New Year Resolutions

Då var det dags att avlägga dem....Hmm.

1. Ta bättre hand om mig själv, sätta mig själv först och verkligen tänka efter om det som står på schemat är bra för mig, och om det är något jag verkligen vill göra.
2. Sluta falla för Bad Boys. Tecknen finns där redan från början, det är nu dags att inte blunda för dem.
3. Hitta ett bra jobb och bosätta mig i en av städer jag har på önskelistan.
4. Försöka vara en så bra vän,syster,dotter, kusin och bekant jag bara kan. Man är ju inte perfekt men jag gör så gott jag kan=)

Ciao

2009

Mitt nya namn på bloggenn. I know, drama Queen- men det är ju sant. Jag har inget när jag lämnar San Diego=) Idag har jag för sjuttonde gången städat lägenheten(du skulle varit stolt över mig Erik!), tvättat och packat undan varteviga spår efter mig och E. Nu är det som om vi aldrig bott här. Bilen har städats, och jag har förberett helt på att fly min kos...dock återstår nio dagar.
Igår fick jag för mig att färga håret, lite lite mörkare än det var innan. Det resulterade i en färg jag inte är så nöjd med så idag blir det nya slingor. Att jag aldrig lär mig. Oh well, ny hårfärg inför det nya håret, perfaboll!

Årskrönika:
Jan - April: Åkte till Kanada och spenderade fyra månader där tillsammans med underbar människor. Helt klart en av de bästa utlandsvistelserna.
Maj - Juni : Jag hann knappt hem och vända innan jag skulle iväg till San Diego. Dock tog jag tag i mig själv och tränade och fixade med min födelsedagsfest som blev så himla lyckad tack vare underbara gäster- THANKS Y´all!
Juni -Januari: Mycket givande utlandsvistelse. Har lärt mig extremt mycket om mig själv, kommit in mer o rollen som informatör. Sett hela amerikanska västkusten, tränat som en dåre och levt ett underbart liv i solen och värmen. I och med det nya året har jag avslutat min utbildning. Jag är nu utbildad informatör med lite extra kunskap inom turism.

Detta året handlar om att hitta ett givande jobb och en stad att kalla min hemstad. Underbara vänner, familj och ett underbart jag har jag ju redan=)

Happy New Year!!



OXEN

Hittade detta horoskopet på Veckorevyns hemsida. För mig, Oxen. Alltid lika roligt när det närmar sig nytt år. Horoskop, nyårslöften och förändringslistor skrivs. Våren stämmer definitivt. Får la se hur resten ser ut om några månader...

Vår
Du drömmer mycket om kärleken och tänker på framtiden ideligen. Men du kommer inte till skott, särskilt inte om du är singel. Dels har du svårt att hitta någon som matchar dina drömmar, dels har du mycket att göra på andra plan.
Sommar
Du får en riktigt härlig sommar med gott om romantik, passion och nya framtidshopp. Juni blir allra bäst men det är ändå bara början på en minnesvärd sommar. Du har verkligen vind i seglen och din charm räcker hur långt som helst. Bara att njuta.
Höst
Precis mellan sommar och höst kan det bli en liten kärlekskris, men den går att reda ut ganska fort och sedan väntar en fin höst. Det enda som kan stressa dig är om din partner vill fatta stora och seriösa beslut, för det är inget du vill göra just denna höst.
Vinter
Under vintern ställs du inför en del mariga val. I värsta fall kanske det finns mer än en som får ditt hjärta att slå de där extra slagen, och i så fall hamnar du i ett läge där du inte alls trivs. Knepigt, men verkligen inte långtråkigt. Året får ett passionerat slut.

Näst sista dagen

Livet är bra konstigt. Efter en månad av tysthet från både min och J:s sida kom jag på mig själv med att tänka på honom idag. Har inte gjort det sen vi "slutade" prata vilket ju varit bra. Idag när jag satt och fick mina naglar gjorda kom jag och tänka på honom....precis när naglarna var färdiga ringer telefonen. J. Är inte det superbt konstigt? Någon jäkla telepati eller?

Jag har varit så sugen på att träna idag och trotsade förkylningen. Not good. När bandet stannade efter 30 minuter snurrade jorden och jag mådde illa som tusan. Det var bara att gå hem och vila istället. Fasiken också säger jag bara. Vem har tid att vara sjuk när nya året ska inledas med nya resolutions??? Not moi!! Men det är svårt att springa rakt när jorden snurrar hehe.



