vecka blir det två!
21) Om du hade fem miljoner över - vad skulle du köpa? Och du var tvungen att köpa något annars skulle de försvinna...
- En lgh i Paris och en i NYC, så kan man cruisa fram och tillbaka därmellan. Hade det blivit ngt över? Ifall det blivit det så hade jag bjudit my coolest friends till en av lyorna för a najs weekend!

Ngn som känner för att do the same, hey go ahead!
Utekvällen igår var grymt rolig, goda drinkar(pomegranate martinis) och superbra musik, dansade så att fötterna gjorde ont, i platta skor! Snart blir det frulle, stranden och sen Las Americas- shopping outlet!!

Have a great weekend y´all!

Issues

Öhohhh...problem. Nu när man börjar bli brun så kommer linjerna fram. De femton olika linjer efter de olika linnena, bikinis och klänningar man har på sig. Hur blir man linjelös? Man kan ju inte gå näck på stranden och inte tusan har vi ngn egen trädgård jag kan ligga buck naked. Issues Issues Issues.
Ett annat issue jag har är att vi börjar kl SJU!!!! imorgon bitti. Vi ska ju flytta och får enligt amerikanska bestämmelser inte flytta på kontorstid, iaf inte möbler så det blir att gå upp i ottan och bära. Vi slutar ju visserligen tidigare vilket man inte ska klaga på, då blir det att jobba bort linjerna inför helgens utgång i fin klänning och linjelös:)
Imorgon blir sista dagen i de gamla lokalerna, ledsamt, utsikten och kontoret var mycket fint. Förhoppningsvis kan vi mysiggöra det nya kontoret! Säkerheten för oss på konsulatet är dock questionable....

Have a wonderfulicios weekend y´all!

Ciao

When in NYC

Satt och tittade på kort och hittade det här kortet.

Vårt mysiga frukost Café i New York City under vår semester där i april. Lovely bagels,coffee and fresh fruit. Wonderfulicios. Jag har planer på att ta en NYC-trip under hösten så då blir det till att leta sig upp dit. Runt 95th and 7th tror jag det var. When in NYC, bättre ställe att käka mysig frukost blir svårhittat, iaf i det området!

CIao

Back and joyful!

Sådärja, då var det sluss med det seriösa, lessna och arga inläggen, det är ju torsdag! Två dagar till helgen! För att rätta i förra inlägget, jag ska bara göra min fötter idag, E, inte mina naglar, de håller en vecka till! Har städat lgh nu på morgon, skurat spisen och plockat undan. Ska ta golvet sen när allt e klart. Man vill ju ha lite rent nu när vi får svenskt besök.
Margaritas and Taco nights! Så här bra har vi det!:)

Dags att fortsätta städa, röja undan och skura. Sen blir det kaffe,fotpedikyren och en liten runda på Garnet Ave.
What is happening mina kära vänner? Vad händer i  helgen? Utgångar planerade kanske?

Ciao

Pics by Veronica Wallström

I just had to get it out

Okej. Jag kan tjata hål på J om J. Det har blivit mycket sen allt han sa i fredags. Jag berätta även att jag läst boken "He is just not that into you"  Jag har någonstans under året insett att jag faktiskt förtjänar en normal och bra kille, och det är inte bara något jag nu säger utan jag vet det. De andra killarna innan A har varit de värsta idioterna och att det skulle ta sån tid att inse är trist. Men jag vet nu. Jag skrattar när killar försöker med mig på sina lame ass-sätt och walk on. Out of my face borde det stå i pannan:) Givetvis är jag inte så mot alla. Bara dem som jag känner ass-hole vibben från.
Man känner press att träffa ngn, även press från mig själv, men ärligt så känner jag som om jag nyss kom ur ett långt förhållande och vill lära känna mig själv igen. Som vissa andra så har jag INGA problem med att spendera tid med mig själv, me myself and I som vi säger, hellre det än med en sådan som R som sårade mig mer än någon. Boken väckte mig än mer, fick mig att igen fundera än mer och jag vet att jag sagt att J är ett avslutat kapitel tusen ggr. Men denna gång vill jag själv också att det ska vara det. Han har ingen rätt att göra detta längre, which I told him. Jag ser hur väninnor blir behandlade som skit och man kan inte förstå hur elaka killar kan vara. 3 av mina girls vädrade sina problem förra veckan, 3!!! Tre skitstövlar på 8 av mina nära vänner. Varav 3 andra är singlar. SJUKT. Boken säger att man ska ha hopp om att hitta en bra kille. Självklart ska man ha det. Vi alla förtjänar det bästa. Så också jag, så därför säger jag härmed att J,R, C- ni finns inte mer.

