Rain!!!!

Sådärja, maj god vad jag blir effektiv när jag får arbeta i lugn och ro utan att ha "that-was-easy-Erik" bakom mig=) Jag har lagt upp mina CVs på Monster och Ams. Jag har sökt ett Market Managing i Holland(!!!), skrivit färdigt artikeln, och kolla igenom post, mail och telefonsvarare. Dessutom har jag hunnit läsa allas bloggar och alla kändisnews är jag uppdaterad på- jag kan om jag vill!
Ledig resten av veckan men nästa vecka blir det att lägga upp sin CV på amerikanska jobbsajter, franska jobbsajter, brittiska jobbsajter- har jag inget jobb i Januari om så bara ett ICA-kassör jobb ja då vet jag inte vem som någonsin får jobb!

Idag regnade det för första gånge i Pacific Beach sen jag kom hit. Det regnade och åskade när jag körde till jobbet och jag trodde inte mina öron eller ögon, blev så paff att jag glömde sätta på vindrutetorkarna så jag såg inte ett jota. Stupified är rätta ordet! Förhoppningsvis har det slutat när jag är färdigjobbad för denna veckan! Vad skönt att kunna säga det en måndageftermiddag hehe!

CIao!

Wind of change!

Helgerna går så himla fort. Föräldrarna kom i lördagskväll och efter en kort sushimiddag slaggade dem in och jag spenderade kvällen med alla möjliga serier. Väcktes sen av två käcka jetlaggade föräldrar vid åtta och gick till hotellet för hotellfrulle. MUMS! I en snar framtid ska jag bo på ett fint hotell, gotta ner mig i stora hotellsängar och order room service- SWEEEET!

Det blev sightseeing, lunch, shopping och middag innan jetlaggen gjorde sig påmind igen och päronen slocknade. Själv var jag trött efter att gått upp åtta(!!!) en söndagmorgon så jag slocknade jag med=)

Back to work idag då ingen annan är här idag så jag sköter allt helt själv, yes Im brushing my shoulder off. Bara efter två dagar med föräldrarna tycker de jag har förändrats, mognat och ser världen på ett annat sätt. Jag tror de har rätt. På bara tre månader har dessa människor som finns runt mig förändrat mig till en bättre människa. Jag har vuxit in i mina 25 år haha.

Mitt kommande Event går bra, har lyckats få ut informationen på många olika platser och jag har två artiklar som ska skickas till två olika tidningar och IFALL jag får dem publicerade kan jag med stolthet skriva till det i min CV- NAJS!! Hoppas hoppas hoppas! Nu är det  fyra timmar kvar av dagen här innan jag ska joina 2 fjärdedelar av familjen, lata!

Ciao

Lördagsfunderingar

Ligger och försöker hitta fler sidor på nätet att läsa, allt för att dra ut på att gå till gymmet....men jag måste dit så nu har jag satt deadline om en halvtimme. Har legat och funderat över London. Det är ju en ganska mysig stad ändå, man kanske ska söka lite jobb där med? Har tidigare varit helt fokuserat på Paris,NYC och Gbg men kom att fundera på London, jag har ju bott där och trivdes bra då! Tror minsann jag ska slänga iväg några CVs that way!
Mina föräldrar närmar sig Atlanta, jag har dem lokaliserade via nätet, fantastiskt ändå att man kan följa planens minsta lilla rörelse! Nu blir det träning, mani-pedi, städning och then El Padres!

CIao

Dags att..

.....signa ut från konsulatet för denna veckan. Dags att sticka hem till Benne Boy och städa ut honom ur lägenheten för att skicka honom och Erik till San Fran. Dags att gå och svänga de lurviga på nattklubb i La Jolla. Dags att slinga håret(igen=), städa, tvätta och sola innan päronen anländer imorgonkväll. Dags att planera nästa veckas ledighet med föräldrar. Dags att erkänna att jag fått supermycket gjort att dagen flugit förbi. Dags att erkänna att jag ej ska deppa över vissa faktum utan rycka upp mig i kragen och köra på! Dags att stänga av datorn och leva i verkligheten=)

Ciao

To string or not to string?

En djup diskussion utbröt på konsulatet idag. Har de flesta tjejer stringtrosor eller har dem vanliga panties/briefs? Jag argumenterade för att när man var yngre använde man string men när man blivit lite äldre så lämnar man stringtrosar behind och övergår till annat. Självklart tar man till stringen när nöden kräver det men annars NEJ, snygga briefs eller trosor med matchande BH is my thing. E här trodde alla tjejer hade det och argumenterade för att de tjejer han träffat hade haft det.

Vad säger ni? Hur ser ER situatio ut i denna viktiga diskussion?


Friday update

Idag släppte Brittan sin nya singel "Womanizer" - Vet inte riktigt vad jag tycker men jag lyssnar och lyssnar.
http://www4.speedyshare.com/data/389207334/12884841/16201731/Britney%20Spears%20-%20Womanizer.mp3
What u guys think?
Igår fick jag ett trevligt samtal från Svedala, närmare bestämt från Jönköping, alltid lika roligt att höra brownis fina röst.=)
Idag blir det att skicka ut pressreleases, skriva färdigt artiklar som ska skickas på måndag och sen uppdatera hemsidan. Browni gav mig tips om att jag borde sätta igång att söka jobb, bättre att kasta sig ut i tid än att sitta och vänta, vilket ju smarta E har rätt i, så veckan efter att mina föräldrar åker hem ska jag OFFICIELLT börja söka jobb. Från den 6 oktober är jag med i jobbsökarkampen, ladies and gentlemen!
Igår var det shopping som gällde och hittade jag allt det jag ville ha, nä men det är väl klart jag inte gjorde. En tröja och en sommarklänning fick följa med hem, dock vet jag ej när den kommer användas...Besviken men jag får ta en SPONTAN shoppingrunda någon gång.

Och vet ni vad jag har upptäckt: Jag är värdelös med att hitta rätt. Igår körde jag fel tre gånger, till ett ställe jag varit på flertalet gånger, tänkte imponera på familjen med mina jag-hittar-här-skills. Såååå Gpsen används fortfarande cuz I suck!

CIao

Me @ the Consulate

Erik smyger runt på konsulatet och tar kort på "sina flickor" som han så sött kallar oss. Snacka om att man ska någon som honom runt om sig när man har sina "down-days", för höra hon snacka franska eller trycka på "that was easy"-knappen i tid och otid gör dagen på konsulatet femton ggr roligare.
Här är iaf jag på min plats på konsulatet.