Nu har jag skjutit upp städningen hela dagen. Men nu har jag gjort en fin playlista, tänt ljus i hela lägenheten och plockat fram skurborste och hink. Andra städningen på två dagar. Rekord. Resväskorna står utspridda och jag funderar på om jag verkligen behöver de tusen saker som ligger på sängen. PUST.

Nåväl, en enda natt till i min ensamhet innan U joinar mig. Dags för henne att ta över mitt San Diego-liv. Bisarrt ändå.

Ciao

FilmMaraton

I brist på ork, lust och känsla för annat än att lata mig så körde jag filmmaraton. Började med Disaster movie som var just en DISASTER. Jag vrider mig inte av skratt men av pinsamhet. Trötta fis och rap-skämt och samma trötta parodi på andra filmer. Tröttsamt som fan faktiskt. Fortsatte med Seven pounds, den nya med Will Smith. Rörande,sorglig,mysig,tankeställande och med fina skådisar om Will, min favvis Michael Ealy och Rosario Dawson. Helt klart sevärd.

Den tredje blev The Women. Med Meg Ryan, Eva Mendes, Jada Pinkett-Smith bland annat. Det är bara kvinnor i filmen. Inte en enda man. Den ger en också en tankeställare, speciellt eftersom huvudrollen är en people-pleaser och får några väl valda ord jagh tog till mig. Starka kvinnor handlar la filmen om meeeeen amerikanska klyshor som att hemmafruar har det minsann bra också, starka kvinnor kan inte ha män i sitt liv förstör filmen, plus att den påminner och SATC. Sådär skulle jag vilja säga.MEN feministen i mig heja ju på WOMEN EMPOWERMENT=) Fjärde och sista filmen kollade jag endast på för att Michael Ealy spelar huvudrollen. Never die alone (2004) En film jag inser att jag sett innan då DMX visar sin nuna i filmen. Nåväl är det filmkväll så är det.

Sådärja fyra filmer lite snabbt reviserade för er, bara att välja vilken ni vill se. Seven Pounds är helt klart kvällens höjdare.

Ciao

Hemåt vill jag vandra..

Två dagar kvar på året 2008. Jag tycker nog banne mig att det är dags för ett nytt år. Arbetslös, fyller 26, bor hemma hos föräldrar och singel, jamen kan det bli bättre?!?!?!?!?! Eller så kan man se det såhär: singel, in between jobs, tid för resor, plugga ngn kurs och flirta rundor. Det finns alltid två sidor av ett mynt! Ska jag vara ärlig dock så tycker jag nog det räcker med San D. Hade jag fått åka hem imorn hade jag gjort det utan tvekan. Att gå och vänta på att få åka hem suger egentligen.
DOCK har jag haft tid nu att träna, filmmaraton, shoppa loss, skriva tiotusentals listor och läsa massa bloggar, såhär lat hade jag nog inte fått vara under mammas tak.


Jack Nicholson och Kobe Bryant såg jag båda på Lakers matchen. Spike Lee, Will Smith och Will Farrel var också där, dock såg jag bara båda Will(arna) på jumbotronen så inga bilder=(

Ciao

Massa roligt ändå

Idag har varit en av de tråkigaste dagarna på länge men också en av de skönaste. Då jag inte alls mår bra har soffan,tvn och datorn varit mina enda vänner. Dock har jag lyckats sortera ut tvätt, städa undan en massa och slängt en hel del. på onsdag kommer den första praktikanten och då vill jag typ vara "ihoppackad" och ur vägen för snart är det inte längre min lägenhet.
Har även suttit och gått igenom dessa månader här i San D, man blir ju lite nostalgisk sådär på slutklämmen...Jag är den första att erkänna att jag inte festat mycket men har gjort desto mer andra saker, roligare saker!

Madonna, Lakers,Midway,Football and baseball och David Beckham-match är bara några av de saker vi gjort.  Har suttit och kollat igenom korten, Mexiko, kräftskiva,golfat(typ aldrig gjort förr), Zoo och Seaworld. Massive fun. Och resan jag precis gjort med min crew var toppingen på tårtan. Jag har varit lite skrämd inför nästa än så länge arbetslösa år men J sa till mig att jag ska se det som något spännande vilket hon ju har heeeelt rätt i.
Spännande är ordet. Jag ska se Seven pounds ikväll. Ser jag fram emot. Min favorit Michael Ealy är med i filmen. Han är för övrigt med i Beyonces nya video Halo. Han är assnygg, hon likaså. Ska man bli inspirerad eller bara sucka och ogilla deras perfekthet? Ima go with the first, enjoy! (klicka på strecket=)
http://www.youtube.com/watch?v=FIUHfTQ5MnA

CIao

Update

Chingeling!
Efter två intensiva, roliga,galna,spännande och härliga veckor är jag igen ensam. Vi har sett San Francisco(underbar stad men konstigt folk), San Simeon och Hearst Castle(härligt underbart coolt slott), kört kuststräckan, bott på mysiga motell, spelat massa biljard, sett LA och dess weirdness.Firat jul i San D, bada t i poolen mitt i natta, druckit alldeles för mycket och skrattat massa. Det har varit helt helt..underbart. Det roligaste på länge!