Imorn blir det nya naglar,fotpedikyr, jogging och sovmorgon!

Ciao

PS- boken finns på adlibris för 76 kr- totally worth the dough!

Lovely readers!

Härligt härligt härligt med friends like y´all! Den positiva tonen gjorde mig superglad såhär på morron, J! C, totally got waht u meant and E- Imorn blir det frappe, första på länge!!! Beacuse Im worth it or Je le vaux bien!
Efter jogging rundan skingrade sig molnen och TAco Tuesday blev trevlig följt av frozen yoghurt på Yogurtland. Supergod glass och man fick ta själv av allt. Så toppingen för min del bestod av små bitar färska jordgubbar,blåbär och M&Ms:) Wonderfulicious!
På måndag har vi beställt biljetter till Baseball, San Diegos lag Padres(som tydligen ska vara urkassa) spelar och jag ska gå på min första match- cool! Nästa torsdag blir det förmodligen Phantom of the Opera och på fredag åker vi till LA!!!  YEAH BABY(Austin Power voice). Första gången ska jag få komma till den mest kändistäta staden på jorden typ. Feels like I´m going to heaven! Det blir roadtrip med roomie och hans gästande polare!  Så mörkret från igår är ju nu långt borta.
(Saras kamera)
Helgens sushikväll!

Back to work...hm...:)

Ciao

Its just...one of those days...

Det är en sån dag. En sån dag där man vaknade och blev irriterad för att handduken gled ner på golvet istället för att ligga kvar på toalettstolen. Där varje röst runt om en irriterar mig, där sminket känns fel, kläderna inte sitter bra och dagens uppgifter känns meningslösa. Där människor som säger saker men inte menar ett skit av det borde få sig en hård spark in the A¤¤, och där jag borde krypa ner i sängen och försvinna från omvärlden så folket slippet mina gliringar och sura miner.

Men det får bli att jogga av ilskan och irritationen för ikväll är det Taco Tuesday och jag ser redan fram emot shrimp tacos! Har även köpt boken "He is just no that into you" Där män berättar vad de egentligen menar med sina handlingar och ord. Det är sjukt vad mycket jag känner igen från exen och jag är glad att dem alla sitter på en öde ö uppe någonstans vid Grönland och svälter....önsketänkande...men lite roligt hade det varit.

Kom också att tänka på hur folk utnyttjat en in the past. Mina "so called friends" i gymnasiet, min värdmamma i USA, de knäppa fransmännen vi träffa 2004, min knäppa franska chef sommaren 2006 och andra jag ej kan komma på nu men som lurar i de ilskna tankarna.Fy fan för alla idioter som jag låtit stanna kvar i mitt liv timmar för länge. Morr!!! Ja its one of those days när jag är arg för misstag och idioti som jag gjort i mitt 25-åriga liv. Sen att jag gjort tusen asbra grejer, nej det är inte en sån dag då jag tänker på dem sakerna. Normalt har vi en negativ kvart men idag är det en negativ dag. SÅ. DET. SÅ!

Ciao

Ipod

När pengarna kommer på fredag så har jag egentligen inte råd att köpa något utöver det jag måste inhandla. Men som den glada spenderskan som man är så ska jag minsann inhandla två saker.
Mina earplugs skorrar något fruktansvärt och eftersom jag joggar nästan varje dag är dem ett måste.
Istället för att slippa ha den i handen kan jag ha den på armen och se lika proffsig ut som resten av jogsterna:)
Sen skulle det vara najs att pimpa Ipoden....men det får vänta tror jag....:)


Ciao

I know...

Jag vet att man ska vara glad att man får bo på en plats där solen lyser hela dagarna. Där man kan sitta ute fram tills sena timmen och bara njuta av livet och vädret. Som svensk har man inbankat i huvudet att är det sol så ska man minsann ut och njuta av det.

Ändå kan jag inte låta bli att längta efter en regnig dag där man kan sitta inne med en kopp kaffe, sjukt många tidningar,filmer och lite godis från karamellkungen. Hur underbart det än är att leva i ett tropiskt paradis(typ) så gillar jag de fyra årstiderna, regnet(ibland, kanske ej så mycke som det regnar i Sverige nu vad jag hört) vintern, när våren kommer. I Kanada fick jag känna av vintern på redigt och nu får jag sommar juli-november. Det har varit och kommer bli ett spännande år, det är också nu tankarna börjar flyga kring vart jag ska planera mitt 2009. Jag har kommit fram till att jag gillar USA..skarpt. Men ska jag bo här blir det östkusten. Iaf ett år eller två. Eller så blir det ju mitt kära France. För jag.vill.inte.bo.i.Sverige. There u have it. Det blir inte Sverige. Om jag inte får ett superduper jobb med asbra betalt och roliga arbetsuppgifter!