Nu är jag på bra humör igen, nu ser jag fram emot shoppingen igen(hade en svacka ett tag) och när en fransman säger je t´adore, ja hur kan dagen INTE bli fortsatt bra, haha

Ciao

Blandad kompott

Det finns en sak som gör mig så jäkla frustrerad och ledsen att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Det äter upp mig inifrån och det finns nog inget man kan göra de dagar jag känner sådär. Jag fick en kram av E innan och det gjorde det såklart lite bättre men inte helt, vilket inte går. Dessa dagar får jag bara stå ut med att jag är jag och fösöka fokusera på andra saker, som jobbet, serier jag måste se=), och vänners bekymmer, allt för att komma bort från mina egna knasiga tankar. Grejen är den att detta är inget jag vill prata om, det är ju min grej men bloggen är la lite till för att skriva av sig så då måste jag få skriva detta utan att berätta vad eller hur? Life is what it is.

Tjejmiddagen igårkväll var extremt trevlig! Vi lagade alla mat ihop(även Sanna var högst verksam bland kastrullerna,känner "mat-jennys"  inspiration och tro och hopp om sin kusin flöda så jag gav mig på det jag med) och vi fick ihop en god pastarätt med grönsaker och pesto. Tre flaskor vin sänkte vi och massa snack om det motsatta könet(as always) flödade. Igen, extremt trevlig, vi borde nästan köra detta varje vecka=)

Sitter och skriver artiklar, två av samma slag men en på svenska och en på engelska. Jag anser mig vara rätt säker på engelskan men ändå så känner jag skillnaden av hur bra jag kan uttrycka mig på mit hederliga modersmål jämfört med engelskan, krävs att jag step it up a notch I think!

Nu,lunch!

Ciao

To smile or not to smile- la question trés important

Jahapp, dags för tredje inlägget för dagen, sa ju att jag skulle blogga mycket denna veckan då nästa vecka blir bloggtorka:) Men jag satt och kollade igenom alla mina bilder och det finns typ inte en enda bild där jag ler, stänger alltid munnen och ser sådär halvglad ut.
Häromdagen tog jag dock bilder där jag log för att se om jag kanske ska börja le på korten...


Njaeee, jag ser ta mig tusan retarded ut, don´t u think? No smiles for me!

Ciao

Ideal

Har börjat kika lite i ännu en blogg, snart för mycket bloggar som jag läser, tror jag måste börja sortera bort några....Anywhooo, www.tyras.se skriver om allt möjligt men mycket om hur vi borde få bättre självförtroende för de ideal vi försöker leva upp till finns egentligen inte. Hon lägger upp bilder som bevisar hennes teori.

Det är nog det jag borde göra, photoshoppa alla mina bilder så kanske jag skulle bli nöjd for once...eller kanske banta ner mig 30kg,extensions,tons of make up wherever I go,botox och restylane...alt 1 el. 2??
Men det är glädjande att gå in och läsa hennes inlägg och se bilderna för kanske ser man inte så hemsk ut ändå...Dock tycker jag att denna bilden representerar hur de flesta tjejer ser sig själv

och det skrämmer mig att det faktiskt är så på grund av att några få människor på denna jorden ska få bestämma hur vi ska tycka att vi ska se ut. Min mörkhyade vän från SA sa en gång att det är lätt för mig i den här världen. Jag ser ut som normen menade hon på. Normen menar hon är den vita kvinnan och i hennes hemland har det alltid sagts att den vita smala,långa och blåögda kvinnan (tänk heidi Klum) är det ultimata idealet. Det är därför svarta kvinnor bleker sig t ex. Nu är jag långt från idealet då jag inte har blåa ögon, inte har Heidis kropp på långa vägar men jag har hudtonen och det andra kan man alltid fixa menade min vän men för henne som är mörk kommer det aldrig bli så, tänk att försöka leva upp till ett ideal du inte på något sätt kan nå? Jag menade på att jag som vit alltid avundas the likes of Beyonce och Rihanna och kunde inte se varför det var sånt fuss about a white woman, men jag kan ju inte ändra de ideal som satts i då bla SA. Det är sad att höra hur vi aldrig blir fucking nöjda. Jag kämpar ju med mitt (y´all know me) men kommer säkerligen aldrig bli fucking nöjd.

Ciao

Bilder tagna från www.tyras.se

Photogenique my ass

Joooo det är mumsigt med den mat jag nämnde i förra inlägget, IN FACT, jag ska äta det till lunch, Sweeeet! Vet ni vad, jag försov mig imorse! Tjugo över sex ringde klockan-gymdags, men jag kom inte upp och det skyller jag helt och fullt på Benne Boy. Eftersom han flyttar så har jag fått överta ett täcke av honom och nu har jag det så varmt och skönt att det är en omöjlighet att komma upp ur sängen. Totally his fault! Så lycklig och varm, invirad i täcket somnade jag om UTAN att ställa klockan...och vaknade tjugo i nio, då vi normalt ska vara on the road for work. Ni vet ju, jag försover mig aldrig:)

Receptionen för vår konsul hölls igårkväll vilket var en intressant tillställning. Jag som inte är vidare bra på att mingla gjorde mitt bästa för att tvinga mig själv att gå fram till folk och prata och presentera mig. Det är inte lätt men jag gjorde det med en del personer och jag är mäkta stolt över mig själv, varje gång man utmanar sig själv växer man och jag kan nog med råge sätta 1,65 i mitt pass i fortsättningen!

Dock är jag lite lessen över att jag inte är "photogenique". Jag blir fan ta mig ALDRIG bra på kort. Det är så tråkigt för jag VET redan innan kortet tas att det kommer bli dåligt, det jag ser i spegeln kommer lixom inte fram på korten....Kanske har jag för höga tankar om mig när jag tittar i spegeln, haha,nåväl det är kortförbud, Im not gonna be in one more pic, Im telling u. Eller så får jag ta en dag där jag över på poser för att ta fram min bästa sida och sen så ALLTID ta kort i den ställningen:)

Nu ska jag fila på artikeln om gårdagens tillställning!

Ciao

Reminisce

Igår kändes det nästan som om jag var tillbaka i Örebro. Åt potatis,fiskbullar och lingon till kvällsmat, MUMS! I love it, tack cela för att du fick mig att börja äta sånt mumsigt! Jag åt det MINST två ggr i veckan i Öret, så därför tankarna tillbaka till sista terminen där. Satt även och tänkte på Kanada häromdagen och fick gå igenom hela fotoalbumet, vad roligt vi hade ändå! Tänk vad man saknar dessa perioder, New Jersey, London,Paris,Aix-en-Provence(dock den jag saknar minst), Örebro, Kanada och jag vet med all säkerhet att jag kommer sakna San Diego once I´m gone. Dock kommer låten jag definierar med San D nog vara en Dr Alban låt haha, humor ändå, eller vad säger du Eme?

Dags att ta ett avsnitt av nya serien jag följer " the secret diary of a call girl", sen hoppa i säng för ännu en tidig uppgång och gym!