Nu sitter jag i en tom lägenhet som är stökigare än vanligt och med en förkylning de snälla fem andra lämnade efter sig=) Trött efter att ha gjort saker varje dag från 8 in the AM till 12 in the AM as well.Jag har tolv dagar kvar i landet och längtar vidare nu. San Diego har gett mig vad staden kan ge och jag är redo för nya äventyr. Men först ska jag njuta av US and A, vem vet när jag kommer tillbaka!

I San Diego har jag:
lärt mig om själv
insett hur viktiga mina vänner är
insett att jag är på rätt väg mot vad jag vill syssla med
fått in en nygammal person och förlorat honom igen- för evigt denna gången..hoppas jag.
kommit fram till bra nyårslöften
verkligen hållit mig borta från folk jag vet kommer kräva min energi.

Nyårslöften inför 2009:
Hitta min mojo igen
Hitta ett jobb
Resa Massa
Slå bort negativa kommentarer som folk envist vill ge.
Live my life, yeah yeah yeah=)

H,J,J,J,S- Thanks for wonderful days!

CIao


Sanna will be M.I.A

Imorgon ger jag mig av på Road Trip. Sista kvällen med E & J. Tråkigt men mysigt. Lär inte bli något bloggande förrän på julafton when Im back in SD. Kommer heller inte kunna läsa några bloggar eller hålla mig uppdaterad on mina celebs, YIKES! Förhoppningsvis kommer jag träffa dem i L to the A. Have a great week and a great Xmas!

CIao

All things must come to an end

Ni som känner mig vet att jag inte är den "kramiga typen". E och J här äääääälskar att kramas. Det tar lite tid för mig att värma upp men idag kramade jag spontant både J och E. Jodå, förvånade eller shockade var de allt- can't really tell which one...
Idag är det regn och rusk och kallt, förstår nu hur det är hemma i Sverige! Jag hoppas detta kommer svepa bort innan morgondagen så the crew slipper uppleva detta.
Igårkväll var en himla rolig kväll. Jag och E uppträdde med BBBBBBBird Bird bird-dansen för J, drack glögg och käka peppisar. Dessförinnan analyserade jag och J livet och killar(den del av den manliga befolkningen som har en skruv lös), shoppade och myste. Har varit en underbar helg med J i lägenheten, kunde inte fått ett bättre avslut på San Diego. Det är ju inte avslut, för J ser jag ju om en och en halv vecka igen, men E och min tid i lgh är över- SNYFT.

Det har varit extremt skoj och galet dessa sex månaderna och visst har jag saknat vissa aspekter av vad jag önskar i livet men jag har träffat människor som jag aldrig mer vill leva utan och jag undrar nog om inte jag har förändrats en del....
Det är snart dags för Xmas-Luncheon på University Club med kontorsgänget. I eftermiddag ska jag fixa småsaker och packa. Sen imorgon bär det av, tiden har gått så sjukt fort.

Jag har iaf två resor inbokade i vår, Glasgow och Madrid! Inbjuden och allt- Sweeeeet. Som den arbetslöse person jag är kan jag ju sätta sprätt på de få mynt jag har. Eller kanske inte. Det är faktiskt första gången i mitt liv som jag är arbetslös. Nåväl, jag brukar inte vara det och kommer se till att inte vara det någon längre tid. Anywhoo, snart blir det LA Lakers, San Francisco, LA, JUL-firande, festande, roadtrippande och mys. Kan det bli bättre?

Ciao

Kan jag också få hitta ngt, tack!

Skulle shoppat idag. Jag var på shoppinghumör och gick lugnt och strategiskt runt i affärerna. Eftersom jag inte haft så mycket pengar under denna hösten så har jag ej fått tillfälle att shoppa så mycket och de gånger jag viljat shoppa har jag ej hittat något. TROR NI ATT JAG HITTADE NÅGOT IDAG???
Nej klart som fan inte. Inte en enda top, inte en enda trosa, inte en enda pryl allså.
Jag har ju fått flera nya influenser de senaste månaderna och har väl börjat se mig efter andra kläder än jag haft innan MEN det spelar ingen roll, jag hittar INGET,NADA,NIENTE,ZIPP.
Jag hoppas nu på bättre shopping under vår resa nästa vecka!

