Men vad är det du säger egentligen?

För att bli en riktig stockholmare så måste man följa vissa oskrivna regler. som t ex när du sitter på tunnelbanan. Då tåget kommer fram till station. Du väntar med att resa dig från din plats. Tåget stannar, dörrarna öppnas. DÅ reser du dig. Inte en sekund före det. Du PLANERAR även din resväg och kommer inte till station precis när tåget ska gå och får vänta 9 minuter. Du går även på därbak om du ska gå av därbak osv. Fascinerande. Så har jag aldrig känt att det varit i tunnelbanan i Paris, New York eller London...men kanske var jag för uppslukad av annat för att se det... Jag letar hela tiden efter signs that says that ur a true sthlmare så vet ni några så hojta, man måste ju adaptera sig eller hur?

Igår fick jag el bosso att skratta med mitt ordval när vi hade en diskussion. Han hade and I quote " aldrig träffat någon som slängde sig med så mycket konstiga och obefintliga ord". And it got me thinking att jag kanske ska starta en egen ordbok! Jag tycker det är fantastiskt kul att leka med språk, hitta på nya ord och missmatcha språken hejvilt. Det får bli mitt nästa projekt. En ordbok a la Sanna. Delux ska den nog heta. Det är ju ändå le mot que je préfére =)

Ciao

Kommentarer
Postat av: Emelie

Delux är asbra. Jag skrev ett sms innehållande akward Deluxe till Johanna och hon skrattar fortfarande åt det.hehe

2010-03-17 @ 09:48:54
URL: http://missemli.blogspot.com/
Postat av: Sanna

Haha visst e det, superbt bra ord!

2010-03-17 @ 10:58:14
Postat av: marresmamma

Här måste jag lägga in en protest. Äkta Stockholmare går fram till dörrarna på tågen långt innan dom ska av, särskilt äldre Stockholmare men kanske mer på pendeln än på t-banan. Lite som om ´siste man blir kvar på tåget´. Även samma på bussen. Yngre är liiite coolare och väntar...

2010-03-18 @ 14:44:53
URL: http://vardagsaventyr.blogspot.com
Postat av: marresmamma

Och glöm inte att stå till höger i rulltrappan annars märks det direkt att du är icke- 08...

2010-03-18 @ 14:45:55
URL: http://vardagsaventyr.blogspot.com
Postat av: Sanna

Haha vi har en debatt alltså, hur gör äkta sthlmare najs =)

2010-03-19 @ 13:49:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0