Ciao

Sadsadsad

Man blir varje dag mer och mer rädd för vart världen är på väg. Fler skolmassakrer, senast igen i FInland, hur han valde ut sina offer och gick och letade upp den klass där han skulle döda dem.Såg ett avsnitt av Tyra där svarta kvinnor berättade om hur det bleker sig och sina barn för det är bättre och finare att vara light-skinned. Varför har världen skapat dessa normer som gör att folk go to the extreme för att se ut så som man ska se ut.  Bara två saker som jag suttit och tänkt på medans jag uppdaterat vår hemsida, det händer så mycket sjukt att jag vet inte längre vad man ska säga om det. VI strävar efter perfektion och förstör oss och gör allt för att se ut som den där perfekta när ens värld kan ta slut på bara en sekund. Men idioter som finnen som förstörde livet för en massa människor igår, helt jäkla incredolus. Sakerna har inget med varann att göra men två saker som fått en att tänka till lite så här på förmiddagen.

Annars är det fullt ös medvetslös här, massa saker att göra(dock tar jag mig tid att blogga, på lördag kommer päronen och då blir de inget bloggande på ett tag, tror jag nog) Veckan är späckad, ikväll är det Reception för Konsuln, följt av catching up on series. Imorgon är det träning, slingning av hår och tjejmiddag hos S, mysigt! På torsdag ska jag och tre andra fina flickor sticka och shoppa i Fashion Valley och sen avsluta på Cheesecake factory, kanske får vi E och B med oss på middagen? På fredag blir det utgång för att sen på lördag invänta mor och fars ankomst....och de har lösgodis med sig! JIHAAAAAA! Stackars Erik som är borta i helgen kommer nog ej få smaka på gottet då jag lär sluka det haha. That´s it for me today!

Tjoho!

Ny värld för hata-jeans-köpare

Hittade en länk där man kan mäta och se vad för märke på t ex jeans man ska ha. Hur många av oss har lätt att hitta jeans? Check it out!
http://www.searchbyinseam.com/

Ciao

Shy,Timide,Blyg?

Jag fick frågan innan av en person ifall jag var blyg. Hmmm jag vet faktiskt inte om jag kan svara ja eller nej på det. Jag var otroligt blyg när jag var liten och vågade inte ns ringa och beställa pizza. Tänk om pizzagubben kunde se mig. Det har ju gått över och oftast är jag inte för blyg för att göra saker men trots att jag inte tycker något är jobbigt så kan jag ändå bli knallröd i huvudet, har det med blyghet att göra?

Kommer någon fram till mig kan jag lätt sluta mig, bli knallis och stamma, men jag anser mig inte blyg...Ååååh jag vet la inte, kanske man kan säga att vissa situationer gör mig blyg, vissa människor gör mig blyg, men over all, nej jag är ej blyg, eller? Nåväl, man jobbar ju iaf med sin blyghet, varja dag försöker jag göra något för att utmana mitt knall-röd- i- ansiktet- syndrom...Skulle ni säga att jag är blyg?


Domestic Disturbance

GÄSP. Ja, här är inga muntra miner från mitt håll kan jag säga. Vid elva stängde jag av Comic View för att slagga in för att sen kunna hoppa upp till gymmet tidigt tidigt. Ungefär vid den tiden hör vi hur någon hoppar i poolen och antar att det är våra svenska grannar som har för vana att ta sig ett midnattsdop. Men det låter inte som en människa som hoppar i....mer som möbler blir islängda. Jajamen, en av våra grannar står och kastar i parasoll,stolar och bord i poolen och vinglar rundor. Folk rusar ut och skriker att det ska ringas poliser!! Han försvinner men kommer tillbaka efter ett tag och sätter på musik på högsta nivå att det känns som om man står mitt i en nattklubb. Inget sovande här. Folk knackar på och försöker få honom att sluta men han bara skruvar upp. Till slut går landlorden in och stänger av musiken men han är hotfull mot dem och fula ord utbytes. Polisen kommer efter sisådär typ två timmar efter att de ringde och knackar på men inte tusan öppnar han. Han var så hög och så full att det var nästan lite skrämmande.
Nu tycker jag helt krasst att han inte ska få bo kvar. Han känner många i huset men sådant beteende är inte acceptabelt, jäkla idiot.

Så efter allt detta drama kunde jag inte sova utan var uppe åtskilliga gånger och därför när klockan ringde vid halv sju så var det bara att stänga av telefon och somna om, Tack T- ditt nöt!

Ciao

Helgen på taket

Så var helgen över och dags för en ny vecka. I fredagskväll var jag, B och E och spelade golf. Spelade och spelade, vi sköt bollar helt enkelt, B och E var duktiga, jag fick kanske iväg ett bra skott but oh well, I tried:) I lördags tog jag o E oss till B för att hänga på hans tak och dricka alkoholhaltiga drycker. Det var även festival i staden så vi skulle lyssna på banden som spelade, däribland The Hives. Medan killarna pimplade öl ägnade jag mig åt vinet och härliga tidningar.
.
Vi satt på hans tak från halv två på eftermiddagen till halv ett på natten. Då flyttade vi vidare till Bennes lgh där jag vred mig av skratt till Eriks och vår nyfunna vän Emilys dåliga dåliga skämt. Men hujeda mig vad jag skrattade. Jag kommer bli 156 år gammal som det ser ut nu. Jag fick även avsluta kvällen med milk and cookies som jag fann i Bs kök, mumsigt.
Dagen idag startade jag med en special frulle a la Sanna, vilken var redigt mumsig!

Festivalen verkade helt okej från vårt tak, har ju nu sett The Hives, inte alls min musik men eftersom de är svenskar så får man ju vara lite stolt:) Efter frullen blev det bara solning och läsning av bloggar, himla skön söndag!
Dags för ny konsulatvecka, men vi börjar på gymmet kl sju!

Ciao

Wisdom

En person i min närhet sa idag
"I surround myself with people that are better than me, that way I improve on every level and grow everyday as a human being"
I våras fick jag bo ihop med J, en underbar roomie som lärde mig så himla mycket om världen, mig själv och andra människor. E som jag nu bor ihop med är som en vis lärare som ger mig nya insikter om mig själv(igen) och livet och varför världen är som den är. Mina bästa vänner är lika bra på att utmana och få mig att se nya sidor av mynten. Där är hon som bodde i 26an som pressade på rätt sätt till att fixa universitetstiden, där är hon som strävade mot högre höjder på grankotten och fick mig att inse att jag skulle bli en perfekt assistent:) Han har helt rätt i att man ska ha klyftiga,kluriga och intelligenta människor runt sig och inte de ljushuvud som jag en gång valde att vara med.  Aldrig har man väl utvecklats så mycket som när man slutade umgås med dem. De senaste 2 åren har förändrat mig mer än ngnsin. Och underbart härligt är det, isnt utveckling wonderful haha

Ciao


Rappers got it...finally

http://bringdabeatback.blogspot.com/2008/09/ashanti-nelly-akon-on-ellen.html
Igår var Akon, Nelly och Ashanti på Ellen Degeneres Show och jag förvånades över hur välklädda killarna var, speciellt Akon! Rappare är ju oftast kända för de STORA vita t-shirtarna, STORA byxor och MASSSSSSA BLIIIIIIING! Men på senaste har faktiskt den "äldre generationen" rappare börjat inse att man inte kan se ut så, de ser för jäkla ut!