Ciao

Jubelidiot

Jag anser mig ändå vara rätt smart(förutom fiskar som ömsar gälar,knölen i armen är en muskel och att jag kan tjugans tabell), och tror nog mig ha alla hästar hemma, oftast. Men vid vissa tillfällen är jag den största jubelidiot som finns på denna jorden. Jag känner mig som en av tjejerna som är med i Maury eller Jerry Springer. Jag vill bara sjunka genom jorden. MEN man lär sig av sina misstag även om man upprepar dem fem gånger så jag lär la ta mig förbi detta med.

Jag ser fram emot morgondagen, att träna och sen girlshopping på La Jolla Shopping mall( som jag ej varit i än!). Sen på kvällen blir huset fullt med E,A och J. Tror minsann vi ska köpa lite pepparkakor och glögg och mysa till det. Sista söndagen med San D-gänget. LOVES IT.

Ciao

Good ol' USA

Jag läste idag om en tjej på Facebook vars pojkvän blivit dödad i Afghanistan. Så himla sorgligt och det gör så ont att läsa om. Jag blir så illa berörd. Så meningslöst. Man kan klaga på mycket i livet men när man hör något så hemskt hända någon kan jag bara känna att jag är glad för mitt liv och för allt jag har...

Idag var jag på Walmart och Target i jakt på diverse saker. Det är ofta när jag är på någon av de affärerna som jag inser att jag gillar verkligen USA. Jag trivs så himla bra här. Hade jag bara fått ha E,J,E,J och alla andra som jag tycker så mycket om här så hade allt varit sådär superbt. Då hade vi alla bott i en villa i NYC, E hade underhållit med sina superba skämt, J hade lagat maten som hon är superbt bra på. E hade pratat oss till sömns och J hade jagat rika män som betalat vår hyra.  Jag hade mest funnits till tror jag eller så hade jag haft ihjäl fiskar, läst tidningar och uppdaterat alla på alla kändisars problem. LOVES IT!
Nästa gång jag bor i USA så ska jag go all out.

Jag ska cruisa rundor i en Cadillac Escalade(sorry alla miljövänner men min ghetto-side säger att det är OK=), jag ska få mina naglar fixade billlllllligt och ofta, jag ska ha en redig amerikanare till pojkvän(ett tag iaf hehe) och vara högljudd som bara dem kan. Bort med den svenska mentaliteten och försiktigheten. Även om det kan störa mig vid tillfällen så gillar jag det. Allt är stort i USA and I like it=)

On a side note- har haft en mysig helg med min nya roomie(över helgen). Vi har tränat, fikat och babblat en massa. Imorgon blir likadant, träning, fika och shopping. Härlish helg! Måndag kvar sen kommer härligheten (godiset). Haha Just kidding!

Ciao

Things I don't like about the US and A:)

Jag kom på idag när vi satt i bilen på väg till jobbet att jag skulle göra en lista över saker jag inte gillar med amerikanarna och USA!

1.Bilköer. Hela jäkla tiden. Massa bilar överallt.
2.Långa sega rödljus. Man står stilla och väntar säkert 5 minuter, så jäkla långsamt att man blir galen.
3. Ska man äta ute finns det knappt någon restaurang som erbjuder bra mat. Det är bara fet snabbmat och inga sallader är nyttiga. Lika bra att äta hemma, eller äta sushi..om det inte snott in laxen i bacon.
4.Amerikanska högljudda tjejer. Maj Gad, kan de inte sänka rösten några steg så att man åtminstone kan höra sina egna tankar?
5. Sexistiska män. De finns över hal världen, men just män i 50 års ålder(tänk pianisterna på Shout House) som gör sexistiska saker mot unga tjejer på scenen där, me not like at all.
6. Amerikanska högljudda killar- whats with the vrålande åt allt? Bic dubbel mac-YEAH (med manligt läte), BIG ASS BEER -YEAH(ännu manligare läte)...SUCK!
7.Fascinationen med GUD.
8. Deras okunskap om resten av världen- NEWSFLASH- det finns faktiskt annat än dessa 50 amerikanska stater i världen. Norge ligger inte i sydeuropa,alla i mellanöstern är inte terrorister, alla svenskor är inte blonda- get ur facts straight.
9. De tar credit för allt. Nej Alfred Nobel var svensk. Dolce & Gabbana är italienare, Yves Saint Laurent var fransman osv...allt är inte friggin american, damn it=)
10. Varför ska alla killar klä sig i för stora kläder? För stora t-shirts,jeans,tröjor,jackor. Det är inte snyggt någonstans.

