Människors beteende deluxe

Jag sitter på tåget,läser tidning och lyssnar på musik. En man i 55-60-års ålder går på tåget och ställer sig bredvid min plats. Jag funderar inte så mycket på att han står där utan fortsätter läsa. Jag hör hur någon säger saker men reagerar fortfarande inte. På andra sidan tåget, en meter bort sitter en ung man. Utan hörlurar. Utan tidning. Mannen fortsätter stå där och jag hör typ ljud som a! a! a! a!.  När jag tittar upp står han och tittar på mig och munnen formar ord. Jag tar ner tidningen, tar av mig hörluren och tittar frågande på honom.
- VA? Är detta tåget till Märsta? VA?
Jag tittar på killen som sitter bredvid, som lätt hade kunnat svara på frågan på två röda sekunder men mannen ENVISAS med att stirra på mig och utstöta sina VA VA VA VA?
- Jo det är det säger jag. Sen tittar jag ut på den 5 *5 meter stora skylten utanför och säger jo det står ju det så det får vi hoppas och ler.
- Jaha, säger mannen och går och sätter sig.

I samma ögonblick kommer en annan man ombord. Samma ålder som förstnämnda man. Sätter sig mitt emot mig. inte på de andra 511 lediga platserna utan mittemot mig. Jag som sitter med ena benet över det andra lyfter ner det för att göra plats åt honom och råkar då slå till honom lite lätt på knät. Jag ber om ursäkt. Han böjer sig fram och borstar demonstrativt av sina byxor. Han håller om sitt knät precis som om det gör svinont, precis som om jag tog en hammare och drämde den på knät. jag ber ännu en gång om ursäkt och försöker le mot gubbfan. Inte en enda gång höjer han blicken utan tittar rätt ut i luften och ser ut som om jag förstört hans morgon pga av knät.

Jag tycker det är väldigt roligt hur folk beter sig, varför de gör som de gör och sådär. Jag förstår dem inte för fem öre men det är ju jäkligt roligt hur retarderade människor kan vara=) Hade han inte bara kunnat vända sig till killen när jag inte uppfattade hans fråga? Hade den andra inte bara kunnat titta upp och le en kort sekund som för att visa att det var ingen fara med knät?

Kill them with kindness. Kill them with kindness.

E- Adam tog en hel del bilder, vi får be honom om bildbevis!=)

Bonne lundi!

Ciao

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0