Nu har det blivit tre snabba blogginlägg som egentligen inte var vidare viktiga men för dem som inte har så mycket att göra, kanske det underhåller lite grann:)

Ciao

Shopping!

Hör och häpna men jag har inte shoppat sen i slutet av augusti. Shoppinglusten har helt försvunnit och har det inhandlats något har det varit smågrejer. Men jag känner att shoppinggenen försöker göra sig hörd och jag har planerat en shoppingrunda på torsdag i Fashion Valley, speciellt ska jag gå igenom hela Forever 21. Mittemot ligger ett oöppnat H&M som jag suktat efter länge.

Det här är förhoppningsvis jag på torsdag, dock med Forever XXI-påsar!

Ciao

Weekend y´all!

Fredagmorgon och jag hoppade upp (nåväl, gled långsamt är kanske rätta ordet) ur sängen halv sju för att kasta in tvätten och sen ta en rask promenix på stranden. Erik var iväg innan mig- sicka hurtbullar vi blivit! McDonaldskaffe och redogöring av varför USAs ekonomi krisar just nu var bilfärdens nöje. Väl på kontoret fick jag det roligaste kedjemail jag fått på länge av Jkpg-tjejen, jesus så vi skrattade här!

Imorgon är det en alldeles speciell dag för då fyller Jenny år, 25 år ung!! Grattis till henne i förskott! Det är roligt hur man känner en person så väl men sen inser att man missat vissa sidor av denna person. Sen J skapade sin nya matblogg har jag sett en sida av henne jag nog inte sett innan and BOY do I like it!

Mitt mål jag satt upp för första oktober kommer inte riktigt nås men imorse upptäckte jag att jag kommit några steg närmare, känns mycket bra, så kanske når jag det i mitten av oktober, inte fy skam det heller!

Have a wonderful,lovely weekend people!


Ciao

DRAG my ass home earlier next time:)

Pust stånk och stön, jag börjar ta mig tusan bli gammal. För hur kan annars en halv Vodka/Redbull och fem cigg göra så att jag känner mig såhär bakfull? Drag-showen var trevlig, dock inte lika bra som förra gången. Blir nog inte drag-show på ett tag, så imponerad är jag inte av dessa människor och varför gå ut på ett ställe med bara homosexuella? Jag vill ju hooka up inte se andra hooka up:)
Nu börjar jag bli klar med min poster för filmfestivalen, mina flyers är gjorda och vi grunnar nu på film nr 2. I eftermiddag ska jag skicka ut en pressrelease om den förestående filmfestivalen, jag ska bara hitta en bra länk till filmen...Lättare sagt än gjort verkar det som! Jag uppdaterade vår www.swedishcenter.org igår om filmfestivalen, ifall ni vill läsa!

Jag ska ärligen erkänna att jag var som sagt lite tveksam till San Diego innan jag åkte och tackade ja för att jag var rädd att inte få något annat och för att "hur kan man tacka nej"??
Men detta har nog varit det bästa beslutet jag tagit på flera år, jag trivs superbra med ALLT, verkligen ALLT. Har aldrig varit så disciplinerad med träning,mat, aldrig hittat på så mycket på vardagskvällar, legat vid en pool så mycket, solat så mycket, läst så mycket böcker, sett så många bra filmer och skrattat så mycket med olika vänner här! Dessa 6 månader kommer säkerligen att kommas ihåg som en underbar period, men än är den ju ej slut 3 månader kvar och Vegas, SAn Fran, NYC, små utflykter är inplanerade! Sen har jag mina föräldrars besök om en vecka och det eminenta besöket över jul- JENNY, SOFIA!!!!  Lucky me säger jag bara:) Och jag har ju tjötat om att hitta tillbaka till den där Sanna Hösten 2007.. well jag tror att hon är tillbaka med full force, jag kände lite så igårkväll när jag lade mitt söta huvud på kudden!

Nu är det dags för lunch break y´all!

Ciao

Life is like a telephone

Som jag säkert nämnt innan så gjorde Erik fabolösa skivor åt oss att ha i bilen under våra LA-trippar men också när vi åker till och från jobbet. En av låtarna är en techno-liknande låt som heter "It´s a rainy day" med en afrikansk snubbe som rappar...detta säger han:

"Yes da bad times in life is like a telephone
You never know when it ago ring
But when it ring
Just pick it up an receive
When you finish
Put down the receiver and carry on
'Cause the sun will always shine
"

What? Livet är som en telefon? Ok if u say so...roligast rapptruddelutten jag hört ever. Tänkte på en vän som är lite nere i kängorna, put down the reciever and carry on, cuz the sun will always shine, glasklart för alla eller hur;)


Ciao

Back-up plan...

Får man ha det? Diskuterade nyligen med en vän det här med pojkvänner/flickvänner och back up plans. Många av oss har säkert något ex som man sagt till att ja, har jag ingen kille när jag är 30 så är det du och jag. Vännen jag pratade med hade en back-up, jag kan ibland tänka att jag har det, dock vet jag inte om han är införstådd med det haha.
Frågan är ju hur snällt det är mot personen man är med för tilfället. Självklart är det ju inget man berättar för att få veta att ens pojk/flickvän har en annan person i tankarna ifall det inte funkar känns ju lite hårt.
Men kanske det är en nödvändighet för att känna någon form av säkerhet...Om man tänker igenom de personer som kommit och gått i sitt liv så finns det säkert en speciell som man kanske kanske kan se sig själv med om inte the shining knight on the damn white horse dyker upp. Kanske är det comforting att tänka att det finns en för mig med även om några år...Dock är det ju jobbigt om ens back-up plan träffar sin Mr/Miss Right and leaves ya hanging. Oh well, jag har min halv back up plan ifall jag är ensam när jag är 35, jag ger det ändå tio år, värre med dem som sätter gränsen vid 25 och redan har fyllt det...haha
Har ni några back up- boys, ladies?

Ciao

Just letting y´all know VIS about moi!;)

Har känts som om träningen inte lett någonstans på senaste tiden så idag hoppade jag upp klockan sju, i träningskläderna och satte fart mot gymmet.VIll träna två ggr om dagen två dagar i veckan och hoppas att det ger mer resultat. På vägen slängde jag in en lakantvätt. Tog en halvtimmes intensiv joggenad på bandet och sen hem och hänga upp tvätt,duscha,frulle och iväg mot McDonalds som idag stod för kaffet. Effektiva stina skulle jag vilja säga!

Eftersom Erik och Benne stack på dubbelbio hade jag alone-time som jag inledde med dans och städning, matlagning, (CeasarSallad med ostkuber, asgott) och avsnitt av The Hills, Entourage, Gossip Girls och avslutade med Boys in the Hood-filmen. Perfekt ensam kväll.