Nåväl, fokus på praktiken och mina planer för mig själv här i San D!

CIao

Söndag

Söndag har sedan jag kommit hit blivit en av mina favoritdagar. Igår spenderade jag den på Borders, köpte några böcker och tidningar som jag senare på kvällen intog tillsammans med ESPY-Awards där Justin var hilarious!

Innan dess spenderade jag några timmar på stranden med de andra tjejerna och jobbade på brännan och tog därefter en joggingtur på stranden. Det roliga är att många killar snackar med en när man kommer flåsandes. "Fel" sorts killar så man ignorerar och musiken i öronen gör att man slipper deras antagligen idiotiska kommentarer.

Veckan är minst sagt späckad,två flickor åker mot nya äventyr nästa vecka och därför har det bestämts en aktivitet varje dag denna veckan. Monday Margaritas,Taco Tuesday, Incahoots Wednesay,Shout House Thursday, Happy Hour at Johnny Vs, Birthday Party on Saturday och beach day on sunday. PUH! Allt är givetvis frivilligt och de flesta aktiviteter innebär ju dricka och mat. Min stackars plånbok ser inte lätt på den kommande veckan men lever jag smart så ska det nog gå!
Det känns även som en nystart idag. Första dagen på mitt nya liv som pappa brukar säga varje måndag. Kände så när jag vaknade imorse. Det kommer ske vissa förändringar framöver så det kanske e d!
Nu ska jag uppdatera mig på nyheterna!

Ciao

Ooops I forgot!

Jag såg min första american celebrity igår!!!

Tjejen till höger, från The Hills, Audrina Partridge. En show på MTV. Inte jättekänd men det var en mjukstart på Sannas kändisjakt i Cali!

Ciao

It has been...

 ...an exciting weekend. Fredagen på kontoret var händelsefull...kanske inte konsulatmässigt men känslomässigt, lets just leave it at that. Fredagkväll spenderades på fred´s(restaurang) med strawberry margaritas och mycket god ceasarsallad. Sen blev det promenad till a house party och lets face it, that is not my cup of tea. Kul att ha gått på ett men kanjag undvika det så gör jag nog det:)

Lördagen blev lite eventful. Satte mig i bilen i min fabolösa klänning( som folk kommenterar hela tiden and I know, its a FAB dress:) och började köra mot target för lite shopping. PIIIIP, bensinlampan lyser. Gotta find a gas station. Im drivin...Im drivin...nowhere do I see a gas station....Börjar få panik, letar febrilt efter telefonen i väskan IN CASE...inser att jag glömt den....Lugna andetag, I will find one......Efter långt om länge ser jag äntligen en bensinmack och susar dit. Kämpar med att få det att fungera men efter att sprungit in tre ggr för att betala med kortet inne i affären ist för i maskinen som vägrar ta mitt kort och kvinnan vägrar ta kortet så gör hon det till slut. CARD DECLINED. Hyperventilerar nu....men ser en ATM som sista utväg. Men eftersom hon ej kunde dra kortet och faktiskt frågar Is it ur card? Vad tror hon att jag ska svara? No I stole it last night..I bankomaten får jag ut pengar, betalar och kan till slut

På kvällen tog vi oss till Aubergine och åt sushi och såg sen hur restaurangen turned into a club. Men det var GETTO club/skank club. Lite väl saftigt även för mig och vi gick vidare till HArd rock. men min mage valde att ej gilla sushin så jag drog mig hem ganska snart.

Idag ska jag ta mig till Borders, Old Navy och världens farligaste ställe. DSW shoes! Billiga galet snygga skor!
Angående personen som asked for another chance, jag har bestämt mig för vad jag ska göra- ABSOLUTELY NOTHING!
Vaknade idag med en motivation not out of this world. Målet jag har för 1a augusti (två veckor) ska bli uppfyllt så idag sätter jag igång på redigt.

Alright it´s time to get going but first,ett litet glädje ämne dagen till ära...Yep she´s back! And lookin all fly!

Tack för kommentarerna, det är så wunderschön när mina blogglösa vänner berätta om vad som händer därhemma, keep it up!! I sooo wanna know whats going on!!!

Ciao

Lookin good doesnt have to cost much!