Ni ska veta att jag kämpade med listan. VIlket betyder att jag tycker faktiskt om detta landet. Andra gången jag bor här nu och jag kan absolut se mig komma tillbaka igen. Listan över saker jag gillar skulle bli än längre.

Ciao

Out in the open

Oh lovely weekend! Det är så underbart att veta att helgen är around the corner, att vi ska gå till Thai restaurangen om en timme, att jag ska göra mani-pedi i eftermiddag och sen gå till johnny Vs för drinkar. Najs. Imorn blir det städning, tvättning, packning och slödag, me likey!

Pratade med J idag och när hon nämnde min 25 års -fest kom jag på hur jag nog släppt ut lite väl många hemligheter sedan julen 2007. Det var då jag avslöjade för D att jag var kär i honom i gymnasiet. Sådär i fyllan, snyggt. Sen har jag slutat tänka på hur folk ser mig och vad de tänker när jag säger olika saker så säkerligen har den ena grodan efter den andra hoppat ur munnen, typ det här. Jag avslöjade även för min kärlek i sjuan(på25-årsfesten) att jag var galen i honom och J spädde i sitt druckna tillstånd på, loves it. Hilarious och även det kan jag bjuda på=)

FIsken(Pooper) är återlämnad till sin rätta ägare, Joanna är tillbaka i San D och fisken är i trygga händer. För i mina är han ej så trygg kan jag be och få tala om. Hade ju nästan ihjäl honom häromdagen...stackarn.

Nu ska jag fila på en lista som ska läggas upp i bloggen under dagen, keep it locked y' all;)

Dark skin-lovers?

It has come to my attention...Idag pratade jag med en vän till mig,bosatt i USA. Hon har träffat en kille. Han är mörkhyad. För några veckor sedan berättade en annan vän till mig(bosatt i USA) att hon träffat en kille. Han är mörkhyad. Själv har jag ju dejtat mörkhyade. Så också två av mina närmaste vänner.

Vad är det nu med dessa mörkhyade män som får oss att bli helt till oss? Min kära roomie,kollega och vän E frågade mig vad det är som gör att vi cross over to the dark side(mohahahahaha) Vad har dem som resten inte har? Eller handlar det bara personligheterna dessa män vi råkat på och inte alls om deras hudfärg? Jag försöker komma på vad det är men jag behöver nog hjälp, what ya say ladies?

Ciao

I...do...not ....understand...as always.

Didn't anyone tell you you're s'posed to
Break my heart, I expect you to
So why haven't you?
You're always where you say you will be
Shocking, 'cause I never knew love like this could exist

I didnt either...I stll don't.

Jag förstår inte vad som hände men något hände. Lika bra det tror jag. Det var ju inte meningen ändå. Inget att sörja.

Jag har way too much time to think. Jag vill inte tänka på en och samma sak så fort jag har tid över. Men praktiken går mot sitt slut vilket betyder mindre saker att göra. Tankar som snurrar när jag tränar, tankar som snurrar när jag dansar, städar, tvättar,vilar,kör bil eller går och shoppar. Jag måste sluta grunna. Som tur är är hela torsdag,fredag,lördag och söndag helt uppbokade. Loves it!
Erik har slingat mitt hår idag, superbt. Jag har rensat garderoben inför shopping sprees i jul, ännu mer superbt. Imorn ska vi till Shout House - Friggin superbt!

Ciao






Michael Jackson

Igårkväll kom jag osökt in på Michael Jackson igen. Jag hade ju en HUGE crush på honom från -97 och framåt mot 2002. Jag hade alla skivor, videos,filmer och planscher som fanns att hitta med Micke(som vi i den inre kretsen kallar honom) Igår fick jag tag på alla hans skivor och även den 11 år gamla Ghosts-filmen. Mysigt att gå tillbaka till den tiden, lyssna på hans musik och se hans smått komiska kortfilmer. Michael i mitt hjärta.

Nu har jag gjort beställningar av kusselinen och Soffipropp- här ska det bli svenskt godis så det smäller om det! Det mesta har fallit på plats nu, så det är bara att invänta KLM och British AIrways på tisdag!
Nu ska jag ta mig hemåt för promenad, slingning av hår, gå igenom garderob och Californication-avsnitt!