Ikväll blir det dragshow i Hillcrest igen med alla andra svenskingarna, trevligt!


Ciao

Strippin is hard y´all!

Har ni tänkt på en sak. Män som sjunger sånger,rappar låtar eller på något sätt gör ljud som de sedan ska sälja på skivor sjunge gärna om vad de kan ge sina kvinnor. Bilar, hus, smycken, kläder u name it THEY WILL GIVE IT TO U. Då ställer jag mig frågan, vad hände med att ge gränslös kärlek, trohet,förlåtelse, ömhet och allt det där? Eller är det så bara att omjag ger dig en bil så kan jag skita i ömhetsbetygelsen? Lite roligt sådär tycker jag. Som den miss independent jag är så är det ju viktigare att personen ger de senare, men jag antar att de flesta normala pojkvänner gör det, eller?:)

Vet ni hur jobbigt det är att vara strippa? Nej det vet jag nästan att ni inte vet för än så länge vet jag ungefär vad mina hoomies pysslar med.No night-time strippers här inte. Anywhooooo, danslektionerna på måndagarna tar musten ur mig. Man använder verkligen varenda muskel i hela kroppen, varenda led och varenda ben kämpar febrilt för att komma i de positioner the instructor ger oss. Högröd och svetten rinnande står man där och ska se sexig ut inför den låssas man man målar upp- vi strippar ju:) Sexy indeed! Men det är skitskoj, supermegaroligt och nu såg jag igår att de erbjuder extra lektioner på lördagsmorgnar, Here I come säger jag bara!

Hitta den här på en av mina must-read blogs idag och tyckte minsann att den var lite rolig

Bild: Hannah Arnhög

Ps- Har Ne-yos nya skiva,  vi får se vad han har spottat ur sig denna gång.


Ciao

En lite länk såhär på eftermiddagen

http://www.youtube.com/watch?v=pzpPxxHLBKo
För dem som inte gillar hip-hop ska ni inte titta in på länken ovanför men låten har en sorglig men najs beat to it, har lyssnat non-stop på den idag. Inte mina favoriter men den är lagom lugn till ett dunkande huvud och en raspande hals som inte kan sjunga med (thank god säger erik). Det har varit en lugn dag på konsulatet, bara en tjej som ringer och frågar om hur ska få visum och arbetstillstånd att bo och leva i Sverige. Men precis som att det är supersvårt att få stanna i USA är det minsann inte så lätt att få komma in i Sverige som alla verkar tro. Nej då, ngnstans har vi också satt gränser, tro´t eller ej.

Dags att återgå och fajtas med photoshop!

Ciao

GLÄDJE

"En vän pratade om att hon ville finna den personen hon var för något år sen. Jag vet inte vad eller var hon var för några år sen för jag kände inte henne då. Nu känner jag henne, en undebar människa! Kan tänka mig att se henne skina där uppe toppen av sin egen pyramid är smittsamt, hon är en sådan människa. Sprider energi. Även fast hon inte egentligen vet om det. En aura av smittsam energi.  Du vet vem du är - sug i dig lite av den energin"

En av de gulligaste och snällaste sakerna skrivit till mig ngnsin. Och inte bara vaknade jag upp med denna kommentaren utan också att JENNY, SOFIA, JONAS har bokat sina biljetter att komma över och hälsa på!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jag får fira jul med dem, resa runt här på västkusten med dem och jag får se dem inom tre månader! JIAHAAAAAAAAA!!!!!!

En glädjens dag måste jag ju säga. Nu är det dags för andra kaffekoppen och back to mina flyers för filmfestivalen!

Ciao

Klättrar långsamt uppåt igen=)

Det är väl underbart ändå vad vänner kan göra. Först ett uppmuntrande samtal med J om ....diverse saker, en room-mate som erbjöd sin uppmuntran och sen en pilot som drog iväg mig till Rubio´s och Yogurtland. Huvudvärken och halsontet är ju kvar men humöret är på uppsving, känns bra inför måndagmorgon och ny vecka! Har avgett ett löfte inför de närmaste två veckorna-nu kör vi så det ryker, säger jag!! 13 dagar innan första besöket kommer! Drag show på onsdag, utgång på fredag, Bennes tak på lördag(säger Erik iaf=), Konsul reception nästa tisdag (networking time), shopping i fashion nästa torsdag(har ej shoppat på ett tag, it´s time!) Nu känns allt mycket bättre igen och jag kom på att kan man ej få hela tårtan på en gång får man ta en bit då och då, och från och med nu tänker jag göra just så!


Have a great Monday y´all!

Ciao

Neggo as in NEGATIV!

Detta kommer bli ett neggo-inlägg so be aware! Jag har fortfarande ont i halsen och känner mig allmänt hängig och orkar inte göra något alls. VIll bara ligga och tycka synd om mig själv. För att jag inte har någon som kan laga god mat till mig, för att jag inte har någon av mina bästaste vänner här och ösa ut allt jag har inom mig, för att jag inte lyckats med målet jag satte upp för mig själv i augusti, för att jag tar åt mig av vad folk som inte har rätt att yttra ett ord till mig säger.
Tyvärr lurar ens hjärna en att komma ihåg minnen som varit bra, som gör att en person framställs i bra dager. Igårkväll i mitt sjuka tillstånd vände hjärnan på det och tog fram allt svart och illa som dessa två personer har gjort mot mig och jag kan ju säga att allt bara vände. Att jag fortfarande prataade med dem efteråt gör mig ilsken och förtvivlad. Den ena är nu borta för alltid, borttagen och han kan inte få tag i mig överhuvudtaget. Jag jobbar fortfarande på den andra men jag vet att han kommer också försvinna, ska bara beställa tid för lobotomi där han kan ta bort den delen av hjärnan som sparar hans nummer. Asssssssssholeeeeeeeeee. Nej det är verkligen ingen bra dag alls.Det är tur att jag har fått en ny person i mitt liv- mat-jenny-som piggar upp med hilarious bloggar och bra mattips! Eller Hazelnut kaffe som görs på två minuter.
Jag skrev för att tag sedan att jag ville hitta tillbaka till Sanna a la 2007, på vissa sätt har jag gjort det men inte på alla plan, jag söker henne fortfarande, men hon börjar så småningom dyka upp mot ytan. Dock inte idag, för idag är det bara neggo-Sanna som lever i rutan. Orkar inte ens gå ut och lägga mig vid poolen för själva ansträngningen känns för jobbig.

Hujeda mig vad det blev klagande här då. Men okej, får jag vara sådan här idag så ska jag stråla som en sol imorgon, Imorn är det ny vecka så då går vi tillbaka till de bra och härliga rutiner jag utvecklat de senaste veckorna!