Its been a really gooooood day. Startade dagen med en timmes jogging längs stranden och förutom husbyggar creeps så var joggingen najs! Ett avsnitt av Tyra(lite roligt är det ju) följt av ny tumnagel som gick sönder, vaxade ögonbryn(maj god vad ont det gjorde, tänk bara då att göra de private parts) och klippning av håret. Det är sjukt billigt att hålla sig snygg i detta land. Håret,nagel och ögonbryn för $45=250 kr. Imorgon är det back to work och sen ska jag försöka jobba på brännan lite. På lördag blir det bilen,jag och okänd destination, kanske lite shopping....
Vad ska ni göra i helgen mina kära 20 läsare, u know, det kostar inget att kommentera:) Det är ju så skoj att läsa comments!

TTYL!

Ciao

Fritidspsykolog....?

Sanna-hobby psykologen-Nilsson till er tjänst. Jag har nog en aura runt mig som säger till folk kom till mig, prata av dig, öppna dig, jag lyssnar! Vilket jag med stort intresse och djupa funderingar gärna gör. Jag tycker om att lyssna på folk och det började redan 2002 när min värdmamma i Jersey öste alla sina tankar och problem kring mannen i hennes liv och på den vägen är det. Vid de tillfällen i livet när jag själv varit down har det kanske inte varit så lätt att hjälpa de som snackat men de senaste året har jag mått bättre och bättre och jag kan med nya ögon se på deras issues och försöka lyssna och råda.
Till 99% handlar det om killar. Då jag inte själv haft så långa förhållanden men haft min beskärda del ass-holes så jag känner väl till the signs, the things they do and don´t do. Kanske ska man starta en hobby-psykologen.com?? Inte en helt dålig affärsidé eller vad säger ni?

Gratis råd(ibörjan beroende på hur det går) av en icke-proffessionell men med god erfarenhet:) Jag tycker ju faktiskt det är skoj att lyssna och gillar att hjälpa...

Ciao

J.S

Ni förstår, det finns en tjej. Jag har inte känt henne vidare länge, typ 6 månader. Men hon är en av de få människor jag känner som är så jäkla smart, så jäkla rolig, så jäkla intressant och så jäkla galet härlig att ha som vän! Att jag fick privilegiet att bo med henne under en tid, ja mer tur kunde man ej ha. Hon har idag räddat hemsidan som jag knåpat med i typ tre veckor. Bilden på mig ligger nu i cyberspace och hemsidan är för tillfället så uppdaterad som den ska vara. www.tboirc.com/consulate , kolla under about us och office staff!

Back to J. Av hela mitt hjärta, tack så hemskt mycket för all den tid du lagt ner på att hjälpa mig, av alla jag träffat under år 2008 är det ditt sällskap jag saknar mest. Kärleksförklaring haha nejdå men du ska veta att jag uppskattar dej enormt som vän!

Ciao

Roomies i all sin glans!

Vanligtvis när man är 25 år bor man antingen med sin pojkvän eller själv i en lya som man kallar sitt hem. Vanligtvis. Jag hade som nyårshopp, inte löfte utan hopp att jag skulle få praktik i Paris, hitta mig en lägenhet där och slå mig ner där ett tag framöver. Nu ville ödet annorlunda och jag är lika glad för det. Under våren bodde jag ihop med en underbar tjej på 17kvm, den bästa roomien jag ngnsin haft i mitt liv. Eftersom det blev San Diego ist för Paris var det dags för ännu en roommate. Mr Rockass är en minst lika bra roomie, vi kommer mycket bra överens och det är så wunderschön så wunderschön! Kunde ju blivit jobbigt annars...

Sen berättade en person en sak för mig i söndags som jag nu gått och klurat på i fyra dagar. Jag vet inte om jag kan tro personen, om personen menar det. Och why tell me this now? Nåväl, klurandet har inte försört de roliga dagar jag haft denna veckan. Våra utflykter till Wal-mart,Raplhs, mina joggenader, filmerna vi sett, maten som lagats...nej klurandet har legat i bakhuvudet.

Info! Erik har provat Low Fat Ben & Jerry´s. De finns inte i Sverige vad jag vet men du sparar typ 200 kcal. Smakade ungefär likadant. Info!


Ciao

Komplimanger..