Ciao

UTMANAD

8 favoritprogram

1. Heroes
2. My own worst enemy
3. Entourage
4. Secret diary of a call girl
5. Private Practice
6. Gossip Girl
7. Californication
8. Grey's Anatomy

8 saker jag gjorde igår
1. Tränade 50 min
2. Shoppade i Fashion
3. Sökte ett jobb jag VERKLIGEN vill ha
4. Skrev färdigt en artikel
5. Kollade en gammal kortfilm av Michael Jackson
6. Dagdrömde
7. Kom till fler insikter
8. Skrattade

 8 saker jag ser fram emot
1. Att "gänget" är här om fem dagar
2. Att få ett jobb
3. Sverige och mina homies
4. Shopping
5. Nya året
6. Att se San Fran och Alcatraz
7. Mani-Pedi och Johnny Vs på fredag
8. True Love

8 saker på min önskelista

1. Jobb
2. Ny garderob
3. Eget boende
4. En härlig julresa
5. Kärlek
6. Lösgodis
7. Ett samtal
8. Lycka

5 personer jag utmanar

Emelie

Erik

Pernilla

Johanna

Anette

 

Ciao



Up date

Så var det över. Olyckan och allt som susade runt det. Tragiskt. Jag hittade ett jobb idag som jag jätte jätte jätte jätte gärna vill ha. Så det är bara att hoppas hoppas hoppas. Har fått ett fint rekommendations brev från Konsulen som jag hoppas kan hjälpa lite kanske...

Det har varit hektiskt idag med jobbsökande, artikel och avsluta saker. Har så mycket tankar på saker jag måste fixa innan den 10nde. Kan inte komma på en enda just nu men det finns där i mitt söta huvud och snurrar...

Idag ska jag till Fashion Valley och ta mig en shoppingtur och kanske om jag känner för det, sen en bio. Har inte gått ensam på bio sen förra gången i USA då jag gick jämt och ständigt. Loves it.

Mindre än 7 dagar till äventyret, smarrigt. Jag vet ju vad jag ska begära av de anländande resenärerna....hehe.

Igårkväll när jag låg och lyssnade till Celines, Marc Antoines, Beyonces och Boobas ljuva stämmor kom jag till nya insikter. De bara kom över mig sådär, och de fick mig faktiskt att le lite sådär med ena mungipan. Det är kul när det händer, precis som om man inser sin egna smarthet(mohahaha), kanske egentligen saker man läst tidigare under dagen i någon tidning men det låtsas jag som om det inte var.

Nu ska jag designa om min layout IGEN=)

Ciao

Intervju med Erik på plats i San Diego

Erik var snabb och kontakta Boråstidningen och Göteborgsposten angående olyckan. Snabbt ringde båda tidningarna upp och intervjuade Erik Läs Artiklarna på www.gp.se och www.bt.se.

Jag mailade Aftonbladet,Hallandsposten och NST men de hade gått och lagt sig. Klockan var ju tolv. Dem där göteborgarna verkar vara mer alerta. Props to them!=)

CIao

Olycka

Här händer det grejer. Ett flygplan har störtat vid en airbase här i San Diego. Konsulatet i Los Angeles har ringt, föräldrar har ringt. Vi måste ju hålla oss uppdaterade om vad som händer- ifall någon svensk råkat hamna under flygplanet eller ngt=)

Så är inte fallet nu ialla fall, allt är under kontroll, iaf en mil från platsen där vi befinner oss. Kaotiskt verkar det vara därborta dock. SAD. Piloten lyckades skjuta sig ur planet så han mår bra. Under omständigheterna. Galet.

Ciao

Svensk helg i USA

Det har varit en väldigt "svensk helg". Jag o E representerade Sverige och Konsulatet på julmarknaden och fick besvara amerikanarnas frågor:
-Reeeeeeeeeeeeally, Astrid Lindgren can NOT be swedish??? U must be wrong!!
- But why do u have a book about Alfred Nobel, an american???

Samma kvinna som sa detta frågade även Erik och mig vart hennes vännina kundes tro komma ifrån(hon såg väldigt östeuropeisk ut) men för att typ ge henne en komplimang sa jag ITALIEN kanske?
- God No, look at her, dark hair and dark eyes, do italian women look like that, please, come on!
Jag SA- that's what italian most often look like...
- OH REALLY?? Well she is not from Italy.. She is from Chech Republic... and I'm dutch. I always know where people come from.. Swedes have blond hair and blue eyes...wait, u have brown eyes, well ur not really Swedish are u?



Idag ordnade handelskammaren jullunch och alla kammarens medlemmar dök upp....med sina asiatiska fruar... Now...what is up with that? Var det ett krav när man flyttade hit till San Diego och skaffade sig en fru? Även fem andra svenska män som var där hade asiatiska fruar...Mysko.