Ciao

Sjuker

Vaknar med halsont och magont, dayum, orkar jag ta mig till Zoot ändå? Jäklar vad jag skjuter upp det hela tiden:) Min kusselin har startat en cool matblogg http://jehe.blogg,se. Helt rätt i tiden, skulle jag vilja säga och för en analfapet som jag i köket blir det en underbar grej att ta hjälp av. Det är inte lätt att hitta sin grej i bloggdjungeln, ifall man ska satsa på en modeblogg, politisk blogg eller något annat. Jag har egentligen inget tema men det har blivit ett sätt att berätta för vänner far away vad jag gör, hur jag känner och ifall jag har några issues. Men denna bloggen kommer inte finnas förevigt, tror minsann den kommer slockna 2009. On verra...

Angående politiken, jag skriver bara vad jag läser, ser och hör här på hemmaplan för valet, allt stämmer säkerligen inte men det är kul att läsa USA today och sen jämföra med Aftonbladet och dem är totalt ute och cyklar. Dock har DN säkert mycket artiklar som stämmer men som den mediekritiska person jag blivit på grund av min utbildning är jag tveksam till allt som skrivs,allt som sägs. Det är även mest intervjuer som känns mer riktiga där politikerna får ge svar på tal live, John McCain här på the View. http://www.youtube.com/watch?v=xyQpmN-nH64

Eller Obama på David Letterman http://www.youtube.com/watch?v=QkM66VEfJYk&feature=related Jag hade själv svårt att fokusera på vad Obama säger hos Letterman för han pratar mest runt en del av det. Läste i USAbloggen att Obama totalt saknar humor, hmmm lite tveksam till det, vad tycker ni?

Nog om politiken, som jag skrev innan, detta är ju ingen politikblogg utan en Sannas-liv blogg:) Men vi får se hur valet går, jag hoppas Obama ger sig på att ta till lite personattacker, det finns ju en del att säga om en man med ena foten i graven, whatever it takes, fula knep kanske men kan McCain, så måste Obama kunna.

Ciao

Politik,politik,politik!

Efter att ha spenderat eftermiddagen i Fashion Valley med S, där vi spankulerade bland affärerna, köpte varsin cinnamon bun och suktade efter H&Ms öppnings datum gick vi på bio. Righteous Kill med Rober de Niro och Al Pacino. Även Fifty Cent hade en roll vilket ju drog mig dit, hehe. Filmen var helt okej, lite rolig på sina ställen och lite spännande på andra ställen. Sen styrde vi kosan hem där jag tänkte fortsätta med en annan film men fastnade framför olika intervjuer med Obama och McCain. Har spenderat typ tre timmar med att sätta mig in i deras politik. Mest skrämmande var ändå intervjun med Sarah Palin där hon säger att hon tycker att även om en tjej har blivit våldtagen så ska hon INTE göra abort- hon är pro-life all the way. Bara om mammans liv är i fara, då kan man se abort som ett alternativ. HUR TÄNKER MÄNNISKA EGENTLIGEN??
Jag är glad att tokan inte är min mamma. Hennes vapenpolicy verkar ju ganska skruvad...Kolla in intervjun med henne nedan...
http://abcnews.go.com/video/playerIndex?id=5783816
Erik fann även en blogg, skriven av en svensk boende i USA som skriver om valet, mycket roligt och intressant att läsa.
http://www.usablogg.org/

Imorgon ska jag ta mig till Zooet. Jag har sagt det två helger innan men denna helgen blir det verkligen av, je vous promets!
Nu ska jag läsa ut min sista bok av Eric Jerome Dickey och imorgon blir det en ny bok!

Ciao

Lovely friends I got indeed!

Vilka fina kommentarer ni lämnar mina darrlins, gör ju denna fredag ännu bättre:)
Igår skickade jag och Erik ut annonser om nya praktikanter till vårterminen. Redan idag finns annonsen uppe på Örebro Universitet, gooood job ORU! Det ska bli himla spännande och intressant att få rekrytera nya praktikanter, ännu en sak att lägga till på CV:n.
Nu har jag gjort om mina färger här på bloggen, typ det enda lilla jag klarar av hehe, men jag tycker man får lite av havskänslor av dessa färger, what ya think? Nu ska jag jobba vidare med filmfestivalen och dess flyers, sen blir det lunch med amerikanen, polskan, konsuln och roomisen- thai food once again!
Tro det eller ej men det har blivit kallare här på kvällarna. Jag sover med ytterdörren öppen så att vi får in luft men imorse vaknade jag och frös faktiskt! Konstig känsla då det normalt är 30 grader och svetten bara rinner. Oh well, ska inte klaga, jag har ju saknat regnet i tre månader så lite kyla ska man la välkomna.
Jag kör vidare på konceptet från förra inlägget, life is good, right!?

Ciao

Live ur life

Jag pratade häromdagen både med E och J och beklagade mig över det jag inte har. Men så hörde jag T.I feat Rihanna och kom faktiskt att tänka på att man ska fan i mig vara glad för det an har i nuet. Inte klaga på allt som man inte har. Jag har inte bra betalt jobb men jag har en givande praktik, jag har ingen pojkvän men jag har vänner och familj som är mer underbar än någon annans, jag har ingen spinkig kropp a la VB som gör att man kan äta lite mer än andra men jag har en sådan charmerande humor att ingen kommer undan mina skämt haha, nej men ni fattar vinken.

http://www.youtube.com/watch?v=MN3kzdqEXX8

Så det ska jag börja leva efter från och med nu. Appreciate what u got and be thankful for what you have achieved so far.

Ciao

Obama vs McCain

Sitter och läser DN och Aftonbladet. Till min förvåning ser jag hur de redan utsett Obama till vinnare den 4 november, vad jag vill säga är Bitches, please!! Han leder inga opinionmätningar, grodorna flyger ur munnen på honom och Mccains personpåhopp har tagit skada. Jag ser mer än gärna att Obama vinner men med en galen Sarah Palin vid sin sida verkar det som om McCain har segern i handsken. Bloggar och tidningar rapporterar att amerikanska kvinnor kommer att rösta på republikanerna just för att de har en kvinna som VP. Det spelar ingen roll att hon är för vapeninnehav, mot aborter och andra saker kvinnor skulle kunna se som negativa aspekter. Hon är kvinna, därför röstar vi på dem.
Amerikanarna är ju tyvärr inte smartare än så verkar det som.

Jag vet inte vart Aftonbladet och andra svenska tidningar rapporterar från men inte är det direkt på american soil för då skulle inte Obama stå som ledare i valjakten- not for the time being anyways.

För oss här handlar det om 9/11 men för alla hemma handlar detta datum om något annat hemskt, Anna Lindhs mord. Att det redan gått fem år är så ofattbart, att tiden flyger fram. Minnet av henne och alla som fick sätta livet till detta datum levr ju vidare dock blir det hela tiden mer utsuddat, för mig som inte berördes direkt det vill säga.

