Sockerbakfylla

Jag har upptäckt en sak. Jag bestämde mig för ett tag sedan för att utesluta socker från mitt liv under ett tag för att se vad som hände. Det gick väl några veckor och så en dag köpte jag några godisbitar. Mumsade i mig dem och sen var det inget mer med det. MEN. Dagen efter vaknade jag med värsta sockerbakfyllan. Ansiktet var svullet, huvudet dunkade och jag kände mig trött och som en redig bakfylla kan kännas. Skumt tänkte jag, men trotsade "bakfyllan" och levde på som vanligt. Jag googlade sockerbakfylla och hittade flera blogginlägg där folk skriver om sin sockerbakfylla. Jag har inte känt av den så kraftigt förr när jag körde sockerfria veckor men på senaste är det nästan värre än alkoholrelaterade bakfyllor. Det är trist att några "sockerbitar" ska förstöra hela dagen efter, att det ska ta en hel dag för kroppen att återhämta  sig från lite socker. Antingen får man sluta och aldrig äta sockret eller äta socker mer regelbundet....

Utdrag ur blogg jag hittade:

"Vaknade med huvudvärk i dag, men gick ändå upp och gjorde de sysslor jag alltid gör på mornarna. Kändes lite bättre efter en stund och ett par treo. Men känner mig deppig och irriterad och börjar undra om jag inte är sockerbakfull.

Det är nämligen så att jag håller ganska strikt diet 6 dagar i veckan, men så på lördagar, får jag äta i stort sett vad jag vill och som gammal hetsätare som jag är svullar jag rätt bra i choklad då, så kroppen får ju en supersockerchock varje lördag...och på söndagarna är jag deppig och irriterad igen... Varje vecka likadant"

Jag som är lösgodisglad vill kanske inte förevigt ge upp det även om det idag är långt mellan godispåsarna, men ska man behöva stå ut med "bakfylla" varje gång man äter några godisbitar. Trist tycker jag.

Ciao


Kommentarer
Postat av: Jenny

Håller helt med och har tänkt samma tanke- dags att utesluta socker HELT under en period! Kommer bli svårt, mycket svårt, men jag ska minsann också prova på det! Let's DO IT zusammen!

2009-04-05 @ 19:36:38
Postat av: Jenny

Btw, ska vi säga start img och första etappen är 1maj? Ska vi köra INGA undantag eller får man lov att ge efter EN av påskhelgsdagarna? Tycker vi kör INGA undantag! Ska de' vä så ska de' vä! :D

2009-04-05 @ 19:38:26
Postat av: Sanna

Å jag som skulle köpa påskägg till dig när du kommer på lördag=) Ja vi får nog ta ett undantag under påsken sen är jag PÅ!=)

2009-04-05 @ 19:42:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0