080808

Jag vill börja med att be om ursäkt till Cristopher för felstavningen och hoppas att han kan förlåta mig genom att ikväll låta honom gå ut med oss, friends?:)
Jag lyssnade för första gången igår på sommarpratare på radio P1 och började med Robyn. Asbra var det. Sen följde jag upp med Paolo Roberto som jag ännu inte lyssnat färdigt på. Men Robyn sa många saker jag kunde känna igen mig i och E, du borde lyssna på henne, ladda hem, på något sätt tror jag att du fattar vad jag menar. När jag flyttade till USA 2002 fanns det inget annat land jag ville bo i, US and A and nowhere else. Efter året som Au Pair ville jag aldrig se barn igen och jag ville aldrig bo i USA igen. Men när jag kom tillbaka för att ännu en gång bo här så insåg jag att jag kommit över det jag då kände och igen känner jag love love love för landet. Precis som Robyn pratar om. Vad jag älskar med landet är att det finns så många olikheter från coast to coast och olika människor. Det finns hochiemamas med 50 kg för mycket med daisy duke shorts på sig and she is according to herself and many others FIERCE! Det finns hip hop wannabes med femton fake kedjor inköpta på the corner store, five dollars for 15 chains, bitches! Ima hustler u know, säger de med hundögon när de ber dig betala för drinken de precis erbjudit dej, priceless.
Killarna med hoodies,sneakers och baggy jeans, med footballs eller baseball bats i händerna- those are the real american men, eller de amerikanska högljudda flickorna med nasala skrikiga röster. Hip hop-kulturen eller The Jonas brothers fansen. Obama-anhängare eller haters. I Sverige har vi inte dem extrema skillnaderna och jag sakanr det. Varje gång man kommer hem inser man hur många blonda flickor det faktiskt finns där, hur alla ser och klär sig likadant med undantag för en accessoar, hur killarna har tighta kläder och klagar på folk med större storlekar, det kan fakitskt vara snyggt med större strl än de jeans som stramar åt höger och vänster:)
Hur svenskar reagerar till andra ethnicities och pratar om folk vi kanske inte är vana vid hemma i Sverige, som om dem vore något annat än vi. Det är roligt att höra att Robyn bara lyssnade på hip hop/RnB och typ var den enda som gjorde det då, så kan jag känna mig typ nu ibland svenskar som den enda som inte avgudar Winnerbäck, El Fakir eller bara måste gå och lyssna på Håkan effin Hellström. Det är ju typ bara jag som kan hela fiddys låtar....

Don´t get me wrong, jag gillar såklart mina svenska med människor, speciellt mina sköna vänner hemma och de coola peepsen jag har träffat här! Det är bara funderinga utifrån tankar som flyter runt i mitt way to blond for the moment-head.
E & J, jag vill till Paris, y´all know I do, och jag har en plan om hur jag ska gå till väga för att få ett OKEJ jobb i Paris utan att få en chef som hemska Toni- men jag kan la ej skriva det här, de 40 läsare som jag har kan ju sno idén:) Men givetvis ska jag delge den när den är satt in motion, be so sure!
Första veckan av healthy month slutade med 1,2kg mindre, en stor godispåse från Karamellkungen och ikväll blir det utgång. 080808 is a gooood date. And oh The Olympics startar idag- exciting!

Ciao

Kommentarer
Postat av: Mikaela

jag vill också till USA!!

2008-08-08 @ 20:11:42
URL: http://petitemikaela.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0