Ciao

Jodå

...,visst är det memorial service i NYC, visst pratar alla bloggar om vad man gjorde exakt för 7 år sedan, vad man känner denna dag. För mig själv, ptja, kan tyvärr inte säga att jag känner så mycket, 7 år sedan jag bestämde att jag skulle åka till USA och vara Au Pair.
För att gå tillbaka till ett annat inlägg, det där om muskler, för mycket muskler på killar, att det inte är snyggt

Jag håller fast vid det, not nice at all faktiskt.
Imorse lämnade vi in bilen på service, personen som skulle hjälpa oss vände sig till mig och sa (han visste redan att Erik var svensk) so ur swedish too? U´r beautfiul! Haha thanks man, men är jag beautiful för att jag är jag eller är jag beautiful för att jag är svensk och då automatiskt beautiful, confusing MEN en komplimang så tidigt på morgonen är inte mig emot;)
Idag blir det naglar, träning, fixa J:s grej och sen yogurtland med några glassgalna svenskar.
Helgen stundar igen, sweet, frågar är om jag ske se righteous kill med 50 eller The women med massa snygga kvinnor?

Kanske båda?

Ciao

9/10

Har precis gjort färdigt matlådorna för morgondagen. E och jag äter grönsaker och fisk eller kyckling varje dag. Kan tyckas tråkigt men det är nyttigt och faktiskt med såserna vi hittat mycket gott. Nu har vi ju börjat med lunch en gång i veckan på restaurang med några vänner så då bryter vi matlådevanan och go wild and crazy:) Det har verkligen blivit vardag här i San Diego. Det känns som hemma och man kan snart säga att vi gjort halva tiden här. Tiden går sjukt fort. Om två veckor kommer päronen och då blir det lite ledigt, lite utflykter och dylikt.
Har lite planer för helgen men ofta planerar jag (y´all know me=) och sen ångrar jag mig så nu håller jag det för mig själv och berättar efteråt vad jag gjort:)

Imorgon är det 9/11, vi får se om det märks av något- it has been 7 years...

Ciao

Busy bee with anger issues!

Sliding doors...Kommentarerna ni gav i senaste inlägget fick mig att fundera. Jag ska nog ändå fokusera på mina favvostäder i främsta hand och sen se vart jag hamnar, ifall det är så att vi går mot samma öde men kan påverka vägen dit lite grann så ska jag utöva påverkan av allra högsta grad:)
Erik säger att jag har anger issues, Benne att jag har kommunikationssvårigheter. Minsann inte lätt att vara Sanna alla gånger men jag lär mig varenda eviga minut mer och mer om mig själv och det kanske inte alltid är så kul alla gånger men definitivt lärorikt!

Helt plötsligt har jag massa att göra på konsulatet, igår hann jag inte kolla bloggar eller FB, what the hell(tänk manuels sätt att säga det:), men skoj som tusan är det. Protokoll, filmfestival, möten, hemsida, lovin it!

För sex år sedan blev jag ju typ kär i en muskelknutte, då var det jättensyggt med så mycke muskler och att han stod och kämpade med vikterna på gymmet vareviga kväll. Igår kväll när jag sprang min timme på löpbandet, hmmm not so much anymore. Jag tycker inte det är coolt längre att ha muskler upp över öronen och stå där och lyfta och lyfta, vidare snyggt är det inte heller, lagom är bäst har jag kommit fram till. Tänk vad man ändrar åsikt genom åren:)

Nu ska jag och Erik knåpa ihop en annons efter nya praktikanter för vårterminen 2009, anybody wanna go to San D??

CIao

C-O-N-F-U-S-E-D

Jag är confused. Oktober närmar sig med stormsteg och det är då jag satt deadline för att börja söka jobb. Har tre fina CVs, svensk,fransk och engelsk och ska börja skicka ut. Jag har valt ut typ tre fyra städer där jag tänker bosätta mig beroende på vart jag får jobbet, har inte sett några andra alternativ. Men jag ser på vänner som läst samma sak som jag och har svårt att få jobb där de vill. Kanske måste jag sluta tänka på Paris, New York och inse att man får helt enkelt bo ngnstans där man får jobb.
Ska man behöver sänka sina stadsförhoppingar eller helt enkelt köra stenhårt på bara de städerna? Kanske får man det jättebra i Eslöv, Trondheim eller Bombay också? Kanske ska jag söka jobb wherever och bara se vart jag hamnar, låta ödet bestämma eller ska man försöka styra lite över det? Har tänkt supermycket på framtiden i helgen. Man vill ju vara nära sina bästaste vänner men samtidigt kan man inte låta varken kille eller kompisar bestämma vart man ska ta vägen.

Ni ser, förvirrad. Nåväl. Vad jag får göra är kasta ut CVs till höger och vänster och se vad som händer, eller vad tror ni?

Ciao

VMA:s


Vad fin hon är, så snyggt hon har städat upp sig. VMA:s börjar nu, håll i er!

Ciao

Happy snappy!


Så här glad var jag när jag och Erik satte ihop datorn och den tog liv och funkar precis som innan "händelsen" Jag tackar vem det än är som gjorde att datorn tog liv igen och har nu lagt allt värdefullt på min externa hårddisk IN CASE den har tagit ngn form av skada.
Var på stranden idag och brände mage, rygg och ena sidan av halsen något enormt. Jag ser ut som en halvkräfta med fläckar- very popular i PB.
Utgången igår var trevlig, dock skulle vi käka där men det blev aldrig av så efter två APPLETINIS(hör scrubskillen säga det här) så var Sanna Drottning på dansgolvet(ist för kung i baren) och efteråt fortsatte vi hem till mig för mer vin och snack. Sweet.
Imorgon blir det gym, Borders och VMA:s!!! Britney ska öppna hela showen, jihaaa!

Ciao

Life e inte så sweet ändå...

föööör jag spillde vatten i datorn och den började konstla och typ dog. Nu ligger den i olika delar och torkar.... men jag är ledsen, min älskade dator är ju typ död. Im mourning.

Ciao

Life is sweet

Fredag igen. Det var en otroligt bra morgon och jag struttade upp ur sängen med hopp om dagen. Kom iväg extra tidigt och svängde inom AMPM macken för en lyxkaffe(dvs en kaffe i en coolare mugg än på kontoret), J hade tagit med sig Marabou till kaffet idag så en liten sådan bit slank ner. Bloggkoll var full av blogginlägg denna morgon och med kaffe, marabou och bloggar- hur kunde morgonen starta bättre?
Jag har helt plötsligt också fått betydligt mer att göra och igår gick dagen så fort att jag faktiskt gick hem 3 hela minuter över tre! Dayum!
I eftermiddag ska jag ta mig en städraid i lgh och tvätta samt besöka gymmet.
Hade ett hrm högst intressant samtal med en kanadensare igår, tänk vad internet/msn kan hålla en occupied, 4timmar framför mackapären och kvällen var över. Dessförinnan spenderade jag och S några timmar på stranden och tjötade med kalla starbucks frappes och lattes- life is INDEED sweet.

Have a good weekend y´all!