Roligt att se dock är hur alla dessa amerikanare som gift sig med svenska män och kvinnor har tagit ett stort intrese i den svenska kulturen och dess språk och traditioner. Jag tänkte igenom på de fransmän/amerikanare/engelsmän jag dejtat och hur det helt enkelt skitit i min kultur och bakgrund. Tråkigt. Ännu ett krav jag kommer ha på framtida killar: Be interested a little or leave=) Jag har ju ätit dumplings(african-american style) elfenbenskustmat(fransman), lärt mig lite creole(afrikan), druckit te(engelsmannen),deltagit vid senegalesisk afton(afrikan) osv...givetvis för att det intresserar mig men också för den andres skull. Muppar allihopa.

En vecka och en dag kvar på jobbet på Konsulatet, ska skriva färdigt min artikel, söka jobb och göra klart för den nya praktikanten. Sen blir det resa av det!

Ciao

Me

Med fem veckor kvar i San Diego börjar jag gå i summan av kardemumman tankar. Vad har jag nu lärt mig, gjort, upptäckt och kommit på under dessa soliga sex månader?



¤ Praktik är otroligt lärorikt och har gett mig en bra inblick i arbetsvärlden
¤ Bra arbetskompisar är A & O, synd då att jag fick knasbollar i form av E och J som mer är som entertainers än stödjande kollegor=) ( Lavjo both=)
¤ Man lär sig jättemycket om sig själv, vad ens starka sidor respektive ens svaga sidor är och att man får arbeta med vissa saker. T ex jag har verkligen sjukt svårt för att ta viss konstruktiv kritik och tar det direkt som något negativt. I början intog jag värsta försvarställningen och började snabbt bortförklara. Jag gör inte det lika mycket längre utan lyssnar på personen och försöker se hur jag kan vända detta till något positivt för min egen del.
¤ Det är inte helt fel att bo där det är varmt året om, aldrig jacka, strumpor eller oroa sig för att man ska frysa, trots att jag saknar de fyra säsongerna skulle jag nog kunna vänja mig vid detta klimatet relativt fort.
¤ Att bra vänner är det viktigaste som finns. Jag saknar mina vapendragare och ser så himla mycket fram emot att träffa dem snart igen.
¤ Det har inte dykt upp någon pojke som svept mig upp på sin vita häst och burit mig in i solnedgången men jag har tack vare vissa olika saker kommit fram till vad jag vill ha av en kille, vad jag inte tar längre och att det faktiskt finns bra killar ( trots de senaste fem årens stolpskott) I wont settle for less anymore.
¤ Jag har nog valt rätt utbildning, jag gillar det mesta av mina arbetsuppgifter och Erik harju kommit på vilken bra assistent jag skulle bli, så jag har ju fler vägar att ta ifall informatörsjobbet inte skulle work out.
¤ Jag är ännu mer säker på vem jag är, vem jag vill vara, se ut och leva. Jag tror aldrig jag mått bättre(trots vissa klagovisor) och det har varit sjukt bra sex månader.

Kanske för att jag fått en så sjukt bra room-mate som jag vrider mig av skratt åt, sjukt mycket bra musik som kommit ut dessa månader, för att jag tränat något så otroligt mycket och verkligen lyckats "lära" mig att jogga(vilket jag HATAT innan) Jag ser mycket fram emot 2009 då jag hoppas på reunions med kanada-folket, mina musketörer, nytt jobb, lite kärlek, nygammal stad och massa annat galet!

Ciao


Knasigheter

Gud alltså. Jag känner mig ibland som Jessica Simpson. kläcker ur mig den ena smartheten efter den andra. Vill ni veta vad jag fick erik att vrida sig av skratt åt i igår? Gå in på hans blogg och läs hans senaste inlägg- www.rokaas.com

Igår köpte vi ny TV då den andra tog grav skada av regnskuren som härjade i förra veckan (note to self: never leave a TV outside when it rains hahahaha) Nåväl, TV har vi nu iaf. Nu blir det kaffe, har kanske inte sådär mycket att göra och det finns inga jobb att söka, muppvärld.