...är aldrig fel att få eller att ge. Igår på det konsulära ärendet fanns det ett mexikanskr musikband. En av tjejerna som sjöng solo hade en helt underbar röst och när vi lämnade stället mötte jag henne i dörren. Jag sa till henne att hon sjöng underbart och hela hon lös upp(även om hon säkert vet hur bra hon sjunger) och tackade glatt.
Idag när jag gick in på postkontoret stannade en kille i dörren och sa: My, u look wonderful, baby! Skulle det hända i hemlandet skulle man ju ramla av stolen...
Det gjorde min dag än bättre och jag hoppas sångerskan igår blev glad av min komplimang. Det skadar inte att yttra sina positiva känslor till främmande människor, vi gör det alldeles för sällan!

Ciao

Obsessed with....

...bloggar. Jag läser säkert runt 20 bloggar varje dag. Har skaffat mig bloggkoll och har stenkoll på när folk uppdaterar. Galet mycket tid som går åt att följa allas liv men samtidigt är det jätteroligt att ta del av andra människor! Det är också kul att se hur sjukt många dåliga bloggar det finns, ointressanta, tråkiga och intetsägande bloggar. Som läses av hur mycket folk som helst!! Men de 20-talet bloggar jag läser är roliga, intressanta och viktiga för mig! Har länkat till en del av dem på min sida!

Ciao

Just so you know...

To clarify, the texts published on this website do not in any way reflect the opinion or judgments of the Consulate of Sweden in San Diego or any of its other employees, the ministry of foreign affairs in Sweden or His Majesty the King of Sweden.

Så vad händer egentligen i San Diego, besides the partyparts:) Det var en spännande upplevelse att få gå på ett konsulärt uppdrag med min arbetsgivare. En helt ny värld som öppnar sig för en. Jag har haft en himla tur som fick denna praktik. På bara tre veckor har jag lärt mig uppdatera hemsidor, skriva pressmeddelanden och kommit in i hur det är att skriva artiklar och dylikt. Arbetsdagarna på konsulatet är snabba och oftast fyllda av olika saker att göra. Jag och E har ett bra system på morgonen, jag går upp först och är klar när han går upp och sen kör vi vid halv åtta. På eftermiddagen tränar vi, handlar eller uträttar ärenden. Ibland träffas alla och käkar ihop eller ngt sådant. Helgerna innebär aktiviteter till max. På bara två veckor har man skaffat sig ett liv här, det är ganska otroligt hur snabbt man kan göra en ny stad, nya människor och nytt boende till sitt hem. Staden är underbar, mysig och solskensaktig(om det nu är ett ord) Att göra praktik har varit ett mycket smart drag, speciellt utomlands så att man får känna på hur det är att arbeta i ett annat land, trots att det är svenska konsulatet.

Det är så här ens liv kommer se ut i framtiden, med jobb hela dagarna, träning och vänner som får ta mindre plats än vad de gjort under universitetstiden. Spontana semestrar är ett minne blott men samtidigt är ett rutin-liv bra för ens matintag, ens plånbok och ens fritid- för man uppskattar den mer när den är begränsad och reglerad.  Trots att jag trivs mycket bra här saknar jag mina bästa vänner. Under veckan innan jag for, insåg jag hur viktigt och hur roligt det är att ha sina bästaste vänner inom några timmars resväg, hur hela jag mår bra av att umgås med dem. Men San Diego är ej för evigt och jag vet ju att de finns kvar när jag återvänder. Samma sak med familjen, det är kanske så att när man blir äldre så vill man ha sina nära  och kära omkring sig...eller så är det helt enkelt mors ekande ord om att "du får inte bo längre bort än Ängelholm" som ekar:)

Igår slocknade jag redan klockan tio, men det var helgen som gjorde det. Imorse var jag pigg igen och studsade ur sänge med glädje för den nya dagen. Har inte joggat nu på fyra dagar och ser fram emot en LÅNG joggenad vid stranden ikväll. Ska även göra matlådor och diska(som vi typ ej gjort sen vi kom hit hehe).

Ciao

Späckad helg

Det är en trötter som sitter framför datorn och knappar idag. Helgen var späckad av aktiviteter som idag tog ut sin rätt. Volleybollturneringen slutade mitt lag tvåa i, och med brända axlar tog jag o E oss till Fatburger för att få smaka på en av alla Mcdonalds konkurrenterna

Provade jordgubbsmilshake och chickenburger. Klart godkänt och milkshaken var fenomenal! Men som alla andra hamburgerkedjor glöms den ganska snart bort. Dock är kedjan mer som MAX eftersom hamburgaren görs once u order it.
På kvällen bar det av till en annan stadsdel av San Diego,Kensington. Där blev återigen hamburgare(ännu större), massa god mat och vin. Värsta goda tårtan och mycket prat. Därefter ner till nattklubben BASIC, där vi beställde in tre champagneflaskor till Alex fölsedags ära!