More water to Sanna

"Kramp är en ofrivillig, plötslig muskelsammandragning, ofta smärtsam. Kramper uppkommer vanligen som reaktion på överansträngning och kan då härledas till brist på syre,vätska eller salter i kroppen. Intag av vätska efter träning, gärna vanligt vatten förebygger kramper."

De senaste kvällarna har jag kämpat med kramp i benen. Fattade inte varför jag helt plötsligt fick detta och fick då givetvis vända mig till min kära följeslagare och bästa vän just nu Mr Google och nu vet jag varför. Jag tränar fem ggr i veckan ungefär och joggar mer än jag gjort i hela mitt liv typ. Dricker jag mycket vatten efter att ha sprungit i 25 graders hetta? Hmmm not so much, vem vill upp och springa hela natten lixom? Nåväl, antingen krampa eller springa på toa tio ggr per natt- u decide!

Imorgon ska vi ha en stor luncheon. Jag, Erik, Joanna(som jobbar på konsulns andra företag), Adam(handelskammarens praktikant och Jim(the americano) ska alla gå på thairestaurang- en skön get away från våra dagliga matlådor. Måste ändå klappa oss lite på axeln, de senaste fyra veckorna har vi haft matlåda varje dag, snacka om ekonomiskt och nyttigt!

2 dagar kvar av veckan, sen är det helg igen YEY!

Ciao

 


3 september


Idag är det exakt 6 år sedan jag började mina utomlandsäventyr. Det började i Little Silver, New Jersey som Au Pair. Det var där jag träffade min första amerikanska familj, min första och enda sydafrikanska vän, min första och kanske enda amerikanska pojkvän. Det var då jag galet provade allt som Amerikat erbjöd i mängder, too much faktiskt. Året som gav mig mersmak för att bo utomlands. Ett år som gav mig min första och största kärlek. Som gav mig bra engelska och ett nytt sätt att se på människor. Exakt ett år senare 3 sept 2003 åkte jag hem till Sverige igen. Därför har 3e sept significant meaning. 5 år sedan jag åkte hem från USA, fem år sedan jag såg den amerikanska familjen, fem år sedan jag var lyckligt kär, fem år sedan. Maj Gad vad tiden går fort.

Ciao

Success!!


Idag gjorde en banbrytande upptäckt i min jakt på jobb inför nästa år. Jobb i Frankrike. YEY! Även hittat några hål i den hårda amerikanska marknaden som gör att jag kanske kan hitta jobb i NYC, YEY AGAIN!

När vi kör till jobbet varje morgon sitter vi oftast i en bilkö innan det börjar rullar på mot jobbet. Då kan man ju inte undvika att titta in i andras bilar och se vad de har för sig. 90% av tjejerna sminkar sig. Jodå, de har hela sminksetet i famnen medans de lägger på mascara, lippgloss och annat medan bilen sakta rullar framåt. Har sett ett och annat par som käkar burgare (McDonalds nya frukostburgare-hur nyttig som helst enligt reklamen!) Andra sjunger som jag och Erik och några kedjeröker cigg efter cigg för what else to do in a bilkö? Men sminkningen tar priset, kanske ska gå upp tio min tidigare istället?

Ciao

Officiellt höst!

Tisdagsmötet avklarat och det var vilda diskussioner mellan republikanerna och demokraterna. Den nya utsedda VP Sarah Palin har ju tydligen varit runner up to Miss Alaska och anses av demokraterna vara dödöstöten för Mccain. Samtidigt ska hennes 17-åriga ogifta dotter ha barn men det är lugnt meddelar Mrs Palin. Hon kommer föda barnet och gifta sig. Punkt slut. Situationen räddad, säger dem. Stackars flicka. Det kommer bli en rolig höst, att få följa valet på plats. Speciellt med två olika lägren på konsulatet som slänger gliringar lite hit och dit. "Oerfarne Obama", "gubbstrutten McCain som lever på frugans pengar", "VP Biden som gjorde bort sig -88 när han själv ran for presidency", "Palins man som åkte fast för DUI -80, what has that got to do with the politics?? Men roligt är det:) Alla tal som hålls varje dag på tv, de kärleksfyllda hemma-hos reportagen med Obamas familj( Ja det är ju inte Barack som bär byxorna i det hushållet, Michelle kommer bli den nya presidenten om Barack vinner säger dem)
Hemsidan är i full gång, nästa vecka är det möte för Swedish Center och jag är ordningsman! Vi håller på att anordna för avtacks(heter det så?)middagen för vår Konsul. Så lite händer det. Igår, första september, var första officiella dagen på hösten. Skolor börjar, alla går tillbaka till sina jobb och stränderna är tömda på turister.

Jag har börjat skriva på min praktik-rapport och loggbok som är mandatory för praktiken. Jag ska leta upp en kurs att läsa, förhoppningsvis kan jag läsa en turismkurs på något av universiteten här. En tjej berättade om kurser som weddingplanning och dylikt och det hade varit superbt roligt att läsa! Som den eventplanner jag vill bli så måste man läsa så mycket man kan eller hur?


Denna damp ner i brevlådan häromdagen. Fin inbjudan. Det är E som har gjort den, nice work there E;)
Man har ju kommit upp sig i världen genom konsulatet, host host ;)

Nu blir det att skriva inbjudan till Swedis Center möte, sen leta upp hemsidor på Bs begäran!

Ciao

Gossip

Labour Day är snart över. Dagen har varit full av Gossip Girl. Eftersom andra säsongen börjar ikväll och jag och S ska mysa till det, då måste jag ha sett hela första säsongen. Gossip girl är inte superbra men lite underhållande ialla fall. Har även invigt gymmet, stort och massa killar att titta på. Sweeet. Inget Zoo idag heller men mor och far kommer ju om tre veckor och jag tror nog iaf mamma vill dit! Japp päronen kommer den 27 september och jag hörde i vassen att S o J letar biljetter, HAPPY ME!
Nåväl, back to Gossip Girl och strykning av skjortor!

Ciao

Sanna the crawfish!

Som uppföljning på förra inlägget så har jag bestämt att det är dags för andra bullar. Ima go back to the 2007-primadonna! Så idag gick jag till gymmet och joinade och imorgon startar vi! Förhoppningsvis kommer det finnas många fina Jasons att titta på under träningstiden:) Sen gick jag och fick pedikyr och med redan fina händer och nu fötter kan jag nu starta det nya Primadonna-livet! Garderoben är rensad och tvättmaskinen rullar för fullt. Solen skiner, har massa filmer att se ikväll.

Igår var det Crawfishparty kombinerat med B-day party för Susanna. Det var längesen jag åt kräftor men det var gott! Gott vin,bröd och trevligt sällskap. Några visdomsord och fina kpomplimanger gjorde kvällen än bättre.

Imorn är vi som jag sagt lediga så det blir gym och sen ska jag bli brun! Två månader här och bara halvbrun, har ska det stekas!

Ciao

RSS 2.0