Bagarinnan Sanna


Himmelskt goda blev mina bröd som jag bakade imorse! Såhär huslig har jag nog aldrig varit, mina första bröd under mitt snart 26-åriga liv. "patting myself on the shoulder"
Igår var det ingen bra dag- fortfarande på jobbjakt, inga positiva svar alls, allt bara kändes rent ut sagt för jävligt. D känes inte ens bättre efter snack med föräldrarna, nej det kändes bara skit skit skit. Inte någon aspekt av mitt liv kändes rolig. Men så vaknar man idag och allt känns igen mycket bättre. Det KOMMER JU LÖSA SIG och jag får ju tillfälle att öva mina konster som bagare, får laga olika roliga maträtter till försökskaninerna mor och far, kan göra små trips norrut och söderut och träna nogrannt och spela MIN musik på hög hög nivå utan att någon störs=)

ciao

Kommentarer
Postat av: Erik

Your own music? I guess it goes a little something like this:

"All the single ladies,

all the single ladies.

All the single ladies,

all the single ladies.

All the single ladies,

all the single ladies.

Wohohohohohohohooooohohohohooooo.

Wohohohohohohohooooohohohohooooo."



or like this:



I'm a womanizer, woma' womanizer.

I'm a womanizer, woma' womanizer.

Woma', womanizer, woma' woma', womanizer.

Woma', womanizer, woma' woma', womanizer.

I'm a womanizer, oh, eh, womanizer.

I'm a womanizer, oh, eh, womanizer.



typ...

2009-02-17 @ 18:23:30
URL: http://www.rokaas.com
Postat av: Johanna

Hihi har ni bott ihop för länge eller? ;)



Appropå bröden, du måste prova att baka detta! Superenkelt, meganyttigt och extremt gott! Det blir en smet (inte deg) som ska ner i en brödform, till exempel i sån som på bilden.



2 limpor (eller en i samma storlek som formen till höger)



Ingredienser

1 liter filmjölk

2 dl solroskärnor

2 dl vete- eller rågkross

5 dl vetemjöl

5 dl grahamsmjöl

1 dl vetekli

1 dl linfrö

¼ dl bikarbonat

2,5 dl brödsirap eller mörk sirap

1 tsk salt



matfett och ströbröd till formarna



Gör så här:

1. Ugnen 180 grader

2. Blanda ihop alla ingredienserna till en jämn smet.

3. Smörj upp och bröda in två avlånga formar som rymmer två liter var (eller den stora formen som sagt).

4. Sätt in i ugnen. Låt grädda ca 1 tim 20 min (täck ev. folie efter halva tiden)

5. Låt svalna.

Tips – de är ännu godare dagen efter (mer saftiga då)

2009-02-17 @ 22:02:55
Postat av: Emelie

Yes Johanna har så rätt. De där brödet är mucho gotto=) Jag har också nåra recept på bröd:



Suss kom-i-form frallor

Ca 20 st



12 dl fullkornsmjöl av Dinkel (+ lite extra vid knådning)

5 dl ljummet vatten

25 gram jäst

1 matsked flytande honung (kan uteslutas för osötat bröd)

½ dl solroskärnor,

2 st rivna morötter

1 matsked kallpressad olivolja (går lika bra med kappressad rapsolja)

½ matsked salt.



Gör så här:



1.Lös upp jästen med det fingervarma vattnet.



2.Blanda ner olivolja, honung (om du har det i), morötter, solroskärnor och salt. Blanda om i röran.



3.Tillsätt mjölet i omgångar och arbeta degen tills den är fast och smidig.



4.Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter.



5.Häll upp degen på att mjölat bakbord och tillsätt lite extra mjöl. Knåda degen smidig och forma till en rulle. Dela denna i 20 bitar och forma till bullar.



6.Lägg bullarna på bakplåtsklädd plåt och låt jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.



7.Pensla bullarna med lite vatten och strö (tryck gärna ner dem lite i degen annars vill de bara lossna) över solroskärnor.



8.Grädda mitt i ugnen på 225 gr i cirka 12 minuter.



Sen vet jag ett bröd med torkade aprikoser i som är JÄTTEgott. Vet dock inte receptet.. och ett annat som man ska ha lingon i. Det finns ju hur mycket som helst!

hehehe





2009-02-18 @ 08:58:08
URL: http://browni.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0