Söndagen spenderades browsande bikinisar men inte hittade jag ngn, men tog mig ändå te stranden för some sun. Sen bar det av att hämta bilen vi lämnat i Kensington och därefter girls nite på Gringos med Margaritas-Mums!

Späckad helg for sure...så idag blir det inte många knop. Sitter hjälplöst och tittar på skithemsidan som vägrar att lägga upp en bild på mej. Fyra personer har nu försökt, ingen lyckas...Då kan det ju inte bara vara jag som gör fel...Eller?:)
Ikväll blir det mingel och föredrag på mexikanska konsulatet.

Ciao

Weekend at last!

Så har jag lärt mig en sak till idag,nämligen hur jag länkar till andras sidor! Så de bloggar jag länkat till är helt klart läsvärda:) Enjoy them!
Nu ska jag shoppa loss downtown, Urban Outfitters,Macy´s och något stort mall. En bikini är målet med shoppingen så lycka mig till!

Ciao

U gotta love..

US of A ändå. Jag kände för en SPA-dag och gick för att fixa naglarna. För ynka 20 dollar eller 120 kr fyllde de på mina naglar och vips hade jag fina händer igen.

Men det var inte allt. När jag väl satt där kändes mina fötter slitna och fula så en pedikyr var på sin plats och $50 senare hade jag fina händer och fötter. Samtidigt fick jag läsa lite gratis skvallertidningar och dricka en god kaffe från

Efter ett långt samtal med kusselinen tog jag på löparskorna och tog en timmes joggenad på boardwalken i solen. Tänkte bland annat på hur J hade blitt mött av sin pojke på flygplats med en ros och en skylt med hennes namn på, hur sött var inte det? Undrar om det ngnsin kommer bli så för mig?
Dagen avslutades med god pasta blandat med grönsaker och salsasås, lite russin(som just nu är min drog) och Bourne Ultimatum, en av mina favvofilmer.
Imorgon sista arbetsdagen inför den späckade helgen.

Hoppas på att mina tre musketörer snart kan boka sina biljetter, då kommer jag vara den lyckligaste i hela San Diego!

Ciao

Strip Dance

Jag har ju vart jag än bott i världen tagit danslektioner. Så givetvis blir det också här. Denna gången har jag signat up för: Cardio Strip Dance! Har ända sedan jag hörde om det för första gången varit lite sugen på att prova! Har ju provat allt från Salsa,Hip-Hop, dancehall,showdans,balett, jazz, stepp och modern dans. Så ny också strip dance:)
18 Augusti börjar lektionerna, tills dess får jag hålla mig till godo med joggning och drop in hip hop classes!

Ciao  


Im on the road again!

Så CP ändå. I Firefox ser min blogg fin ut, i explorer är den ej lika fin så jag hoppas ni alla har firefox:) Igår fick vi äntligen igenom en försäkring på mig och bilen så imorse fick jag för första gången köra till jobbet- lycka! Alla jobbiga utgifter som tillkommer vid en flytt har nu gjorts och idag ska jag göra något som jag kan tycka är värt att lägga pengarna på. Nämligen mina naglar. Japp, jag ska gå först till Starbucks, get myself a skinny Vanilla Latte och sen till Nails som ligger vägg i vägg. Sen blir det vanliga joggenaden längs boardwalken. Fin utsikt över havet och massa snygga,vältränade pojkar. Plötsligt har det blivit skoj att jogga:)

Nu kan ni även hitta mig och Erik på hemsidan för svenska konsulatet.
www.tboirc.com/consulate Kolla under news and events som sen länkar till staff. Bild på mig kommer imorgon!

Ciao

Helskotta

Har köpt tvättmedel och sköljmedel. Som en gammal kär vän till mig också hade. Så nu kommer allt lukta som honom. Inte så lite jobbigt jue. Jo.

Taco Tuesday/Celebrity Spotting:)

Tuesday innebar tuesday Taco. Väl på PB Bar & grill mötte vi upp en del andra svenskar på ett fullsmockat ställe. Tacos med räkor,kyckling, lax eller kött....Aldrig smakat men MUMS!!! Speciellt räkorna var mycket gott och det var inte sista gången vi spendera tisdagskvällen där! Bland alla amerikanare skymtade jag ett blont huvud...är det? Kan det vara? Jomen visst var det så, självaste Bingo Rimer. I sitt blonda hår och stora svarta glasögon kunde man inte ta fel. Bildbevis skulle skaffas och som den diskrete person som jag är smög jag runt baren ett tag... he was nowhere to be found. MUPP.