Ciao

Explicit

Även när man sitter här borta i San Diego så glottar man på svenska program. Boston Tea Party stod för kvällens underhållning då vår tv la av igår. Ämnet var sex och det var ett mycket explicit language programmet igenom:
"Lapa mutta","Knulla" var bara några av de saker som sades flertalet gånger och varje gång så vrider jag jag mig obekvämt och rodnar lite försiktigt. Eller försiktigt kanske är att ljuga, jag tycker nog att tomaterna inte ens är i närheten av min färg. Jag vet inte varför jag har så svårt för att prata sådär, jag är helt enkelt inte vulgär(talmässigt) Jag skulle dock vilja vara lite mer frispråkig....tror jag...=) Om man nu skulle vilja bli mer frispråkig inom det "vulgära", hur ska man då gå tillväga, anybody know? Eller ska jag behöva säga "nej men usch så kan man ju ej säga, hihihihi, ojojoj" och låta som en tant för resten av sin ungdom?


Ciao



Make over


Gå från detta till detta...

Jag skulle också vilja göra en Hollywood-make over..=(

Ciao

December 2nd

Idag är det Britneys födelsedag, jag måste ju uppmärksamma det ändå.

Hon uppträdde på någon tv-show imorse, jag tycker nog hon ser mindre nervös ut för varje uppträdande. Sen måste jag ju säga att jag tycker Beyonce är den snyggaste någonsin out there just nu.

Jag tog till mig av vad J sa i sin kommentar om att säga nej och put urself first, det måste jag LÄRA mig göra. Jag kan inte lyssna på alla hela tiden, eller finnas där och lägga undan mina problem. Det är roligt att vara psykolog men inte fem ggr i veckan i 18 timmar, samtidigt ställer jag upp till 100% om man får det tillbaka. Jag får dåligt samvete när jag säger nej men som E & A säger - GET OVET IT.
Idag ska jag klippa mig för första gången på tre månader, topppklippa, mycket viktig information. Och jag hoppas att det står en alldaglig person i receptionen på gymmet så jag kan säga upp mitt medlemskap haha.

CIao

Britney i all sin glans

Så var Lakers biljetterna bokade! Kobe Bryant- here I come! Jag och min bror ska gå och se dem och när jag sa åååh Kobe så sa min bror.. Ja just det, våldtäktsmannen...och det stämmer ju...kanske inte så kul längre då.. fast JO, han är lik förbannat snygg=)
Tillbaka på jobbet efter ledig långhelg. Erik är tillbaka, skratten avlöser varandra, galenpanna e vad han är.
Britney-dokumentären gick igår och jag tyckte verkligen om den. Brittan i mitt hjärta lixom, u guys know me=) Se den!

Idag blir det långpromenad och sen gymmet.Måste ju säga upp medlemskapet men förra gången jag var där när jag skulle göra det så var killen i receptionen så snygg och jag så röd i huvudet efter 40 min på thread millen att jag ej kunde med att gå fram och prata med honom- miffo, me know=)
Till helgen är det Christmas on the Prado( julmarknad) där jag och Erik ska representera Svenska Konsulatet och Sverige genom att dela ut svenska saker och prata om Sverige för dem som vill lyssna. Mysigt.

Ciao

2008

Imorgon är det första december och bara en liten månad kvar av året. Det är ju då man ska tänka tillbaka på höjdpunkterna...Kanada perioden var definitivt jätterolig, underbara människor. Min 25-års dag i NYC, min 25 års fest i juni var den absoluta höjdpunkten, den roligaste och härligaste kvällen på hela året. Att jag fick praktiken här i San Diego, en hilarious room-mate, sett A-list kändisar i LA och att jag fått höra det jag viljat höra de senaste åren. Ett bra år skulle jag nog summera det som och jag har höga förväntningar på 2009. Jag hoppas det kommer innehålla ett nytt jobb, kärlek, massa resor och härliga stunder med mina kära vänner!

En person sa nyligen till mig(IGEN) att jag måste sluta vara så snäll och vara mer hård mot folk som kräver min positiva energi. IGEN ska jag försöka vara mindre snäll, men vad händer om jag aldrig blir mindre snäll, kommer folk fortsätta köra över en då? Oh well, de människor som "kört" över mig ligger ju långt bakom mig i utbildning, intelligens, charm  och lycka so man kan ju säga att jag redan vunnit, right=)

Ciao

Bildbevis

SOooooo jag har gjort allt som behövdes göra idag och det enda som är kvar är städning av lägenhet...ska.snart.göra.det. Ska även anmäla mig till Green Card Lottery, kanske man har tur och vinner sig ett Green Card, highly unlikely eftersom jag aldrig vinner något ever. Anywhooo, 2 veckor till jul och jag har ingen julstämning whatsoever, hur ska man fixa det när det 20 grader ute och solsken?


Här har vi kändisarna som vi spottade. Dags att ta tag i resten, ny vecka y´all

Ciao

RSS 2.0