Så istället för att stanna kvar där gick vi till Gringos i jakt på stans godaste Margaritas. Innan jag ens stigit in på stället förstod jag av allas menande blickar att han var här, Han med stort H. Och nu tänker ni, Mr Right, men då kontrar jag med Han med stort H for the moment...Thats right Mr Bingo. Jag har tagit bild på honom men I dont have the pic, once I do, it´ ll be up here:)
Margaritas blev det, en redigt stor som jag och Erik delade på, det var ju jobb dagen efter:)

Ciao

FYI

Min "låtsaskompis" existerar faktiskt och heter Erik. För er som inte lyssnat när jag berättat ;)om min eminenta praktikplats så ska jag berätta att jag inte är själv som ny praktikant utan har då en kille med som heter just Erik och som också gör sin praktik här. Vi bor ihop, vi har en bil ihop och jobbar ihop. So there u go. www.rokaas.com Där har ni hans blogg om ni ej tror på att han existerar, hahaha

Liten mer än en vecka har avverkats i San Diego och staden börjar kännas mer och mer som mitt hem. Fler och fler uppgifter hopar sig på skrivbordet vilket känns megaskoj! Igår skrev jag på min FB att jag var ute och sprang nere vid stranden. Helt plötsligt hade jag en ny friend request där en kille sa att han minsann också hade sprungit där och nu ville träffas for a coffee. Svensk kille. Should I consider this as a D-A-T-E?

Lite mindre viktig anekdot:

A guy looking like this med en kostym a la Burberry rutor (fake obviously) kom fram till mig på flygplasten och sa att jag hade världens coolaste glasögon och ville veta vart jag köpt dem och märke. Jag sa halmstad och kunoqvist som mina glasögon kommer ifrån. Han upprepade halmstad femtio ggr och strolled on....Nu är frågan, ska jag bli flattered att en utflippad crazy person ansåg mina glasögon var coola eller ska jag reevaluate mitt val av glasögon:) Note: mina vanliga glasögon ej solglasögon.

Nu ska jag hänge mig åt min artikel!

Ciao

Jag ser..

minsann ett uppsving på statistiken på bloggen. Idag har jag haft 19 unika besökare, wohooo Blondinbella, Kenzas..I´m coming strong!:) Är det kanske för att mitt liv är så mycket mer intressant när jag INTE är hemma i Sverige? Troligen, vilket ju är förståeligt!
Jag ska iaf berätta för er 19 läsare att om en kvart slutar jobbet för dagen och då bär det av till IKEA för hylla till vår mikro, sen till Ralphs för inköp av frulle och sen hem till tvättmaskinen för tamdadadaaaa tvätt! Sen blir det jogging och kvällsvard. Jäklar vad spännande man har det utomlands ändå!!

Ciao


U should sue Mcdonalds cuz they fucked U up!

Jag och E var precis och såg Hancock. My god jag gillade filmen. Cheesy, cliché, funny, entertaining och Will Smith and Charlize Theron. Av mig får den fyra S av fem, för den gjorde mig glad! Så när den kommer till en bio nära dej, go see it. Downloada inte, den är värd pengarna...
Dock vet jag vad mina vänner anser om min filmsmak MEN jag hade jäkligt roligt iaf, and thats all that matters FYI!

CIao!

Fourth...

...of July weekend är över och igår blev det utgång med A,E och massa andra. Stället hette Fleetwood Mac och var ett trevligt ställe downtown. Dj:n var superbra och mixade allt från alla genrer att jag tror alla fick sina favvisar spelade. Även killar fanns det en del av, en del very good looking men det lämnar vi till en utgång i framtiden! Igår tittade jag iaf inte lika djupt i glaset som jag gjorde förra fredagen.....
Nu är det dags för joggingtur på stranden, lite beackvolleyboll med the others och ikväll ska E och jag se Hancock med Will Smith. Bio ligger i Fashion Valley så kanske om vi kommer dit i rimlig tid, kanske man hinner med lite shopping. Imorgon är det back to work, har en artikel att fila på, skoj!

Ciao

American Life!


Happy 4th of july!
Min roomie har åkt till LA och jag har spenderat de senaste dagarna ensam. Det är det tråkiga med att komma till ett nytt ställe, man känner ingen de första veckorna och det blir mycket alone time. But Im fine, Har tagit långpromenader längs stranden, kollat in området, kollat upp danslektioner, haft the cable guy på besök så jag har fått internet och TV. Unnat mig lite Ben & Jerry´s och snackat med east coastare. Imorgon blir det ännu en joggenad, och förhoppningsvis fest på kvällen.
Här finns mycket hunkar, som går runt och spänner sig utan tröjor och gärna tittar sig själva i speglar en gång för mycket. Det finns massa snygga tjejer men de flesta ser ut som the typical american girl i tank top, kortkorta avklippta jeans och flip flops. Har sett en och en annan snygging vilket bådar gott för dessa sex månader.

Ikväll blir det sista avsnitten av LOST, spännande värre nu!!

Ciao

Praktiken

Med Skinny Vanilla Latte i handen har jag nu gått igenom de konsulära uppgifter vi har här. Kolla mail, telefonsvarare och hämta posten. Min andra uppgifter innebär att uppdatera mig på vad som händer i världen, läsa massa tidningar på internet och tidningar vi får till kontoret. Jag ska har ansvar för två hemsidor som jag ska uppdatera när det händer olika saker. Det finns en tidning som heter Nordstjernan och som är en svensk tidning här i USA. Dit kan man skicka artiklar och hoppas på att få dem publicerade. Jag har några tankar till artiklar på gång....:)

Annars får vi gå på events, mingelparties, studiebesök på olika arbetsplatser och dylikt. Det handlar mycket om att man själv sätter sig i arbete, men det självförtroende och den glöd jag har just nu så känns det som om detta kommer bli något bra. Allt känns helt enkelt bra!

Gjorde en dum grej igår som jag lovat mig själv inte göra men USA har den effekten på mig, dock kan man repa sig från misstag, Ive done it a million times hehehe.

Hörs

Ciao

Life and such

Utsikten från byggnaden mitt jobb finns i. Kan man inte klaga på. Det är faktiskt härligt att vara tillbaka i USA igen. Jag trivs faktiskt bra i landet. I perioder. Kanske inte för en längre period a la 10 år men definitivt 6 månader / ett års tid! Walmart, target, biosalongerna, människorna- Ja jag trivs redan utomordentligt efter bara tre dagar. Sakerna jag ska göra framöver verkar skoj, nu är det mest att komma in i arbetet. Har ännu inte fått köra då bilen bara står på E men snart så! Internet och Tv ska vi fixa idag annars har vi det mesta settled! Här finns massa djurparker och dylikt så jag kommer keep myself busy! Jag hade doubts innan jag åkte men de är totalt borta. Denna vistelse kommer bli superkanon!

Hoppas ni alla har det bra hemma, tack ännu en gång för en underbar vecka(Johanna,Eme,Fia, Manuel, Ella) och tack alla för en underbar fest!

Utmaning


Bara för att det är du eme, har jag gjort som du vill!:)

1. Vad gjorde du för fem år sedan?

För fem år sedan...Då var jag i USA, på slutampen av mitt au Pair år, kär ocg galen och trött på familjen jag bodde hos! Men en skoj tid var det!

2. Vilka fem saker finns på att-göra-listan idag?

Eftersom klockan är halv nio har jag gjort alla saker på to do listan såsom handla, skriva blogg, skaffa telefon, uppdatera mig på andras bloggar och köpa våg:)

3. Godis du gillar?

Jamen säg ngt godis jag ej gillar?? Ja lakrits då men annars slinker det mesta ner!

4. Vad skulle du göra om du blev miljardär?

Resa över hela världen, ge bort pengar till behövande, starta ett företag, och bara göra sånt jag tycker är skoj, och köpa sådant som gör mig glad!

5. Städer som du bott i?

Båstad (född)
Little Silver
London
Paris
Aix en Provence
Örebro
Fredericton
San Diego

Hoppas denna fakta gör ngn lyckligare, hahaha


First day!

Jag, första dagen på jobbet.Insåg imorse när jag klädde mig att detta är första gången jag varit tvungen att riktigt klä upp mig för ett jobb och det ITS FUN! Det är kul att se business-aktig ut! Chefen är noga med att man klär sig ordentligt så det är bäst att obey:)
Första dagen var soft, A gick igenom vad det är man ska göra. Sen klockan nio var det tisdagsmöte där chefen gick igenom vad han tyckte vi skulle göra och vad vi hade för förhoppningar kring praktiken. The sky is the limit måste jag säga, man kan få göra så sjukt mycket roliga saker which I intend to do! Event att ordna,mingel att gå på, networking!

Har tagit det lugnt denna eftermiddag, ikväll far vi till Walmart för att shoppa mikro!

Life in San D is good so far!

Ciao

RSS 2.0